Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 2: V potu tváře (S01E02)

(epizoda)
  • USA Part Two: Toil and Trouble (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ashoka a generálka Hera Syndulla cestují do loděnic Nové republiky, kde učiní nečekaný objev. (Disney+)

Recenze (50)

KiJi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třech epizodách zatím na 3 hvězdy. Uvidíme, kam se to bude ubírat. Zatím to není takový průser jako Obi-Wan. Spíše to vypadá, že se velmi poučili a jdou cestou stylu Mandaloriana, ať už hudba, vizuál, akce, stopáž. Na druhou stranu aby to nebylo holé kopírování Mandy, aby to pak nebylo na jedno brdo. Osobně jsem velmi kvitoval marvelovské seriály Wanda Vision a Falcon and Winter Soldier, že každý byl pojatý úplně jinak. ()

madcap 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě ani druhá epizoda nezklamala, stejně jako u první to vidím na velmi slušné 4 hvězdy. Vím, že tohle je místo pro recenze, není to přímo diskuze, ale snad mi odpustíte reakci na pár "předřečníků" (ať už tady, nebo u prvního dílu) – 1. ironické zmínky o "girl power" - já si myslím, že to není žádná Filoniho pseudo-feministická "woke" agenda ... Ahsoka je de facto pokračováním Rebels a kdo sledoval Rebels, tak ví, že Kanan, který tam byl dlouho ústřední postavou, tak ten se už před lety heroicky obětoval a je po smrti a Ezra je nezvěstný, protože někde v mezigalaktických dálavách pátrá po (taktéž nezvěstném a navíc úplně modrém) admirálu Thrawnovi. Prostě jim tam došli chlapi! 🤷‍♂️ Myslím, že až se ti dva posledně jmenovaní znovu objeví na scéně, tak se dosavadní genderový nepoměr celkem slušně vyrovná ... 2. To "sporné" bodnutí beru tak, že Darth Maul byl prostě mnohem víc skilled zabiják a měl zkrátka u Qui-Gona o pár cenťáků lepší trefu, neviděl bych v tom zas takový problém, ale samozřejmě chápu, že na meme-materiál je zaděláno, hurá do toho 🙂 . 3. Souboj Ahsoky s inkvizitorem - no asi měl kluk natrénováno a má talent ... 🙂 Řekl bych, že Ahsoka určitě ještě ohledně soubojů něco zajímavého předvede v nějakých zásadnějších scénách v pozdějších epizodách. Ale ano, uznávám, že už jsme od Ahsoky viděli lepší výkony ... no i tak to pořád bylo o několik úrovní lepší, než třeba "legendární" bitka Rey+Kylo vs. Snoukova ochranka ... 😂 ()

Reklama

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CGI na takové úrovni není dneska standardem ani u áčkové hollywoodské produkce. Hera Syndulla znovu ukazuje, že je to pravděpodobně nejlepší pilot z SW univerza, Sabine je tu více cool než v celých Rebels a Ahsoka a její souboje.. paráda. Zajímaví záporáci, děj pádí kupředu, výborný casting a neoddiskutovatelné produkční kvality. Pro mě ohromné překvapení a budu doufat, že laťka nastavená prvními díly se bude jen překonávat. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhý díl se povedl. Sabine je skvělá a baví mě o mnoho více než v animovaném seriálu. Ahsoka je možná malinko upozaděna, ale to mi vůbec nevadí. Záporáci na slušné úrovni a děj se pěkně rozbíhá. Těším se na návštěvu nové galaxie. Výprava naprosto perfektní a mám pocit, že koukám na film. On tomu pomáhá i ten rychlý střih, který známe z prequelů George Lucase. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Propíchnutí světelným mečem už fakt není co bývalo… pipka je ani ne den po jako laňka. Se nám z toho stává estrogenová komedie. Ženský platí za kadeřníka tisíce a ona má hotovo za 3 sekundy jedním finkutím nože :D. Ach jo… Vypadá to vizuálně fenomenálně, ale až na cca 5 minut (v docích) to je celkem o ničem. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Poprvé se nám v hrané podobě ukáže tzv. Force Echo, kdy uživatel Síly může vyvolat obraz nebo vzpomínky místa pomocí Síly. (Veskoslav)
  • Brána Eye of Scion je taková slovní hříčka. Scion má v angličtině ekvivalent v podobě Heir, což je samozřejmě odkaz na první knihu „Heir to the Empire“ („Dědic Impéria“). (Veskoslav)
  • Při uzavírání koule s mapou si můžeme povšimnout zeleného plamene. Je to odkaz na dathomirskou magii, která je probojena s Temnou stranou síly. (Veskoslav)

Reklama

Reklama