Hned na začátku filmu je vyholovací scéna, při nabírání nové várky pokusných objektů do tábora, nicméně jinak se ve filmu žádný upravený klín nevyskytuje. Za Ilsu */*****.
Stále v pohodě a nad věcí, s úsměvem na tváři. Stále ve formě. Občas si vystřelí ze soupeřů a kamarádů, aby je rozhodil. Příjemný to chlapík a nezpochybnitelná legenda kulturistiky. A ten joint na konci po titulu? Zasloužená odměna:) Zkrátka "Numero uno".
Nenáročná "bitkařina" s dobrými souboji, na kterých je to vše postaveno. Nic víc, nic míň. Spoiler: Hyper klišoidní deux ex machina twist v závěru to neuvěřitelně zmrvil (teď mluvím o "spřízněné duši" z lochu, která vyskočí kdesi z poza Avie atd.). Yuri měl dostat kulku a možná bych přitlačil i pátou hvězdu.
Nenechte se zmást místním hodnocením! Tohle je nadupaná třeskutá zábava, kterou táhne ananasový express, čili extrémně vzácný model marihuany, díky kterému se rozjede sled nejšílenějších momentů. Velké akční finále je pak recesistický úlet, který svou pompézností překonává kde jaké Expandables. Franco, kterého jsem doposud znal ze 127 hodin je zde na tolik přesvědčivý, že jakmile ho příště uvidíte ve filmu, budete si říkat, proč znovu obsadili toho dealera. Seth Rogen je kapitola sama pro sebe:) začínám mít tohohle chlapíka čím dál tím radši. Třešeň na závěr je šílený Ken Jeong. A že ttento film režíroval někdo, kdo se jmenuje Green, nemůže už nikoho překvapit.
Je to něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Pravděpodobně nejznámější detektivní postava dostala znovu nový kabát a co o něm můžeme s jistotou říci, je to, že je šmrcovní, akční, digitální. Guy Ritchie je dle mého opravdu dobrým režisérem, ale svět tzv svět popcornových filmů mu nesvědčí, mnohem raději bych od něj opět zhlédl nějakou žánrovku s odlschoolovým fílingem.
Klobouk dolů před takovou iniciativou, kdy ze svého života náhle vypustíte umělé světlo, toaletní papír nebo třeba maso a vlastně vše, co nás pojí ke kultu konzumní společnosti, a tím spíše, že se pro tak radikální experiment rozhodnete v betonové džungli, osídlené milióny lidí nemající nejmenší tušení o dopadu jejich vlastního jednání na životní prostředí. Vážím si toho, že snímek jako je tento vůbec vznikl a jsem přesvědčen, že by si zasloužil mnohem kvalitnější filmové zpracování.
Nepochybuju, že plánovaná koncertní šňůra by jej vynesla opět na výsluní. MJ byl v neskutečné formě, o čemž mě přesvědčil tento jakýsi záznam z maratonu zkoušek, které měly předcházet oné velkolepé a očekávané show.
Gordon-Levitt je dobrý a Seth Rogen tomu dodává tu správnou šťávu. Škoda, že Rogen nedostal víc prostoru a přednost dostalo klišoidní příběhové schéma. 75%
V seriálu Simpsonovi se reference na Prisonera objeví také ve třináctém díle deváté série nazvaném "The Joy of Sect", kdy prchající Marge pronásleduje Rover ("hlídací balón") přičemž zazní úvodní znělka.
Monty Python a Svatý Grál (1975)
Třeskutá zábava té nejvyšší zábavnosti.
Ilsa: vlčice SS (1975)
Amarcord (1973)
Pikareskní, poetická, nenucená, pitoreskní črta malého italského města a moje první setkání s Fellinim.
Blbec k večeři (1998)
Jedna z nejvtipnějších záležitostí, jaká byla kdy stvořena! Doporučuju zejména divadelní zpracování.
Maltézský sokol (1941)
Komplikovaná konverzačka se značně dlouhými replikami, nemalým počtem postav a zejména perfektním Bogartem.
Železný Schwarzenegger (1977)
Neporazitelný: Vykoupení (2010)
True (2004)
Hezké, 100% romantické a nápaditě zpracované.
Konkurz pro Playboy: San Diego (TV seriál) (2009)
V San Diegu je opravdu z čeho vybírat.
He Dies At The End (amatérský film) (2008)
Pekelná atmosféra a doslova dech beroucí »pointa«.
What It Feels Like for a Girl (video film) (2001)
Madonna jako zákeřná vandalka v remixu od Above & Beyond. Tak to by teda šlo.
Den & Noc (2010)
Den vs noc. Tak kdo s koho?
Travička zelená (2008)
Koncert pro jednoho (2005)
Bravissimo!
Zajdalen (2003)
"Máš v pi**? Mám v pi**!"
Sherlock Holmes (2009)
Diskjockey (1981)
Bylo tam tolik product placementu, že by to odpovídalo spíš dvouhodinovému blockbusteru s agentem Jejího veličenstva.
No Impact Man: The Documentary (2009)
Zaniklý svět rukavic (1982)
Zcela bez debat 100%. Famózní!
Ghost Dog - Cesta samuraje (1999)
Čistý "nezávislák" a role jako stvořená pro Whitakera, který se zuby nehty drží samurajského kodexu a ten ho dostane až... 75%
Michael Jackson's This Is It (2009)
50/50 (2011)
Prisoner, The (TV seriál) (1967)
Most přes řeku Kwai (1957)
Právem glorifikovaný snímek, patří k tomu nejlepšímu, co jsem měl možnost vidět na poli válečného filmu, a to přesto, že válka zde není hlavním tématem, nýbrž tvoří jen pozadí celého příběhu o několika charakterech zastupující různé principy a filosofie. Kdo v této konfrontaci uspěje? A uspěje vůbec někdo? "This is just a game, this war. You and that Colonel Nicholson, you're two of a kind. Crazy with courage. For what? How to die like a gentleman. How to die by the rules when the only important thing is how to live like a human being." PS: Tento výjimečný film si nepochybně zaslouží zhlédnout v té nejvyšší dostupné kvalitě. pozn. Je velmi nepravděpodobné, aby se v řece mající tropicko dešťový odtokový režim během asi jedné poloviny dne snížil průtok takovým razantním způsobem, jako je tomu ke konci filmu.
Kamarád taky rád (2011)
Nic nového ani převratného, ale za tím účelem jsme se na to nedívali že? PS: Mila je neskutečně atraktivní, ale to vám asi taky nic nového neříkám.
Videodrome (1983)
Ani nejhroší, ani nejlepší Cronenberg. Za to velice zajimávé - myslím tu psychoaktivní VHS.
Key to Reserva, The (2007)
Hezký retro kraťas ve stylu Hitchcocka s perfektní hudbou a "šokujícím" odhalení obsahu dřevěné schránky.
United (TV film) (2011)
Pocta výjimečnému sportovnímu klubu a zejména tragické události z února 1958. Jednoznačně povinnost pro fotbalové příznivce. 75%
Guard Dog (2004)
Směšná animace a směšné myšlenky psovi:)
Art of Flight, The (2011)
Opravdu moc hezká podívaná jak na úchvatnou neposkvrněnou přírodu, tak na umění jezdců, kteří jdou mnohdy až na okraj svých možností.