Reklama

Reklama

Dobré ráno, Brno!

(seriál)
  • angličtina Good Morning, Brno! (festivalový název)
Česko, (2023–2024), 7 h 52 min (Minutáž: 26–34 min)

Kamera:

Petr Koblovský

Hudba:

Ivan Acher

Hrají:

Jan Kolařík, Zuzana Zlatohlávková, Ondřej Kokorský, Simona Lewandowska, Tereza Volánková, Ivana Hloužková, Slávek Bílský, Vojtěch Hrabák, Roman Slovák (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Dobré ráno, Brno! je osmidílný televizní seriál Jana Prušinovského, který si tentokrát vybral prostředí živě vysílaného ranního pořadu, o němž vypráví s obrovskou nadsázkou. Pořad Dobré ráno to nemá jednoduché. Je to ranní show, jejímž posláním je připravit diváky do nastávajícího dne pomocí dobré nálady. Každý ho zná, ale málokdo na něj soustředěně kouká. Pro několik šťastlivců bývá tento pořad odrazový můstek k další kariéře a pro většinu hrob... Když na Špilberku zhasne noční osvětlení, rozsvítí se v režijní místnosti studia České televize na druhé straně města červené světýlko a společně s ním se rozzáří i oči ostříleného televizního režiséra Mirka Kurše. Se svou televizní rodinou, vlastní už dávno nemá, každý sudý týden bojuje o přízeň vstávajících diváků, kteří spouštějí své televizní přijímače, aby zahnali ranní chmury. Že rána nejsou vždycky dobrá, to ví Mirek, milovník piva a žen, moc dobře. Přes nepřízeň techniky, lidského faktoru, přírodních i hromadných katastrof chce ale všem těm, kteří to potřebují, společně s moderátorkou Radkou a jejím kolegou Cyrilem pravidelně naživo popřát – Dobré ráno, Brno! (Česká televize)

(více)

Recenze (178)

Don82 

všechny recenze uživatele

Prušinovského humor zaobalený do charakterové taškařice snažící se rozstřílet poslední zbytky serióznosti ČT. A nebo spíš zasadit do kulis Brna neformální seroš, který se čistě náhodou točí kolem napůl bizarního pořadu Dobré ráno. Na této polovině hřiště to celkem funguje, ale jinak jsem čekal o něco více. Samozřejmě, hodně lidi zde bude chválit to, že to ČT vůbec pustila a "střílení" do vlastních řad, ale podle mě je zde vidět jasný kalkul a tandem s tvůrci jede na plno. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Ešte po siedmom dieli som si nebol istý, čo si mám o tomto bláznivom programe pomyslieť, či je to len súbor náhodných skečov, alebo je v tom hlbší koncept, ale posledný diel všetko krásne vypointoval a uzavrel. A v rámci takéhoto modelu mi ani nevadilo, že sa tam pootváralo veľa tém so širším presahom (harassment, stalking, bezdomovectvo, lifestyleová žurnalistika, psychické choroby, traumy z detstva, drogy, urážanie Brna...), ale tak ako v spoločnosti, ani tu ich nikto neriešil. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový Prušinovského počin jsem si nemohl nechat ujít. Není to sice taková pecka jako Most, ale i tak se u toho člověk pobaví. Těžko tu hledat nějaké známější jména, ale to vlastně ani nevadí. Hned úvod s Jiřím Pavlicou nám představí podivuhodné složení brněnské televizní redakce, kde o vtipné situace není nouze. Kvalita dílů je dost kolísavá. Většinou je to ale sranda. Ke konci se to dost vyhrotí a my si k jednotlivým postavám vytvoříme vztah. Končí to dost otevřeně, tak uvidíme, co bude dál. "Vy jste z Fleretu?" ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Českou seriálovou produkci v podstatě dokonale ignoruji, ale v tomto případě jsem udělal výjimku, protože Prušinovský je pro mě ověřená značka. Nebyla to možná taková sranda jako Most, ale má to zase jiné kvality, a těch osm epizod uteklo jako nic, takže kdyby se natočila další řada, určitě nebudu sám, kdo to jen uvítá. UPDATE 28.2.2024 - Druhá série už mě tak nebavila, což se asi dalo čekat, přesto si to mou pozornost udrželo. Laťka nastavená první sérií byla asi prostě moc vysoko. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě opravdové osvěžení v českém seriálovém rybníku!!! Námět behind the scenes ranního vysílání prostě geniální a že to začalo fekálním sprostým humorem? No a co, hlavně, že jsem se u toho nasmál. Výborný casting, ale Jan Kolařík si vytesal svůj televizní pomník. ()

Galerie (316)

Zajímavosti (30)

  • Andreino (Simona Lewandowská) pivo Samobrno u Cyrila (Ondřej Kokorský) na zahradě mění na stole v každém záběru polohu, aniž by se ho Andrea dotkla. Chvíli je etiketou obrácené směrem do kamery, potom jsou etikety na straně a v dalším záběru je láhev znovu etiketou natočená na kameru. (klukluka)
  • Seriál měl premiéru 20. září 2022 na Mezinárodním festivalu seriálů Serial Killer v Brně. (Filip_SK)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama