Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (218)

plakát

Poslední samuraj (2003) 

Dokonalý květ je veliká vzácnost, můžete strávit celý svůj život jeho hledáním a nebude to promarněný čas. Nádherná, romantická a čistá balada o nejdůležitějších aspektech lidského života. Na křídlech výpravného snímku z doby, kdy se Nippon potýkal s přívalem  nových kultur z různých koutů světa, si připomene že cesta samuraje byla a stále je naprosto nezbytná. Zcela bezchybný výkon Toma Cruise a Kena Vatanabe, skvělého Katsumota, se navždy vryl do mého srdce. Překrásné souboje a teskná hudba, vše je to perfektní, je to vše perfektní.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Westernovo-samurajská balada o Mandalorianském válečníkovi ze světa hvězdných válek. Přesně takhle na mě celá ta geniální podívaná působila. Příkladné filmařské řemeslo a příběh o staré hrozbě, nové naději, neoblomné víře a pravé cestě. A úvodní song Mandalorian? Dokonalost sama, úplný beskar. Nemyslím si, že by se mi kdy nějaký film z prostředí hvězdných válek, líbil více. A to je mám opravdu rád. Nicméně tohle byla cesta.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

..."a fall in love with a cyborg" Moc pěkná lovestory. Já nevím, u ready player one se rozčiluji, na divergance a tyhlety...nó...hunger games dštím síru a oheň a pak se rozněžním nad tímto přepodobným snímkem. Asi to je tím, že jsem jej viděl v noci přepodivné a nebe bylo krásnější, hvězdy byly jasnější a měsíc krásně plápolal. Moje komentáře věru neprozradí moc o příběhu, jsou to povětšinou takové kydy a bláboly. Jen Vám můžu říct, že herci mi sedli parádně. Přišlo mi to mile pohádkové a zároveň vcelku dospělé a těším se na druhý díl a splnění mise.

plakát

Turbo Kid (2015) 

Jo jasně, tady napařím dvě hvězdy Ready player one a dštím naň plameny, že je to pro děcka a potom dám tomuhle za čtyři. Inu co se dá dělat. Život je stejně jen spirála událostí, momentů a okamžiků. které podléhají náladám, situacím a .... bla, bla, bla. Málem jsem začal poteplizovat, oh my darling. Film se nebere vůbec vážně, je o snech o kamarádství bez příslibů a padouších a hrdinech o zkáze a o kráse. To vše v pěkném prostředí, jakoby z oka šíleného maxe vypadnuvší, se odehrávající. Mě se to líbilo moc a hlavně blond protagonistka si získala mé sympatie. Říkám si, bože dědku, ty jseš úchyl. Ty ses nám zakoukal do takového dítěte? Měl by ses udat. No a pak koukám že té holce bylo v době natáčení 30 roků. Uf, Im saved. Ne vážně, moc fajn hlavní dvojka, Indy Jones taky bezva, armless armwrestler :-) Padouch a jeho poskok ala chudý Humungus. prostě moc príma, moc.

plakát

Loganovi parťáci (2017) 

Čistá radost, konečně mě zase něco pohladilo na duši. Zrovna včera jsem koukal na ready player one a mé pocity byly podobné pocitům hluboké sklíčenosti a rezignovanosti na dlouhodobou budoucnost kinematografie. Tahle perfektní komedie o velké loupeži, kterou měli na svědomí potomci lovců bobřích kožíšků, mi dodala naději, že ještě není vše ztraceno. Naprosto nenuceným způsobem mě celá veselohra bavila až do konce. A přidání naprosté hvězdy, nádherné Hilary na závěr mne už jen utvrdilo v tom, že tohle by potřebovalo oskara. Sice jen oskara z mé dílny, ale o to cennějšího pro můj filmový apetit. Tento příběh je smyšlený a nikdo při jeho natáčení nebyl okraden. Kromě Vás. PS: Kylo Ren je ve skutečnosti strašný sympaťák.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

No nevím no. Knížku jsem četl a byla docela ucházející a pokud by se toho Špilberg držel, mohlo to být o dost lepší. Takto vytvořil normální popcorn pro děti, které budou poteplizovat o tom, kolik perfektních narážek na osmdesátky tam bylo. Ale ta knížka vážně nebyla jenom o tomhle. I když Osvícení bylo uděláno hezky, tímto výčet pozitiv končí. Hlavní hrdina nechuťák, hlavní záporák nesmyslně přetransformován na šišlavého mamlase a předně však skutečnost, že hlavní myšlenky knihy byly nevyřčeny, mě dokonale odradily. Jak říkám, pro děcka

plakát

Cizinec ve vlaku (2018) 

Já nevím, mě to zas tak přepálené nepřipadalo. Dostal jsem to, co jsem od filmu očekával. Stárnoucího tatíka, co svýma orangutaníma rukama rozdá pár direktů, lehce detektivní zápletku, která se tváří jako 9/11 conspiracy a trochu toho lehkého humoru. Tento snímek z vlakové soupravy sice nedosahoval, co se týče promyšlení zápletky, takové kvality jako například ve vraždě v orient expressu, to jsem ale ani neočekával. Bylo to úplně v pohodě pokoukání, lehce natažené ale když si k tomu člověk hryzne dvě, tři sklenice dvanáctistupňového prazdroje, není to vůbec takový propadák

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

"You look like Mary Poppins." "Who's that? Is he cool?" "Yeah. He's cool." "Im Mary Poppins, yo!"

plakát

matka! (2017) 

What a fuck was that shit ??? No jestli to byl příběh o chlapovi co využívá ženské, tak to bylo obalené teda rjadnou dávkou humusu a sraček. Takové předpeklí jsem dlouho neviděl. Nějakým zvráceným způsobem se mi však tento prapodivný snímek zamlouval. Jenny tam s těma lajdákama dobře vyvíjela a Chavié byl naprosto ohavný, šklebící se polozmrd. Maminky budoucí i čerstvé by se jistě neměli dát zmást názvem a tento "árt" odložit na později, nejlépe zcela vynechat. Vám ostatním dobrou moč

plakát

Soumrak templářů - You’d Know What to Do (2017) (epizoda) 

...jako nebylo to nejhorší, ale...kde vzali ty ohavné tlamy ? Hlava pomazaná takový utečenec z gulagu. Percifal, nebo jak ho zde nazývají, ohavný smrad, kterému by v pohodě a s povděkem nafackovala kdejaká holka a vrchní krasavice, která se nám zde mihla v modré tunice, no to je materiál jako z jednoho nejmenovaného ostravského bincáku. Čekal jsem podobný feeling jako u prvního dílu Vikings, ale bohužel to opravdu stálo za málo. Uvidíme v dalších dílech, ale ty ksychty prdelní se asi zázrakem neumravní.