Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 8

Recenze (497)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Už tu byl Nýzn v paříži, Nýzn v letadle..tentokrát tu máme Nýzna ve vlaku, kterej se zas snaží tomu přijit na kloub.. na konci tam skáče od výbuchu k výbuchu a celej ten napinavej thriller se změní v tupej akcnak.. co vlastně kurva ty tvurci chteli? Tupá akce mi samozřejmě nevadí, ale tak kdyz uz si to na neco hraje at to s tou pretvarkou vydrží až do konce ju? ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Viděno v kině. Mě to teda hodně bavilo. ½ filmu je dosti napínavá, prostě podobná varianta NON-STOPU. Takže jsem byl nadšen. Ta druhá část filmu se už jakoby utrhla ze řetězu, resp.režisér. Najde se tu i pár trochu ujetých scén. Přesto jsem se ani na minutu necítil trapně. Ocenuji, že režisér zvolil odlehčenou notu. Bylo by už nudné, aby se to bralo přespříliš vážně. Vyloženě to nepůsobí jako klasická Neesonovka. Neeson už zde viditelně zestárl, takže často dostane v bitkách na prdel, ale přesto se nevzdává a bojuje dál. Akcí to není úplně přeakčnělé, ale o to tu vůbec nejde. Režijně, kamerou apod je to natočeno opravdu prvotřídně, Serra se skutečně překonal. Největší ujetou scénou bylo asi vykolejení vlaku a přejezd přes světla, ale v dobrém slova smyslu. Finále bylo už dost předvídatelné, ale neměl jsem s tím problém. Po shlédnutí v kině jsem se cítil dost rozporuplně, ale záporných pocitů jsem teda moc neměl. Mělo to opět skvělého Liama, pár tvrdých bitek, nějaké ty přestřelky, napětí, vtipné hlášky, solidní soundtrack, ujeté scény, atd. Těším se na další shlédnutí. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson a Jaume Collet-Serra se před kamerou sešli už po čtvrté a já jim to bez potíží opět žeru. Výborná akční jednohubka, která má nápaditý scénář, který po vzoru Agathy Christie využívá vlaku a nabízí tak napínavý průběh, který vyvrcholí v solidní rozuzlení. A jelikož je Liam ve svých letech borec a Jaume umí pracovat s CGI efekty, užijete si i hodně slušnou adrenalinovou jízdu, která je sice cítit digitálem na sta honů, ale mně to vlastně vůbec neuráželo. Efektivně vzhlížející kamera, která naprosto brilantně snímá akční scenérie a nerozklepe se, když se na ní Liam blbě podívá, tu vytváří takový adrenalin, že jsem měl co dělat, abych tep po shlédnutí filmu ustálil na normálu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Standardní Liam Neeson opět s režisérem Jaume Collet-Serrou v napínavém Thrilleru, na který se sice dobře kouká, ale bohužel nepřináší nic moc nového. Trošku mi vadí, že každý nový Liamův film, je vlastně úplně stejný jako ten předešlý ( Nonstop se odehrával v letadle) Commuter ve vlaku a zápletka je víceméně obdobná s tím rozdílem, že Nonstop mi přišel zábavnější a jeho rozuzlení bylo překvapivější, zde jsem to odhalil až příliš brzy. . Na můj vkus zkrátka až moc podobností, jako by si tvůrci nevěděli se scénářem rady. Vykolejení vlaku však solidní a menší souboje Liam pořád zvládá, takže na lehčí nadprůměr to pořád vychází, ale mohlo to být určitě kreativnější. 70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Koukám, že v příměstském vlaku lze zažít kupu srandy . Liam si v poslední době libuje v akčních filmech, kde hraje stále ty samé tvrďáky. Spíše než nabušenci jsou to role taťků, které někdo pořádně nas... cestou z práce když jsou s nákupem z Lidlu domů. To pak odloží na chodník opatrně igelitku z bioplastu co se rychlejž rozloží aby se mu nerzkutálely brambory, procvaká jednotlivě klouby na prstech, sevře dlaně a už to lítá ! Nezřídkakdy totiž filmová postava co Liam hraje byla v mládí členem spešlforsis nedo poldou. Mám ho rád, pro mně je to pořád ten samý Rob Roy jako tenkrát. Jenže to, že je mu sedmdesát je na něm přeci jen vidět. Je fajn, že herečtí dědečkové kdysi králové akčních filmů jsou stále na vrcholu sil a točí akčnáky jak za mlada. Jenže když pak takovej stařík přeskakuje jako jinoch mezi vybuchujícími vagóny, něco vám tam nesedí i když jste před filmem viděli reklamu na GS condro. A prozradím, nebudou to ty vybuchující vagony co vám tam nebude sedět. Začátek filmu začal jako zajímavé drama, zápletka s tajemnou dámou ve vlaku a hypotetickou nabídkou též. Jenže pak to začalo jet jak digitální vagón po namaštěných kolejích a to bez brzd. V závěru jsem už čekal jen to, že prezident of USA předá Michaelovi medaili kongresu a poprosí ho zda by mu nedělal prvního rádce v Bílém domě. No, tak to se nakonec nesplnilo a jsem tím vyloženě zklamán. Ale jinak film skončí opravdu dokonale přiblble emericky a snad nic nevyzvoním, když prozradím, že tentokráte zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí. Prostě správňáckej film o správňákovi. No, mohu jen dodat, Liame ! Proboha ! Seber se !!! Povívej se na Nicolase Cage ! Dávám za dva šroubky od krytu na hajzlíku. * * ()

Galerie (108)

Zajímavosti (15)

  • Na konci filmu, když projede vlak zatáčkou a vykolejí, je Mike (Liam Neeson) po uvolnění řetězu a nárazu vlaku vymrštěn a naskočí na přední část posledního vagonu. Poté ale trosky vlaku (jeden vagon) spadnou za poslední vagon, tedy za zadní část, kde je Mike, ten však naskočil na přední část. Už když je zachráněn spolucestujícím, je vidět, jako by šlo o konec vagonu (dle směru pohybu pozadí). (marcel5)
  • Liam Neeson (Michael) v jednom interview priznal, že žiadna scéna sa nenatáčala v reálnom vlaku, k celému filmovaniu poslúžil jeden vagón v štúdiu. (Astonko)
  • 16 osobnostných typov zmienených Joannou (Vera Farmiga) je 16 osobnostných typov MBTI od psychologičiek Katherine Cook Briggsovej a Isabely Briggsovej Myersovej. (ČSFD)

Reklama

Reklama