Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

I v naší domácnosti se zařadil na vrchol žebříčku v oblíbenosti seriálů. Mám však štěstí - smlouvu spolubydlících sepisovat nemusíme:-)

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Když jsem si jen tak ze zvědavosti pustila 1. díl, protože všichni o tom mluví, všem se to líbí a já vůbec nevím, vo co go, netušila jsem, že to bude tak "Legen.... Wait for it.... dary! Legendary!"

Sherlock

Sherlock (2010)

Guy Ritchie, Robert Downey Jr. a Jude Law jsou sice prďáci, ale na tuhletu libůstku prostě nemají. Vymazlený, napínavý a naprosto kůl. Takhle to má vypadat!

Dr. House

Dr. House (2004)

"Já, Margo Davisová, jsem byla informovaná o nebezpečí, které může vzniknout z odmítání doporučené lékařské péče. Tímto zbavuju ... // Kdo jste? // Pracuju pro nemocnici. Princeton Plainsboro fakultní nemocnici a její zaměstnance, viny za všechny nepříznivé okolnosti plynoucí z mého odmítnutí. Není to chyba nemocnice, pokud můj syn zhebne.// Zhebne??? // Trošku jsem přibarvil jazyk. Hlavně kvůli ujasnění. "Chápu, že moji lékaři považují moje rozhodnutí jako úplně idiotské..."// Proč to děláte? // "Ale jsem přesvědčená, že vím víc než oni. Měla jsem na střední kurz biologie." Předpokládám, že to je ono... ano. No prostě to chce jen hodně velkou dávku smyslu pro černočerný cynický humor:-) a pak se vám to bude zatraceně líbit:-)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Můžu tomuhle geniálnímu výplodu Americké moderní kultury dát jiné hodnocení než 5*? NEMŮŽU! Tohle je nejspíš stejný kult ve světě seriálů, jako Pulp fiction ve světě filmů. Díky za to, protože jinak by byly všední podvečery opravdu tuze všední.

Přátelé

Přátelé (1994)

Úžasná meducína na KOPRa, nudu a pdobné situace - ale pozor, jedná se o vysoce návykovou látku! A proto si nemůžu odpustit malou citaci klasiky nejklasikovatější:"'Takže, tohle bude celkem lehký - tvůj text začíná větou: Jmenuji se Klód. - Je m'appelle Claude." "Ž t klu pláááu." "Zkusíme to ještě jednou - Ž mapel Klód." "Ž d pli blů." "Mon Dieu." "Ó defuf."

Gilmorova děvčata

Gilmorova děvčata (2000)

I když ty díly bargdy byly naprosto o ničem, stejně jsem nikdy nemohla vynechat jediný díl - hlody a hlášky, které v tomto seriálu jsou pro mě nesmrtelné:-)

Slovácko sa nesúdí

Slovácko sa nesúdí (1975)

Tož proti gustu žádný dišputát - negdo to naše nářečí, folklór a všecko, co k temu patří, nemosí, negdo na to nedá dopustit. Tentok seriál je perfektní verze, pro nekeré kultovní, knihy (vzhledem k temu, že já sama su ze Slovácka - přímo od "Hradišťa", patřím do té druhé skupiny). Řekla bych, že je moc povedený - dala bych 5*, nebyt herců, kerým slovácké nářečí dělalo problémy a krojovaných ženských, keré byly v kroju ogajdané a zašněrované enem tak na oko. Ináč je to moc pěkný obrázek Slovácka snáď negdy na přelomu 19. a 20. století a všeckých tradic, kerých u nás néni málo:-)

Návštěvníci

Návštěvníci (1983)

Na tu dobu to je bomba práce! A důkaz toho, že i v 80. letech mohly vznikat kvalitní seriály. Děj i herci děsně sympatičtí a i když jsem žena, tak musím připustit, že Dáda tam je fakt kóča. A v neposlední řadě úžasná hudba. Víc takových dobrých českých seriálů.