Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (28)

Pekelná kuchyně

Pekelná kuchyně (2005) (pořad)

Hosté v Pekelné kuchyni jsou ve skutečnosti komparzem. To dokládá i fakt, že vzhledem k Ramsayho obrovské profesionalitě, by si nikdy nedovolil být hrubý k hostům, čehož jsme zde několikrát svědky

Tajemství kruhu

Tajemství kruhu (2011) (seriál)

Autorka knih, L J Smith, oznámila, že její knihy přijali v televizi The CW dne 28. října 2010. Za necelý rok televize objednala seriál o 22 epizodách.

Poznáš, až to přijde?

Poznáš, až to přijde? (2010)

Jedná se o poslední film Jacka Nicholsona. "Jack bez jakýchkoli fanfár odešel do penze. A za tímto rozhodnutím je možné vidět jednoduchý důvod - přestala mu fungovat paměť. V šestasedmdesáti má problémy s pamětí a nedokáže se naučit scénář. Jeho paměť dávno není tím, čím bývala. Jack se nehodlá vzdát života mezi slavnými. Bude se stále ukazovat na veřejnosti,“ uvedl hercův kamarád pro Radar Online.

Vozová Hradba

Vozová Hradba (2011) (koncert)

Daniel složil specielně pro toto turné dvě skladby. Jednalo se o písně "Bohemia" a "Král". Ke druhé zmiňované však nestačil složit hudbu. Na koncertě ji pouze zarecitoval.

Vozová Hradba

Vozová Hradba (2011) (koncert)

Přestože se jedná o již čtvrté velké turné, zaznělo na koncertech mnoho písní, které se hrály vůbec poprvé naživo. Byly jimi tituly "Vozová hradba", "Čech", "Jen ať to sype", "Zombice", "Holky a mašiny", "Nad Afgánistánem", "Bohemia" a "Chlapeček z periferie".

Vozová Hradba

Vozová Hradba (2011) (koncert)

K nové písni "Bohemia" byl natočen také videoklip.

Vozová Hradba

Vozová Hradba (2011) (koncert)

Poprvé o samotném playlistu písní rozhodovali sami fanoušci, a to na oficiálních stránkách Dana Landy.

Vozová Hradba

Vozová Hradba (2011) (koncert)

Vůbec poprvé zazněly na koncertě skladby z již rozpadlé kapely Orlík, konkrétně skladby "Vozová hradba" a "Čech".

Daniel Landa: Československo Tour 2008

Daniel Landa: Československo Tour 2008 (2011) (koncert)

Ze záznamu koncertu byly vytřiženy původní skladby "Nigredo" a "Malá díra v hlavě", které se lišily od pozdějších vydaných verzí. Vystřižena byla také píseń "Dáma mého srdce", která se neobjevila na žádném albu ani později.

Daniel Landa: Československo Tour 2008

Daniel Landa: Československo Tour 2008 (2011) (koncert)

Jedná se o vůbec největší halové turné Daniela Landy, které mělo celkem sedm zastávek. Zpěvák vystoupil v Ostravě, Praze, Košicích a Bratislavě a přidal dva koncerty v Brně a Plzni.

Daniel Landa - Bouře

Daniel Landa - Bouře (2006) (koncert)

Koncertní šnůra Bouře měla mít zpočátku pět zastávek, Landa měl však před turné problém s hlasivkami, a tak se turné ztenčilo na pouze dva koncerty, a to v Ostravě a Praze.

TACHO

TACHO (2010)

Slavnostní premiéra 1. prosince 2010 byla doprovázena jednou z nejsilnějších kalamit za poslední roky. Na premiéru dorazila pouhá třetina hostů, zbytek uvízl v závějích. Paradoxně se tím vyřešila nevyřešitelná "rvačka" o lístky.

TACHO

TACHO (2010)

Přesná délka filmu je 142 839 framů. V kinech tedy film trvá přibližně 99 minut, na DVD a v televizi 95 minut. Rozdíl v délce způsobuje rychlost promítání, která je v kinech o jeden frame za vteřinu nižší.

TACHO

TACHO (2010)

Natočilo se okolo 5 600 GB hrubého materiálu, což je množství dat, které by se vešlo na 1192 klasických DVD.

TACHO

TACHO (2010)

Během natáčení se jenom v závodních autech projelo 2499,4 litrů benzínu. To je téměř 120krát cesta z Prahy do Brna při průměrné spotřebě 10 l/100 km a více než polovina obvodu země na rovníku.

TACHO

TACHO (2010)

Tacho existuje také jako anglická mluvená verze. Dabing probíhal střídavě v Londýně a Praze. Jediným českým hercem, který si nadaboval svou postavu i do angličtiny, byl Martin Havelka, ačkoli anglicky skoro neumí.

TACHO

TACHO (2010)

Videoklip pro skladbu Tacho se natáčel na začátku listopadu 2010 v Praze na Vyšehradě. Natáčení bylo trochu dramatické. Kamera, štáb i herci byli na místě a Dan teprve ve studiu dopisoval písničku.

Reklama