Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

""Nebe je modrý, Země je kulatá a Weber je piča." Dva nádory na poslední cestě, tak to není tak úžasné téma, abych kvůli němu s radostí zapalovat sousedův karavan. Jenže mě baví sledovat lidi, kteří dokáží podráždit stlačením pedálu stádo divokých koní, poslouchat přitom dunící muziku a řvát smíchy při slovenské mafiánské pohádce o zajacovi, jazvecovi, liške a medveďovi. Takže 100 cez malého růžového dinosaura a za čtyři proto, že jsem se bavil. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pokus o českou žánrovku, který nakonec skončil typicky česky, takže katastrofálně. Landa je ve své herecké poloze sice docela sympaťák a hudba mu také nedělá žádný problém. Jenom to psaní scénářů mu prostě nejde. Zde totiž příběh nedává vůbec smysl, postavy se chovají nelogicky a 2 ze 3 dějových linek jsou ve filmu naprosto zbytečné. Mirjam Landová navíc není nijak extra režisérka, aby tento průser nějak šikovně zamaskovala. Opak je spíše pravdou, protože díky unylému tempu a amaterskému střihu si člověk toho debilního scénáře všimne ještě víc. Aspoň, že ten Havelka s Pomajbem si celkem sedli. 30% ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Daniel Landa, tohle jméno ve mně vyvolává ty nejsmíšenější pocity. Přesto mi film utekl, byla to taková příjemná jednohubka na sobotní odpoledne. Moc jsem od toho nečekal a tak tedy nejsem zklamanej. sice tam nebyl nijak silnej příběh, ale ten průměr si to zasloužilo. Hlavně proto, že se to narozdíl od spousty jiných českých klenotů dá v klidu dokoukat. ()

darkrobyk

všechny recenze uživatele

Film, který především rozděluje na ty, co mají rádi Landu, a na ty, co ho nesnáší. Z řady důvodů jsem v té druhé skupině. Je mi jasné, že to bude mizérie bez ohledu na hlavního, ehm, herce..., který jinde dokázal, že hercem opravdu není. Jeho žena je mizernou režisérkou, což dokázala už svým předchozím počinem. Na tento film se zřejmě nepodívám, přesto mi přijde nefér dávat odpad, když ho nemám zhlédnutý. Těm, co odpad dali, však bezmezně věřím. Snad by Landa měl zůstat u hraní si na vojáčky a nefušovat do umění. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

TACHO na mě působí přesně tak jako Landova hudební tvorba - objektivně vzato jde o totální šit uklohněný z těch nejhorších ingrediencí (šitózní scénář, amatérská režie, unterkameňákovské fóry, světla, která se v 99% záběrů odráží hercům v očích atd.), ale pohromadě to nějakým záhadným způsobem funguje alespoň to té míry, že jsem schopen to přežít a neodnést si trvalé následky. 30% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Při tréninku, když Alex (Daniel Landa) a Lucie (Olga Lounová) vyjíždí na trať, je v odrazu čelního skla zřetelně vidět mikrofon. (Pepy)
  • Ve scéně na parkovišti Alex (Daniel Landa) při příjezdu zaparkuje dvě místa vedle Weberova (Timothy Otis) auta, ale o záběr později stojí o poznání dál. (Pepy)
  • Na scénáři pracovali manželé Landovi společně a vznikl údajně za pouhých 5 dní. [Zdroj: Metro] (hippyman)

Reklama

Reklama