Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (10 005)

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

To nejlepší z filmového komiksu od dob Raimiho druhého Spider-Mana. Vizuálně mistrovský, dech vyrážející a oku lahodící gejzír nápadů, který by vydal na několika sériový seriál a který nemá obdoby ve hraném i animovaném filmu. Příběhově soudržný, vtipný, dojemný i akční s minimem hluchých míst navíc s tolika zajímavými postavami, že by se kdejaká komiksová série měla učit, jak se pracuje s postavami. Vše okořeněné fantasticky ladícím soudtrackem a fantastickým originálním dabingem. Co vytknout? Maximálně, že se toho na obrazovce často děje tolik, že to divák nemá šanci pobrat, což na druhou stranu podporuje mnoho dalších shlédnutí, které divák rád absolvuje. Spider-Man: Napříč paralelními světy je fantastický film, který není pouhopouhým, skvěle vypadajícím animákem, ale prvotřídním blockbusterem, který v roce 2023 drtí absolutně vše, co se dostalo nejen na velké plátno a těším se co bude dál a to nejen k velmi otevřenému konci.

plakát

Vír (2022) (seriál) 

Hrátky s minulostí jsou vždycky zajímavým tématem a pokud se to ještě zkombinuje s detektivní zápletkou, může z toho vzniknout zajímavý projekt. Bohužel Vír spadá do škatulky zajímavé zápletky ale slabého zpracování. Když odečtu podivné řešení, kdy postavy vypadají totožně i po takřka 30 letech je největší problém v celkovém scénáři, který nemá moc nápadů, jak pracovat se zápletkou i případnými časovými paradoxy. V celovečeráku by to ještě mohlo fungovat ale na těch 6 hodin je toho zajímavého málo.

plakát

Zabiják (2019) 

Smrtelně vážně míněný akčňák, který má ambice ale nemá skills ani hereckého tahouna. Film se pokouší o temnou, špinavou atmosféru, kterou podporuje tmavými filtry a rozklepanou kamerou. Bohužel ambice se nepodařilo řádně zrealizovat a mladý Hemsworth je neskutečný dřevo, který sice není jedinou slabinou filmu, ale charismatický herec, by to přeci jen dokázal posunout o něco výš. Nedosahuje to trapnosti Seagalovek a novějších Willisovek, ale nemá to v sobě nic, čím by to dokázala zaujmout.

plakát

13 minut: Ve víru tornáda (2021) 

Očekáváte katastrofický film a dostanete katastrofální vztahovku, která má pár zajímavých jmen, ale amatérskou režisérku, která to navíc celé sepsala.

plakát

Vous n'aurez pas ma haine (2022) 

Silné téma ve slabém zpracování. Typické čistokrevné drama, kdy se někdo musí vyrovnat s rodinnou tragédií a vlastně mu to moc nejde ale vše vyřeší závěr ve slunečném dni, který dá důležitou špetku naděje.

plakát

Little Bone Lodge (2023) 

Táhlé, nudné bez napětí a zajímavých postav nebo snad dobrých herců.

plakát

Arnold (2023) (seriál) 

Zhuštění životopisu Total Recall do tříhodinového seriálu. Pro Arnieho fanoušky příjemné pokoukání, kde je Arnold podán jako ten pravý a bezchybný Američan a kostlivci ve skříni se prakticky neřeší.  Trochu egoistické ale pro nekritické obdivovatele (kam patřím i já a díky Arnoldovi mám spoustu krásných vzpomínek na dětství) naprosto ideální. Pro odpůrce odpudivé až zdraví škodlivé.

plakát

Freaks Out (2021) 

Dost nedivácká podivnost o partě zvláštních "superhrdinů" bojujících s nacisty. Prvky fantasy, válečného filmu a možná i trocha hororu ve zbytečně táhlém filmu, který se skutečně rozjede až v poslední třetině. Závěr s vlakem velice povedený, zbytek průměrný i nudný.

plakát

Psi (1992) 

Otevřený pohled do nitra polských policejních jednotek na začátku 90. let. Určitě poutavé ale bohužel viditelně laciné a silně nedivácké.