Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (102)

plakát

Přání k narozeninám (2022) 

Normálně bych dal 3 hvězdy. Ale jednu hvězdu přidám jako bonus za to, jak to některé nas....

plakát

Myška a medvěd na cestách (2022) 

Animace v tomto stylu je osvěžením. Sluší i k ději. A mohu zhodnotit, že i pětiletému synkovi se to moc líbilo a neměl problém s pochopením děje, drobnosti jsme dovysvětlili. Zasloužené 4 hvězdy.

plakát

Povídky z kuchyně (2003) 

Já to mám docela rád, když život není kvapík. A proto bych měl být naštvaný, když takový film přiměje ke zvolnění? Tůdle! Laskavé. Jedna "koňská" pointa mi docvakla až tak 20 minut po skončení filmu. On to opravdu není blbý film! A jelikož se zde v recenzích o ní nikdo nezmiňuje, zjišťuji, že ve filmu by mohlo být i více jinotajů, které nám ve středu Evropy mohou unikat. A že si na to musíš přijít sám je na tom krásné, protože film vůbec není tak předvídatelný, jak někteří si myslí.

plakát

Malý princ (2018) (divadelní záznam) 

Neznat knihu, ztrácel bych se. Ale takto to byl skvost. Nevěřil jsem, že s jedním hercem se dá předvést takový výkon. Jan Cina je však v této roli naprosto úchvatný. Jsou v tom emoce, dynamika, výraz... Práce kamery, kterou si téměř nikdy netroufám hodnotit (a když, tak spíše ve smyslu, že vadila), zde nesmírně důležitá. Využití prostoru, světla... Tady si opravdu někdo vyhrál a chtěl to mít naprosto dokonalé. A podařilo se. Vznikl skvost, který nebude rozhodně pro masy. A i to je dobře. Musí si jej najít ten, kdo si jej zaslouží.

plakát

Až po uši v mechu (2015) 

Viděl jsem to mockrát (díky dětem) a tedy zdá se mi to stále lepší a lepší. A dokonce velmi vtipné, ale ten vtip tam není nijak podbízivý, ten si musí divák najít sám. Proto je možné, že se každý zasměje někde jinde. A otrava se nezasměje.

plakát

Zázrak v horách (2017) 

Dobře se na to koukalo, příjemné překvapení. Možná bych dal 4 hvězdy, ale jednu přidám navrch za to, že tvůrci netlačili na pilu, nesnažili se udělat nic dramatičtější, než bylo nutno a nechali hrát i cestu. Prostě velmi stravitelné. Nic nepokazit je taky veliké umění, za to si to 5 hvězd zaslouží.

plakát

Příběh stoleté ryby (2016) 

S nesrovnatelným nesrovnávejme. Nesrovnávejme s tím, co jsme viděli. Nejděme k tomu odvahu. Proč? Jaký je smysl? Můžeš se ptát namísto abys šel a možná na smysl narazil. Možná ne. Na konci nemusíš potkat to, co tam čekáš. Dokonce tam nemusíš potkat vůbec nic. A pak možná zjistíš, že toto je dokonalé. 5 hvězd může být někdy málo.

plakát

Louisa na pobřeží (2016) 

S hodnocením budu muset asi počkat. 6 hvězd zatím nejde na ČSFD dát. Nebo budu muset projít historii hodnocení a ubrat po hvězdě leckde, kde jsem rozmařile rozhazoval. Krásně jiné a neuspěchané. Dobře, tak tedy 5.

plakát

Krakonoš a lyžníci (1980) 

Pro mě film hodnotný i tím, že pradědeček v mládí jako pašerák na hřebenech Krkonoš též působil. V létě zedničil, v zimě pašoval. Nějak rodinu uživit musel a v zimě práce nebyla, tak vozil obousměrně přes hranice, co v které zemi nebylo a v druhé bylo k sehnání. Ovšem musel také umět unikat četníkům, kteří skutečně dělali zásahy a u podezřelých domovní prohlídky. Praděd však měl své skrýše vykopané ve stráních vysoko nad chalupou, tak u něho nikdy nic nenašli. A časem se stejně odstěhoval s prababičkou za prací dolů do kraje. A tento hezký film je hezkou připomínkou těch prvorepublikových časů.