Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Jak ukrást Venuši

Jak ukrást Venuši (1966)

Nevím, co k tomu filmu dodat. Můj bezpochyby nejoblíbenější film a na tom se nejspíš nic nezmění. Slova, jako úžasné a skvělé nevystihují kvality tohoto filmu. Prostě srdcovka.

Limonádový Joe aneb Koňská opera

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964)

Tak tenhle film miluju. Asi to nejlepší, co u nás mohlo za dané situace vzniknout. Hláškami nabitý film, který stojí na skvělém výkonu Miloše Kopeckého, který si svou roli padoucha Hogofoga náležitě užívá. Tohle je prostě úžasných 95 minut od úvodních titulek, až po závěrečný happyend. Pan Lipský, to je persona, která českému filmu v současnosti citelně chybí.

Na sever Severozápadní linkou

Na sever Severozápadní linkou (1959)

Typický Hitchcock. Pamatuji si, když jsem se před pár lety snažil tento film sehnat - byl to úkol téměř nadlidský. Nakonec jsem ho stáhnul přes torrent za 24 hodin non-stop, notebook se maličko vařil :D. Vyplatilo se. Viděl jsem ho snad už desetkrát a rád se na něj podívám znovu. Jedna drobnost: koukat JEDINĚ v originále, nikoliv v dabingu!

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Tarantinův odchod z plátna zdá se mi býti velmi povedeným. A pan Waltz si může před zrcadlem zkoušet další Oscarovou řeč...

Neúplatní

Neúplatní (1987)

Tento film je moje srdcovka. Proto ho asi nemůžu úplně objektivně zhodnotit. Každopádně lepší jak Kmotr, který je více rozvláčný. Spojit tak Marlona Branda jako záporáka a partu kolem Conneryho jako zástupce zákona do jednoho filmu, vznikl by megafilm :D

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Bylo by ode mě pošetilé psát jakoukoliv chválu na tento film. Je prostě tak nepopsatelně geniálně povedený, že jakákoliv chvála je zbytečná. Jedinou slabinou filmu je rok vzniku - 1994. Ale i přes stejný rok, kdy vznikl Forrest Gump, by si měli členové Akademie sypat popel na hlavu za "pouhých" 7 nominací a žádnou proměněnou...

Šaráda

Šaráda (1963)

Miluji Audrey Hepburn a mým nejoblíbenějším hercem je Cary Grant. Mám snad psán něco víc? Snad jen to, že je to skvěle napsaný, obsazený, zrežírovaný a zahraný film. Hodně se tu píše, že je tzv. hitchcockokovský a myslím, že ani sám mistr by to nezvládl o mnoho lépe. Rozhodně jeden z mých nej nejoblíbenějších filmů. Kdo chcete vědět víc, koukněte se na něj a nebudete litovat.

Kdo seje vítr

Kdo seje vítr (1960)

Fenomenální snímek o tom, jak je náboženství pomýlené a jaký dopad na lidi může mít, je-li k tomu ještě zneužito. Herecký koncert Spencera Tracyho, který měl být po právu odměněn Oscarem...

Vražda na večeři

Vražda na večeři (1976)

Pokud shromáždíte ty nejlepší detektivy na světě a oznámíte jim zločin ještě předtím než se stal a tomu, kdo přijde na vraha nabídnete 1 000 000 dolarů, pak si buďte jistí, že o zápletku je postaráno. Krom toho zvučná jména hereckých géniů a skvělé vtipy učiní z filmu nezapomentulný zážitek. Zaručuji, že se budete smát od začátku do konce. (Asi nejvýraznější herecký výkon, který bych rád vypíchl je ten Petera Sellerse)

Raz, dva, tři

Raz, dva, tři (1961)

Tak spolu s Někdo to rád horké, je tohle pro mě nejlepší komedie Billy Wildera. Těch hlášek!! (pro nás možná ještě o něco vtipnější, než pro diváky na Západě) Tempo je už od úvodních titulek naprosto zběsilé, výrazně tomu přispěje postava Otty, jako protipólu hlavní postavy, čímž může vzniknout spousta špičkování a narážek na kapitalismus i komunismus. Taková malá studená válka, při níž je dost horko. "Máme s Kubánci takovou dohodu. Oni nám posílají doutníky, my ji rakety." "Fuj, podvedli vás, tohle je pěkně mizerný doutník" "Žádný strach, posíláme jim mizerné rakety!"