Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (64)

Poltergeist

Poltergeist (1982)

Ve scéně, kdy Diane (JoBeth Williams) vrací prázdnou láhev Dr. Lesh (Beatrice Straight), pokládá ji na stůl hrdlem dolů, aby zdůraznila, že je prázdná. V následující scéně ale doktorka šroubuje víčko na láhev, která na stole stojí dnem dolů.

Co dál, doktore?

Co dál, doktore? (1972)

Jedna z posledních pronesených vět ve filmu "Láska znamená, že se nikdy nemusíš omlouvat" je vtipnou narážkou na dva roky starší zahraniční film Love Story (1970). I zde je totiž jednou z posledních řečených vět, tentokrát však s mnohem dramatičtějším podtextem.

Let Fénixe

Let Fénixe (1965)

Přibližně v osmé minutě, kdy se objevuje záběr na letadlo letící v písečné bouři, lze dobře vidět dva provázky, které drží model ve vzduchu.

Nejmenší kino na světě

Nejmenší kino na světě (1957)

Peter Sellers hrál svou roli pana Quilla, senilního promítače, v pouhých 32 letech, zatímco jeho kolegům Margaret Rutheford a Bernardu Milesovi bylo 65 a 50 let.

Vražda na večeři

Vražda na večeři (1976)

Kuchařka dá sluhovi (Alec Guinness) při jejich seznámení papír, na kterém stojí, že neumí číst ani psát anglicky. Přesto poté, co je sluha zavražděn, podává Wangovi (Peter Sellers) lístek, na který napsala, že byl spáchán zločin.

Slídil

Slídil (1972)

Ve scéně, kdy Milo Tindle (Michael Caine) otevírá pomocí nože šperkovnici, se na okamžik za jeho pravým ramenem objeví silueta člena štábu.

Láska a smrt

Láska a smrt (1975)

Když Boris (Woody Allen) sjíždí v kánoi z kopce do bojující vřavy, jsou vidět za dřevěným kolem pneumatiky, po kterých dělo skutečně jede.

Směr Tokio

Směr Tokio (1943)

Po válce nyly během mccarthyovského "honu na čarodějnice" komisí vybírány filmy s tzv. škodlivým poselstvím. Směr Tokio patřil mezi prvních deset, a to pouze kvůli jedné narážce, kdy Cassidy (Cary Grant) upozorňuje na fakt, že nevybuchlé japonské torpédo bylo vyrobeno v USA.

Směr Tokio

Směr Tokio (1943)

V některých scénách, kdy je ponorka potopená, je možné vidět, že nevrhá žádný stín na dně moře.

Kdo seje vítr

Kdo seje vítr (1960)

William Jennings Bryan, jehož jméno bylo ve filmu změněno na Matthew Harrison Brady (Fredric March), ve skutečnosti nezemřel v soudní síni, jak je prezentováno ve filmu, ale pět dní po skončení procesu ve spánku na mrtvici.

Příběh z Filadelfie

Příběh z Filadelfie (1940)

Když C. K. Dexter Haven (Cary Grant) nese sklenici "životabudiče" Tracy (Katharine Hepburn), mezi střihy se hladina ve sklenici mění.

Chyťte zloděje

Chyťte zloděje (1955)

Když John Robbie (Cary Grant) odchází ze hřbitova a baví se s Francine (Grace Kelly), opírá se o její auto. Ta ho poté chytne za ruku a řekne mu, že ho miluje. V detailním záběru se její ruka ale posunula a drží Johna za rukáv.

Chyťte zloděje

Chyťte zloděje (1955)

Ve filmu několikrát zazní narážka, že Francie (Grace Kelly) je starší než Danielle (Brigitte Auber). Ve skutečnosti se představitelka Danielle narodila o rok dříve než Kellyová.

Walk Don't Run

Walk Don't Run (1966)

Když se William (Cary Grant) svléká v taxíku, aby mohl běžet za Davisem (Jim Hutton), je slyšet rozhovor, který zde probíhá mezi Christine (Samantha Eggar) a Haversackem (John Standing). Scéna ale musela být v originále předabována, jelikož text se neshoduje s pohyby úst herců.

Walk Don't Run

Walk Don't Run (1966)

Když Christine (Samantha Eggar) vystupuje spolu s Davisem (Jim Hutton) z taxíku, je možné vidět, že ji klobouk sjíždí po zádech. V dalším záběru ho má opět na hlavě.

Reklama