Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (7)

You Gotta Stay Happy

You Gotta Stay Happy (1948)

Nerozhodná dědička Dee Dee (Joan Fontaine) je tlačena svým otcem ke sňatku s již šestým snoubencem. Přestože jsou nakonec sezdáni, o svatební noci Dee Dee uteče a přespí ve vedlejším hotelovém pokoji u pilota Marvina Paynea (James Stewart), kterého ráno přesvědčí, aby ji vzal s sebou do Kalifornie. Jejími spolucestujícími jsou šimpanz, bankovní zloděj, mrtvola a šťastní novomanželé. A další láska se možná rýsuje...

Golden Boy

Golden Boy (1939)

Joe Bonaparte (W. Holden) je slibný houslista, ve kterém jeho otec vidí budoucího úspěšného umělce a snaží se mu i přes finanční problémy pomáhat, jak jen je to možné. Joe ale nestojí o to, aby ostatní dřeli jen proto, aby mohl chodit na konzervatoř. Díky dětství, které strávil v chudinských čtvrtích, se dostane do světa boxu, kde se dají vydělat velké peníze. Jeho otec je proti, ale Joe si již rozhodl pro boxování. Velký vliv na něj má i přítelkyně jeho manažera Lorna (B. Stanwyck), do které je Joe zamilovaný a i ona k němu něco cítí. Právě Lorna si ale začíná uvědomovat, že když se Joe zraní, již nikdy se nebude moci vrátit k hudbě, kterou i přesto miluje. Situace se stále více zamotává do bludného kruhu a Joe tím trpí nejvíce.

Ztřeštěná

Ztřeštěná (1938)

Temperamentní a krásná Melsa Manton (Barbara Stanwyck) objeví při večerním venčení psů v opuštěném domě mrtvolu bohatého bankéře. Zavolá policii, ale tělo mezitím záhadně zmizí. Díky své pověsti je její počínání považováno za nepovedený vtip. Melsa tak musí dokázat svou pravdu tím, že vypátrá vraha sama. Pomocníka jí dělá redaktor místních novin Peter Ames (Henry Fonda). Vraždy se množí. Dokáže Melsa vypátrat viníka?

Funny Face

Funny Face (1957)

Audrey Hepburn, tentokrát v roli prosté knihovnice Jo, musí odolávat náporu fotografa pro módní časopis Dicka Averyho (Fred Astaire), který z ní chce udělat hvězdu přehlídkového mola. Souhlasí se svou proměnou a cestou do Paříže, kde se má přehlídka konat pod podmínkou, že bude moci navštívit slavného profesora Flostra, kterého hluboce obdivuje. Čím těsněji se však sbližuje se světem módy, tím více se vzdaluje od svého předchozího života a tím intenzivněji si uvědomuje i své city k Dickovi.

Směr Tokio

Směr Tokio (1943)

Cary Grant se tentokráte ujal role hrdinného kapitána ponorky, jehož úkolem je provést nesmírně obtížnou misi. Musí se svou posádkou doplout do Tokijského zálivu, vyhnout se nepřátelským lodím i letadlům a zjistit vhodné cíle pro připravovaný americký nálet na Tokio. Několikrát musí čelit nejen nepřátelům, ale i problémům, které postihnou i samotnou posádku. Svou roli sám Cary Grant zparodoval o necelých třicet let později snímkem Operace spodnička.

Šaráda

Šaráda (1963)

Audrey Hepburn a Cary Grant, dvě Hollywoodské hvězdy, se potkali na plátně pouze jednou, a to v napínavém thrilleru Stanleyho Donena, který mnozí titulují přívlastkem hitchcockovský. Regina (Audrey Hepburn) se chystá rozvést se svým manželem, o kterém neví téměř nic a kterého od svatby téměř neviděla. Ten byl ale zavražděn ve vlaku, když prchal do Švýcarska jako tajný agent. Jediné, co měl u sebe, byl hřeben, pasta a obálka s dopisem pro Reginu. Náhle jdou Regině po krku bývalí přátelé jejího manžela z války, které zradil a ukradl jim 250 000 dolarů. Nevěří, že jí manžel před smrtí žádné peníze neposlal a snaží se ji zastrašit. Jedinou oporou je jí Joshua (Cary Grant), kterého potkala během dovolené v Alpách a který se snaží spolu s ní rozluštit záhadu jejího manžela. Ale neskrývá také Joshua nějaké tajemství? A je vůbec tím, za koho se vydává?

Milionová bankovka

Milionová bankovka (1954)

Sázka dvou bohatých gentlemanů zamává se životem spokojeného, chudého ale poctivého mladíka v centru Londýna. Dokáže milionová bankovka změnit jeho společenské postavení? Jistě! Ale dokáže to bez toho, aby byla byť jen z části utracena? A dokáže zažehnout i lásku?

Reklama