Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (15)

plakát

Grinch (2000) 

Nechápu hodnocení některých zdejších hodnotících, ale o tom to asi i trochu je. Pro nás je Grinch jedna z vánočních klasik. Jasně, není tam žádná princezna ani uřvanej Kodet, ale Carrey, jeho mimika (ještě ke všemu v masce), divně vypadající Kdovíci, naivní Cindy a trochu kapitalisticky ztvárněné Vánoce. Některé hlášky u nás zlidověli a bez Grinche bychom si Vánoce nedokázali představit. K tomu všemu vypravěč v podání Zdeňka Svěráka. Asi bych dal normálně 4*, ale přijde mi fér trochu vyvážit zdejší hodnocení.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Stejně jako posledního Harryho Pottera jsem si nenechal ujít premiéru ani posledního Hobita. A i když jsem díky tomu spal minimální počet hodin, rozhodně toho nelituji. Závěrečný díl skvěle uzavírá celou sérii a celých 144 minut je to skvělá podívaná (včetně závěrečných titulků), ale i přesto jsem z kina odcházel mírně rozladěn. Proč? To nedokážu sám pořádně vysvětlit. Už je to delší dobu, co jsem přečetl knížku, ale i tak jsem samozřejmě věděl, na co se mám ve filmu psychicky připravit. No a v té přípravě jsem pravděpodobně selhal. Díky bohu (Peterovi) za občasné vtipné momenty, které tak všeobecně odlehčily atmosféru v sále. Bitva sama o sobě je samozřejmě úžasná, ať už se jedná o hromadnou bitku (nic jiného bych od Jacksona nečekal) nebo o 1vs1. A obzvlášť se mi líbily části Thranduil vs. skřeti a Dáin vs. skřeti. Ale bitva nezabere celý film, ve kterém se narazí i na jiné líbivé scény, za zmínku stojí například ta v Dol Guldúru s paní Galadriel. Stejně jako konec Pána prstenů, i konec Hobita ve mně zanechal takový smutný pocit, který však při zpětném pohledu na celý film, ustoupil do pozadí, aby mohlo nastoupit uspokojení z krásného filmařského zážitku. Ještě jsem neměl to potěšení, přečíst si Silmarillion, ale až se k němu dostanu, určitě nebudu zklamaný. Takže pane Jacksone, mockrát děkujeme za to, že jste nám 6x zprostředkoval cestu do Středozemě, a pokud byste se někdy nudil...

plakát

Video Game High School (2012) (seriál) 

Tak jsem se nakonec rozhodl to celé zhlédnout a rozhodně jsem udělal správnou věc ^^ Akorát mi to přijde jako taková nerdovská kopie Never back down :-D !SPOILER ALERT! Týpek má začít dělat to, co mu doteď šlo, na vyšší úrovni, na který mu to moc nejde. Zabouchne se do holky, která ho zatáhne do předem prohranýho zápasu, načež se ukáže, že ta holka chodí s jeho největším soupeřem. Týpek se na ni naštve a chce s tim všim seknout, ale ona ho překecá, aby to ještě zkusil. Tak to zkusí a v nejvíc vyhroceném finále vyhraje, sejme svýho soka a získá jeho holku :-D Brian D má občas supr hlášky, a se svým Ronem (Ted) a Hermionou (Ki) tvoří boží trojici. A samozřejmě nemůžu opomenout neskutečnou roztomilost Jenny <3

plakát

Nikdy to nevzdávej (2008) 

V nějakého neznámého důvodu mě tenhle film úplně minul, za což jsem dostal hromadu připomínek od známých apod., tak jsem na něj včera mrknul. A překvapivě to nebylo vůbec špatný. Jasně, děj je klasicky předvídatelnej, zápletka je předem jasná a stejně tak i konec. Ale celé je to podané takovou formou, že se na to nejen dobře koukalo, ale ještě mě to i bavilo a opět jsem pocítil známé bodnutí svědomí, že bych taky měl začít něco dělat pro svoje tělo. Tak zítra začnu!

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli si ho mám pustit nebo ne. Zvědavost nakonec převládla a já nelituju, Ze začátku jsem měl trošku pochybnosti. Nevím, jestli mě nahlodal jaksi dětský rozjezd nebo snad ten LEGO oheň? Ale nakonec jsem se do toho zabral a skoro jsem i přestal vnímat, že je to vlastně celé z LEGA. Má to spád (o kterém by se mohlo zdát i některým hraným filmům) a semtam i nějakej ten vtípek (kterých bych uvítal klidně víc). Konec je sice mírně nesmyslnej, ale nezapomínejme, že je to pořád pohádka. A navíc je tam Batman! A nezapomeňte: ,,Všechno je tu BOŽÍÍÍ!"

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Stejně jako Agents Of S.H.I.E.L.D. jsem začal Arrowa sledovat pouze jako výplň v čekací pauze na oblíbené seriály (a možná také jako náhradu za HIMYM). Měl jsem v záloze ještě pár tipů, ale jako milovník luků byl pro mě Arrow jasná volba. Pilot se mi líbil a díly které následovaly překvapivě většinou držely kvalitu na podobné úrovni. Prolínání s minulostí je vítané zpestření (občas se na něj těším víc, než na přítomnost) a je zpracované přehledně (narozdíl od Ztracených). První pár dílů bylo víceméně podobných, jen s jinými 'záporáky', ale co taky mají pořád vymýšlet, že? Od druhé poloviny už zajímavější. Závěr první série mě na jednu stranu příjemně potěšil, když mě utvrdil v tom, že nemusí všechno skončit úplně nejrůžovějc. A nejlepší postava? Stoprocentně Felicity. Tu žeru. První série: 80% /// Druhá série za mnou a už se nemůžu dočkat třetí. Byla určitě ještě lepší než první řada, děj měl spád celou dobu a nebyl snad jediný díl, během kterého bych alespoň jednou nevydal nějaký citoslovce překvapení a nezůstal po konci epizody pár vteřin tupě čumět na černou obrazovku, abych pobral, co že jsem to vlastně viděl. Jediné co mi trošku vadilo byla neschopnost rodinných příslušníků rozpoznat některé z maskovaných jen proto, že měli škrabošku... Nebudu jmenovat, nechci spoilovat. Druhá série: 95%

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Jestliže jsem dal 5* dvojce, musim jich dát přesně tolik i trojce. Absolutní akční nářez, kterej dává oddechnout jen na chvíli, než spustí další, ještě drsnější nebo promakanější akci. Známí nováčci na výbornou, Banderas strašnej frajer, kterej překvapivě dobře zapadnul do týmu (což jsem nečekal). Neznámí nováčci spíš jenom taková výplň, která se snaží z původních všudypřítomných plánů typu: "Všichni posbírejte co nejvíc zbraní a munice, napochodujte tam a rozstřílejte je na hadry" udělat něco novodobějšího -> neúspěšně. V závěrečné scéně toho bylo na producenty trochu moc, ale "přepínání" mezi jednotlivými scénami se zhostili znamenitě. Trošku mě mrzí upozaděný Jet Li, který určitě mohl dostat víc prostoru (třeba na úkor Randyho Couture nebo kohokoliv z omladiny). Bitek 1vs1 bylo na můj vkus dost málo a navíc ještě vcelku odfláknuté. Jako kdyby film nemohl být o čtvrt hoďky delší... Ale jak už jsem zmínil, tyhle nedostatky nestačí na nižší hodnocení, páč je tu až moc negativních příspěvků (které si tahle zabíjačka nezaslouží), je to hrozná nálož a já se rozhodně nenudil. Už se těšim na čtyřku.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Absolutně úžasná podívaná na toho nejroztomilejšího draka, jakého jste kdy viděli a typického ňoumu, který je zavrhován společností i rodinou a líbí se mu holka, která je ovšem jiný level. Když pomineme to, že všichni víme, jak skončí 'milostná' dějová linka, ten zbytek je naprosto boží. Nejlepší část na tom samozřejmě je postupné seznamování se s (tím nejroztomilejším) drakem a získávání jeho důvěry. Animace úžasná a finále je stejné, jako závěrečný dráček - monstrózní.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Dlouho jsem byl ke každé zmínce o tomto seriálu slepej a hluchej, což se ale jednoho dne změnilo a já si pustil první díl. A pak druhej. A hned na to třetí. A nešlo přestat. Teď už samozřejmě sleduju pravidelně, Hra o trůny vás totiž chytne a nepustí. George R. R. Martin je famózní spisovatel a já už se nemůžu dočkat, až si Píseň ledu a ohně přečtu, což ale nebude v nejbližší době, nechci si spoilerovat ^^ Zfilmovat takové dílo není žádná legrace, HBO se toho ale zhostilo důstojně a výsledkem je nesnesitelné týdenní čekání na další díl (a to nemluvím o tom ročním mezi sériemi). Intro je nádherně zpracované, hudba neskutečně chytlavá, seriál sám o sobě je propracovaný, kulisy a postavy taktéž, vztahy jsou provázané takovým způsobem, že zorientovat se dá pěknou fušku, ale dá se to a člověk se pak fakt cejtí. Předpokládám, že u tohoho seriálu probrečím ještě hodně kapesníčků, ale to mě neodradí od jeho sledování. Pro mě zatím nejnudnější 4. série, což ovšem může být způsobeno i přehnanými očekáváními, která jsem měl, když z traileru a později i z úst autorů zněly samé chvály o ještě větší epičnosti (divný slovo), ještě více akce apod.