Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

tron 

všechny recenze uživatele

„My jeme, aby sme žili, ale oni žijú, aby jedli.“ DreamWorks doteraz napriek výbornému (prvému a sčasti aj durhému) SHREKOVI len prešľapoval na mieste (otravne pop-kultúrne PRÍBEH ŽRALOKA a MADAGASCAR boli v lepšom prípade priemerné). ZA PLOTOM je vítaná zmena k lepšiemu a to hlavne vďaka "poriadnemu" scenáru (konečne postavičky nudne necitujú slávnejšie filmy, ale rozprávajú samé za seba). Nad niektorými úžasnými nápadmi (zastavenie Zeme) zostáva rozum stáť. Pekná a svieža farebná animácia, svižné dialógy, podarené postavičky. Toto ma bavilo. Škoda, že v DreamWorks tak málo experimentujú a spoliehajú sa skôr na blbosti typu SHREK 3. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že trailer a celý film je hodně něco jiného. Jestliže upoutávky se zdáli být dosti shitózní záležitostí, tak film jako celek je naprostý opak. Příběh jako takový je sice svým způsobem naprosto jednoduchý a předvídatelný, čímž myslím, že celý děj člověk zná po deseti minutách od začátku filmu, jelikož scénář kopíruje snad ta největší klišé. Na plátně to znamená to, že mýval R.J. zničí zásoby jídla medvědovi a ten mu na oplátku vyhrožuje smrtí, jestli mu do týdne nesplaší nové. R.J. využívá ostatní zvířata s kterými se spřátelí, pak z toho má špatný pocit, vyklopí pravdu, je mu odpuštěno, no prostě klasika. Naštěstí u animáků se na příběh stejně zas tak moc nekouká a co je důležité poněkud více, jsou fórky, narážky a hlášky. Těch je v Za plotem taková hromada až se člověk diví, že to vůbec všechno může fungovat. Ale světe div se ono to funguje a navíc skvěle. K tomu v originálním znění je už tradičně spousta slavných osobností, ze kterých naprosto nejvíc vyčnívá Bruce Willis, který je sice na R.J možná trochu starý, ale stejně zní hodně cool. Trochu ohraným dojmem působí využívání co největšího počtu chlupatých zvířat, aby pánové animátoři mohli ukázat, že doba jde stále kupředu, někdy to totiž opravdu už trochu škodí. Když se to vezme, tak jediným nesrstnatcem je v příběhu želvák Verne a to je pro mě trochu málo. V záplavě letošních průměrných animáků však tohle dílko působý hodně svěžím dojmem, obzvlášť pro mladší publikum je to hitovka, ale i pro nás poněkud starší (i když o pár let) se jedná o vynikající zábavu. Osobně jsem se takhle bavil naposled u prvního Shreka a to už je celkem doba. :) ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, moc jsem se bál. Od začátku jsem k tomu přistupoval jako k infantilní "dojemné" sračičce ala Madagaskar. U první scény s dobýváním do automatu jsem si říkal: ,,Hm, tady někdo viděl hodněkrát Dobu ledovou." Ale moc dlouho mi mrzutost nevydržela. Netrvalo to ani dvacet minut a byl jsem k televizi připoután takovým způsobem, že jsem si ani nemohl jít dolít pití. Je pravda, že příběh není ničím originální, ale je to napínavé, animace je krásná a humor pobaví dítě stejně jako intelektuála. Stačí jenom dát těm roztomilým zvířátkům šanci. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na áčkový animák to dost zaostává po technické stránce, dějově také žádný zázrak, postavy nejsou zajímavé a jedna je dokonce k nesnesení (a paradoxně je nakonec aktérem nejlepší scénky z celého snímku) - ovšem díky krátké stopáži a slušnému tempu se na to dá dobře dívat. Škoda, že celkové ladění je spíše na menší publikum, protože těch pár dospěláckých vtípků je to nejlepší co Za plotem nabízí. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zvířátka se po dlouhé zimě probudí a zjistí, že kolem jejich lesa vznikla satelitní zástavba domů. Postupně si musí zvykat na lidi a na jejich chování. Lidé se ale zvířátek bojí. Protože mýval ukradl medvědovi zásoby na zimu, musí mu je spolu se svými kamarády znovu obstarat. Později se do toho zaplete i hubitel škůdců, kterého si jedna paní zavolá. Nakonec vše dopadne dobře a zjistíte, co se stane, když veverce dáte kofein. ;) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Film měl mít původně premiéru už v prosinci 2005, nakonec byla o půl roku odložena. (Karlos80)
  • Možnost propůjčit hlas některému ze zvířátek odmítl mimo jiné i Gene Wilder. (imro)

Reklama

Reklama