Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (26)

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) 

Nemám co bych vytkla a ani nechci. U tohoto filmu nelze přemýšlet proč a jak je to vůbec možné. Při porovnávání první dílu zjistíme, že tento díl je něco úplně jiného. A to překvapení po boji mě málem zvedlo ze sedačky. Začátek a konec byl lépe promyšlený ( ukázka všech postav které v sérii hrály ). Postavy jsou téměř dokonalé. Škoda jen, že Bella byla taková chladná z urvaných hlav v boji netekla krev a škoda, že už to skončilo. Renesmee je jako miminko vážně k nakousnutí :)

plakát

Temné stíny (2012) 

Sic jsou Temné stíny až moc barevné ( ve srovnání s jinou tvorbou T.B. ) přesto skvělé a mají od všeho dost - velmi vtipný Johny Depp ( klasika, netřeba komentovat ) kterého by myslím žádný herec v Burtonovských počinech nenahradil, sexy Eva Green a ten Alice Cooper, sakra já jsem na něm byla v Brně ted ho vidím na plátně s Deppem! Úvod se mi zamlouval - tzn. děj pochopí snad i blbec. Moderní, vtipné,nezklamalo! :)

plakát

Breakout (2007) 

Hip hop ani rap neposlouchám a tato subkultura mě pramálo zajímá, přesto snímek jsem bez problémů snesla. Stejně uvidíte řetězy na krkcích, volné plandáky, jooo ty děsně drsný hopery, které tady vidíme klasicky nic neděláme, zašu.áme, zahulíme, gangy se budou hádat a pak si zatrsají konečné fázi kde nic tu nic. Jak jsou tam zobrazeni skinheadi ( nebo jiná bezvlasá kultura to měla být přesně nevím ) to radši komentovat nebudu. Spíš než drama mě to chvílemi přišlo směšné.

plakát

Iron Sky (2012) 

Co to sakra je??? Tak jsem se na tento film těšila a to jsem neměla. Udělat z černocha injekcemi bělocha a opětovně černocha??? Ne prostě nebaví mě to...

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Tak čím začít. Jsem nadšená! Sněhurka s Julii Roberts se oproti tomuto může jít vycpat ( ne vše naženete metry látek a extra známou herečkou ). Na této Sněhurce bylo vše promyšlené od začátku až do konce - nejvíce trio Steward, Theron, Hemsworth. Smála jsem se, sem tam se mi chtělo brečet, ve spoustě pasážích jsem byla vývojem děje překvapena. Nejvíce jsem ale zírala na výkon Kirsten Steward, která dokázala, že když se jí dá prostor a možnost není jen Bellou ze Stmívání ( i když ta nálepka jí asi jen tak neodpadne ) a jako herečku jsem jí začala brát s respektem. Prostředí s nádechem Burtona okouzlí snad každého. U mě už má film své místečko.

plakát

Princezna Fantaghiro: Jeskyně Zlaté růže (1991) (TV film) 

Na této pohádce jsem ( jako mnozí další ) vyrostla, a neomrzela mě ani po 15 letech. Nutno podoknout, že čím byly ty díly novější tím to bylo horší. Poslední dva party o tom jak Fanthagiro jde zachránit děti z vlády zeleninových lidí kazí renomé ostatním dílům. To, že ve Fantaghiro hrají i čeští herci a že se děj odehrává i v českém prostředí dává pohádce jisté plus. No a Jan Kraus jako princ z Asabalu nemá chybu :D. Pokud se Vám líbí takovéto typy pohádek, tak jistě znáte i Dračí prsten či Sestřička a princ ze snu. Stačí se podívat na Tarabasův žebříček filmů ( Nicolas Rogers ) a hned máte tip na další podobné pohádky, už ale ne tak propracované jako je Fantaghiro. Jediné co bych na postavě Fantaghiro vytkla, je to neustálé žvatlání o lásce -až to bylo chvílemi přeslazené.

plakát

Pohádka svatojánské noci (1981) 

Jedna z nejkrásnějších pohádek, která u nás mohla být natočena a myslím, že by měla být ukázkou, že se v Československu se točily pohádky s velkým P i bez přehnané pomoci techniky, kterou zde plně nahradila krásná příroda, hudba, zvyky, kroje a herci . U mě má tato pohádka své místečko, Valašsko zbožnuji a hudbu Ulrychových jakbysmet. Co na těch amerických koninách ty dnešní děti vidí???

plakát

Černá labuť (2010) 

Neobyčejně lehké. Natalie Portman září a zejména hudba je perfektní. Film který se mi neokouká.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 

Před 3 roky vznikl klišé slaďák na entou s názvem Stmívání. Mladé dívenky v pubertě hned měli své nové vzory, do pultů prodejen se začalo dostávat povlečení a podobné nesmysly, důležité bylo, že na tom byl Edward. Populace začala brát Stmívání jen jako komerční záležitost a patlaninu a najít něco pozitivního na filmu nehledali. Od toho prvního dílu Bella díky lepší vizáži dost zženštěla. Spoustu pasáží mi už nepříjde jak pro malé náctileté holčičky ( možná budou mít v Edwardovi vzor, že se sexem začít až po svatbě ) a vždycky když vidím Jacoba jak si strhává košili pomyslím si je Pfffrr -za to si ty peníze v kině neplatím. Chápu i ty co dávájí Twilight hodnocení odpad nebo 1-2 hvězdičky. Není to film pro každého. 4 hvězdičky nedávám za to, že by byl tento díl nějaká extra třídy ( to v žádném případě ), ale proto, že mě vždy hodí ( i díky hudbě ) do pohody, nemusím vůbec přemýšlet. Upíři deníky mě neberou na toto se vcelku ráda podívám. K tomuto dílu prostě averzi nemám.

plakát

Jánošík - Pravdivá historie (2009) 

Tu hvězdičku dávám jen za kostýmy a krásné prostředí. Když si vzpomenu na svoji oblíbenou knihu Jánošík ( o 4 dílech ), kde je hlavní postava silným, hrdým, studiosem, který miluje paní Zuzanku a srovnám toto kde si chce mladý Jánošíček jen ejchuchovat....Pravdivá historie?? Ale kdeže, velmi doporučuji přečíst si knihy mají plno skvělých pasážích, které Vás zaujmou více než toto.