Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (33)

plakát

Muž jménem Otto (2022) 

Man called Otto je ve výsledku pěkný a dobře zahraný film, který podle mě může i pomoct v určitých životních situacích. Tom Hanks zahrál Otta moc hezky a mexická sousedka je taky fajn postava. Na druhou stranu mi až příliš připomínal oslazené, méně drsné a méně moralizující Gran Torino. Osobně mi film taky srážely podivné a blíže nerozvedené/nepoužité vedlejší postavičky (venčící pár, běhající vousáč, manžel), občasné sklouzávání ke grotesce jako ve scéně na nádraží (ne, opravdu si nemyslím že by se tohle stalo), nebo ukázkové finále se zlou korporací, která podle všeho chce v lokalitě postavit něco na způsob Ostravy Jih - v tom všem mi přišlo Gran Torino mnohem opravdovější a syrovější (proč vlastně musel Tom Hanks zapojovat tu myčku??). Kdybych ale GT neviděl, tak bych k hodnocení asi přidal o hvězdičku více.

plakát

Černobyl - The Happiness of All Mankind (2019) (epizoda) 

Velmi kvalitní epizoda se silnými momenty, proti předchozím ji ale něco trochu chybí. Scéna na střeše je nicméně výborná a tvůrci si zasluhují uznání za kvalitní rešerži celé události a její převedení na plátno.

plakát

Černobyl - Please Remain Calm (2019) (epizoda) 

Atmosféra, že by se dala krájet, velmi uvěřitelné sovětské prostředí a nepříjemný pocit alespoň hodinu po shlédnutí dílu... Na konec dílu s potápěči budu myslet ještě hodně dlouho, seriál si vysoké hodnocení opravdu zaslouží!

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

Podle mě trochu nedoceněný seriál, podle mě má dobře našlápnuto stát se u nás kultovním. Deajdar jako Ozzák nemá opravdu chybu, dvojčata Lexa a Saša jsou taky bezvadní, no a Čtvrtníček jako Horváth to celé završuje. Většina dílů je opravdu bez chyby a slušně pobaví, možná až na pár prvních, které jsou trochu slabší. Podle mě je to opravdu parádní seriál

plakát

1984 (1984) 

1984 je podle mě povedeným filmem, který se od své předlohy příliš nevzdaluje. Je zde výborně zachycená totalitní atmosféra Oceánie, kdy se lidé sami bojí přemýšlet o zakázaných věcech, z každého rohu je sleduje obrazovka, nebo Ideopolicie a kdy se Winston Smith pokusí žít jiný život než všichni kolem něho - svobodný, mimo dohled Velkého Bratra. Úžasné jsou také záběry totalitního a šedivého Londýna, kdy je všude cítít hmatatelná beznaděj a bezmoc jakkoliv změnit, nebo svrhnout režim, který člověku neumožňuje pomalu ani žít. A to všechno dospívá ke mrazivému konci v místnosti 101: "Everybody knows what is in the room 101. The thing in the room 101 is the worst thing in the world"

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Opravdu vtipný a pěkný film, ale ... Když ho porovnám s knížkou, tak byla vypuštěna spousta mých oblíbených pasáží a pár věcí by šlo určitě natočit jinak - třeba začátek Ameriky, večeře u Stalina ... Prostě si myslím, že film úplně nevyužil potenciál knížky, ale i tak se jedná o pěkný film, na který se znovu rád podívám, atmosféru má opravdu pěknou, čas rychle ubíhá a na Allana se nabalují další a další problémy, které opět s lehkostí přechází - prostě pohodový film. A klidně si k němu dejte i knížku .

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Velmi povedený film, který si dělá legraci ze zavedených pohádek a udržuje si vtipnou nadsázku (narozdíl od Prince a Pruďase bych ho asi pustil i dětem). Dále pak přináší pěkný příběh, vtipné postavy (princové), stylovou zápornou hrdinku a mého oblíbence kapitána (musíme dbát na pověst, že ??). Jestli jste tento film ještě neviděli, tak neváhejte a pusťe si ho, třeba s rodinou.

plakát

Kobylky nesou smrt (2005) (TV film) odpad!

Úžasné a dechberoucí drama vybízející k zamyšlením nad celkovým vývojem světa a vědy, i k tomu až kam to může dojít když se něco zvrtne ... Když k tomu všemu připočítáme triky, propagaci bio výrobků a strhující výkony herců, pak nemohu hodnotit jinak. P.S. Ale kobylky a mrtvoly jsou fakt pěkné :)

plakát

Jdi a dívej se (1985) 

Jdi a dívej se ... Bezesporu zvláštní a velmi sugestivní film, který po trochu vlažném začátku velmi strhne a mrazí. Osobně mi přišel nejzvláštnější konec filmu, kdy se zajatí SS-mani snaží ospravedlnit tím že pouze plnili rozkazy a že normálně by nikomu neublížili - zní opravdu přesvědčivě a člověk by cítil i soucit, to by však nesměl vidět to předtím .... Zase ale nemůžu souhlasit s tím že by hrdina skončil jako troska, konec samotný mě totiž spíše uklidnil, tím myslím tím okamžik kdy nevystřelil na dítě. Určitě se podívejte ...