Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (84)

plakát

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic (2022) (TV film) 

Milé, silné, oči otevírající, nostalgické.  Ač jsem o pár let mladší než samotní herci, tak jsem na filmech vyrůstala a tento dokumet mi v mnoha ohledech otevřel oči. Vždy jsem se soustředila čistě na dějovou linku a svět Harryho Pottera bylo pouze to strhující dobrodružství. Až díky tomuto filmu jsem si uvědomila, jak složité muselo být ukočírovat "děti" na place během prvních filmů, jak je to pro hlavní trojici celý život a že se vlastně učili hrát, nebo jak se měnilo jejich vnímání starších hereckých kolegů. Zároveň jsem moc ráda, jak krásně dokument zobrazoval osobnosti jednotlivých režisérů, každý byl naprosto jiný a dal jednotlivým filmům, to co potřebovaly! Dokument má skvělou strukturu, krásně se prolínají rozhovory s herci a scény s filmu. To je opravdu mistrovská práce! Ve chvíli kdy Emma zmiňuje jména zesnulých herců, ihned jsem najela na internet a hledala o kom to mluví, a kdybych vydržela na další scénu, tak si ušetřím práci, prože se opravdu decentně vzpomíná a uctívá jejich památka. Je úžasné podívat se na známá místa a vidět emoce a nadšení herců a zjistit, co všech se za těmi filmy skrývá.

plakát

Spisovatelé (2012) 

Nějspíš jsem od toho neměla tolik očekávat, ale 77% mě docela naladilo. Nicméně jsem byla zase zklamaná. Žádná z těch malých zápletek mě nějak nenadchla. Všichni mi přišty tak nějak jetý (a sjetý). Hvězdičku přidávám za Kristen, která byla jako vždy dokonalá a vtipná.

plakát

Vampire Academy (2014) 

Po strašně dlouhé době těšení jsem to konečně viděla! Hned na začátek musím přiznat, že hodnocení je trošku nadhodnocené, normálně bych tomu dala asi 4*, ale to, že konečně zfilmovanli mou nejoblíbenější knižní serií mě trochu ovlivnilo. Tak tedy k hodnocení, Zoey Deutch byla naprosto bezkonkurenční, ta se prostě pro roli Rose narodila. Lucy Fry mě z počátku moc nenadchávala, ale její řeč na konci mě opravdu převědčila. Celově má film svělé hlášky a Rosiny komentáře během celého filmu byly pecka. Na můj vkus mohli vynechat pár narážek na Twilight, FB a tak, zkrátka se mi to k tomu filmu moc nehodilo. Než začnu s kritikou musím ještě pochválit, že se opravdu drželi knižní předlohy, myslím, že posloupnost děje zvládli opravdu dobře, že i ten, kdo nečetl knihy vše pochopil. Skvěli udělanej byl i závěr filmu, kde vše nabralo tempo. A teď něco k Danilovi Kozlovskijmu(?) ruskej přízvuk si může klidně nechat, proč proboha nevybrali někoho lepšího!? Na fotkách na IMDB je ještě fešák, ale to, co se objevilo ve filmu byl teda trochu šok. Vlasy ala Snape mu na jeho velké hlavně vůbec neslušely, postava taky žádná hiparáda (v tom kabátě vypadal, že neprojde dvěřmi) a nemůžu si pomoc, ale vypadá hrozně staře. Dejte mi Bena Barnese a jsem nad míru spokojená! Škola bylad dost inspirovaná Bradavicemi, ty chodby byly snad úplně stejný. Škoda, že film se v kinech moc neohřál a nesklidil zas tak velký úspěch.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Z prvního dílu jsem byla absolutně nadšená, ale tenhle mě dost zklamal. První hodinu se skoro nic nedělo a ten zbytek byl v podstatě stejný jako první díl, což bylo sice příjemné, ale čekala jsem něco víc. Jako bonus příšerné modely a líčení a nesympatická Jennifer. Nevim nic hloubějšího ve mě film nezanechal, režim v těch "krajích" asi musí být hrozný, ale ve filmu to zase tak moc nevyzní. Docela ráda bych porovnala filmy s knihami, ale příběh mě zase až tak nezaujal, abych si je přečetla.

plakát

Ledové ostří (1992) 

Kdysi dávali všechny díly Ledově ostří v televizi, viděla jsem všechny až na tenhle první. Docela jsem toho litovala, říkala jsem si 70% to už něco říká. Letos o Vánocích jsem se konečně dočkala... zklamání. Tak neuvěřitelně otravnou hlavní hrdinku jsem neviděla, měla jsem sto chutí to vyprnou, ale doufala jsem, že ji třeba během filmu trochu zkrotí. Nestalo se :( Podle mě jsou jiné díly mnohem lepší, i když je to vlastně stále ten stejný příběh.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Dokonalé, velkolepé! Odpoledne jsem dočetla knihu a večer jsem si pustila film. Ze začátku jsem z toho měla strach, jestli to bylo správné rozhodnutí, protože jsem se hrozně soustředila na dějovou linku. Ale světe div se oni se jí naprosto drželi. Děj jde shrnout do 3 vět, ale pokud ho zkoumáte hloub je docela promyšlený a spletitý. Myslím, že film má docela dobrý výběr obsazení. Ale hlavně úžasné scény, ty barvy, světla, kostýmy, ... ještě teď jsem z toho vedle! Celá ta atmosféra byla úžasná. A soundtrack, taky na jedničku!

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Roztomilost sama, vtipné scény, které si můžu pouštet stále dokola, jen ta zápletka je trochu slabší. Můžete mi sakra vysvětlit, kdo přišel na to říkat těm žlutým roztomilým potvůrkám mimoňi???

plakát

Teď a tady (2012) 

Tenhle film se mi hodně zaryl do paměti, nejdřív jsem si myslela jo bylao to skvělý, ale dám tomu 4*. Další dny jsem se k tomu pořát vracela, pouštěla si určitý scény, prostě jsem ho nemohla dostat z hlavy. Dakota Fanning je skvělá herečka, ale zkrátka mi na ní něco nesedí. Zahrála to skvěle, moc jí to slušela, ale moc sympatická mi není. Líbila se mi skvěle rozehraná situace v rodině i ten bráška byl roztomilej. Jen teda Paddy Considine se svým výstupem "nechci tě ztratit" trochu katastrofa. K tomu skvělý soundtrack a celková nálada filmu. Ke konci jsem neudržela slzy, po přehodnocení nemůžu jinak než 5*

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

Podle všech komentářů a hodnocení jsem čekala, že to bude pecka, alemísto toho obrovské zklamání. Je to snímek o teenagerech, kterej se snaží tvářit, že má hrozně hlubší myšlenku a tak. Ale mě teda moc nezaujal, kdyby se mě někdo zeptal o čem to bylo, nedokážu ze sebe dostat víc jak jednu větu. Pár hezkých scén tam bylo, fajn vidět Emmu Watson v jiné roli, ale to je tak všechno. Lepší 3*

plakát

Nežádej svůj poslední tanec 2 (2006) 

Co to mělo být? Co to má proboha společného s Save the Last Dance 1. Hlavní herečka s předchozího dílu nechce pokračovat, ale stejně netočí dvojku? Dobře to bych ještě pochopila. Upřimně Izabella Miko mi byla mnohem víc sympatičtější. Ale nejhorší je, že naprosto změnili charakter hrdinky. Chovala se naprosto jinak. To bych na jednu stranu brala jako kladnou věc, ale jinak film byl dost o ničem. Stále obehraný scénář (potkají se, vše OK, naštvou se na sebe, happy end). Celkově lepší 3*