Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nádherná retrospektiva a ohlédnutí za koncem jedné kouzelné éry, která mnohým změnila život. Už od začátku dokumentu bylo vidět, že je to pojaté hlavně s citovou vložkou, která má v tomto případě velké slovo. Já velké finále této série zažila ve svých 14 letech a tak se nemůžu přímo řadit do té pravé Potterovské generace, nicméně jsem nesmírně vděčná, že jsem alespoň s filmovým zpracováním mohla vyrůstat. A možná, že právě díky tomuto filmu mi bude do smrti připadat, že vyrůst nikdy nemůžu a kousek toho dítěte ve mně zůstane navždy. Není rok, kdy bych vynechala Potterovský maraton a nepovažovala ho za plnohodnotnou formu eskapismu. A tento dokument uzavírá celý rámec tohoto globálního fenoménu s naprostou lehkostí, duchaplností a láskou. Přesto, že ani jednoho ze tří protagonistů už jsem od dob Harryho asi neviděla v žádném filmu, kde by mě chytli za srdce, považuju toto herecké trio hlavně za lidské bytosti, které vzdaly tu nejvyšší možnou oběť pro filmový průmysl a nechaly si tak změnit navždy život. Nestačí mi na to slova. Oko opravdu nezůstalo suché. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Hodinu a pol sledujete zostárnutejšie tváre z Harryho Pottera, ako sa navzájom neustále tľapkajú po pleci a velebia a vynášajú sa do nebies, že sú ako rodina a prizvukujú, že aký zásadný, podstatný a nenahraditeľný bol každý jeden štek a ako by sa to to bez toho, alebo onoho herca rozpadlo a nefungovalo, lebo práve on tomu dal hĺbku a vystihol to a bez neho by to nebolo tak úchvatné a že natáčanie s tým, alebo oným hercom bolo pre každeho z toľkých dovodov to najlepšie v kariére. Prdlajz. Milión ďalších hercov by tomu vtisklo svoj osobitý xicht. Kecy, ako všetky iné promo rozhovory... Halda až príkro sladkých rečičiek, ktoré sú tým viac gyčové, čím viac sa snažia tlačiť na sentimentálnu strunu. Jasné, chápem, že na stretávke pri ohliadaní sa o každom len v dobrom (a o mŕtvych zvlášť), ale tak po hodine to už prestáva byť nostalgické a začína byt otravné počuť od piateho herca to isté "šokujuce" priznanie, že za desať rokov filmovania pri tej ságe dospel/zostarol/umrel a spriatelil sa s celým štábom a ten, alebo onen mu je ako otec/brat/ujo/dedo/spriaznená duša a pod. Nič viac. Ako nostalgický komentár pre skalných fanúšikov to ujde, no inak je informačná pridaná hodnota nula bodov a nebudete o nic moc múdrejší na konci, než na začiatku. Vlastne, kecal by som. Zistil som pri sledovaní, že umrela Helen McCrory minulý rok, čo ma zamrzelo, ale skôr v súvislosti s nastávajúcim finále Peaky Blinders, než pri spomínaní na Harryho Pottera. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem vůbec fanouškem Harryho Pottera, jakožto pohled na vznik potterovské série je dokument velmi informativní a je hezké sledovat, že to při natáčení vypadalo prakticky jako u Pána prstenů – všichni si padli do noty a vytvořili jednu velkou rodinu. A kdo ví, třeba se s tímto poznáním rozhodnu podívat se na celou sérii znovu a přehodnotit ji :). Konec konců, Matrix Resurrections mě utvrdil v tom, že druhý a třetí díl série Matrix nejsou tak špatné, jak jsem se domníval. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Takhle by Reuniony měly vypadat. Je tady všechno pro fanoušky, ale také pro ty, které Harry Potter zas tolik nechytil. Dá se jednoduše doporučit všem. Vrací se spousta známých tváří, včetně ústřední trojice. Jenom JK Rowling je kvůli aktuálnímu dění bohužel upozaděna, takže tady tvůrci ustoupili, což je trošku škoda. Jinak asi nemám výtek. Vše je doplněné o filmové záběry a také spoustu zajímavých historek z natáčení. Je vidět, jak bylo pro studio důležité postarat se o kvalitní zpracování knižního bestselleru, a tak jak se vyvíjela kniha, tak se také měnili režiséři, kteří lépe seděli do jejího stylu. Hezké pohlazení pro někoho, kdo s těmito filmy a vlastně ústřední trojicí vyrůstal. Velmi povedené. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Loni Přátelé, letos Harry. Literární a filmový fenomén stvořený J. K. Rowlingovou nedávno oslavil neuvěřitelných 20 let od premiéry prvního filmu. Do televizního speciálu přijali pozvání tři herci, bez kterých by to nešlo, fanoušci se samozřejmě mohli těšit také na představitele vedlejších rolí a na další tvůrce. Když bych měla porovnávat tento reunion s už zmiňovaným speciálem Přátel, Přátelé budou těsnými vítězi. Proč? HP speciál se sice vyhnul nezábavným vsuvkám s celebritami a podivným rozhovorům s fanoušky z různých koutů světa, na druhou stranu působí těch sto minut trošičku staticky - většinou si ústřední trio "jenom" povídá na pohovce a sem tam si na natáčení zavzpomíná někdo jiný. V Přátelích jsem si našla více silných momentů, jako bylo předčítání některých scén znovu po letech. Přesto se ale jedná o příjemnou podívanou, která žádného fanouška nezklame. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Na jedné fotce můžeme vidět holčičku, jak sedí u stolu a má na sobě čelenku Minnie Mause. Původně mělo jít o Emmu Watson (Hermiona Grangerová). Ve skutečnosti se ale jedná o Emmu Roberts, neteř Julie Roberts. Na chybu začali fanoušci na sociálních sítích upozorňovat. Na Instagramu Emma Watson tuto fotku sdílela a dodala k ní: „Já jsem nebyla takhle roztomilá.“ Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • V jednom záběru vidíme vedle sebe sedět Jamese Phelpse a Olivera Phelpse. Tvůrci dokumentu jim však v popisku prohodili jména. Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • Natáčení velké části dokumentu probíhalo v původních filmových kulisách, které jsou nyní součástí exkurze (Harry Potter Studio Tour), jež byla otevřena veřejnosti v roce 2012 v leavesdenských filmových ateliérech. (HellFire)

Reklama

Reklama