Reklama

Reklama

Spisovatelé

  • USA Stuck in Love (více)
Trailer

Uznávaný spisovatel, jeho bývalá manželka a jejich dospívající děti se v průběhu jednoho bouřlivého roku vyrovnávají se složitostmi lásky ve všech jejích podobách. (Filmbox)

Videa (7)

Trailer

Recenze (318)

runner85 

všechny recenze uživatele

Na svete sú iba dva druhy ľudí a to nevyliečiteľní romantici a realisti.I keď si myslím že to prvé sme všetci, len niekto to lepšie ukrýva. Film vo mne zanechal hlboké emócie nie len tým, že sa na nič nehral, ale tým, že dokonalo vykreslil ľudskú povahu a emócie aj v tých momentoch kedy je to najdôležitejšie. Pri postave syna keď na párty uvidel svoju princeznú ma hneď napadol názov filmu Ako básnici prichádzajú o ilúzie. Dcéra mi prišla tiež zaujímavá a to nie len výzorom ale srdcom ktoré sa dlho bránila ukázať, no a samotní rodičia, tá symbolika, že pre svoju exmanželku nechal počas vďakyvzdania prestreté aj pre ňu, ak by sa chcela vrátiť, milé. No ale aj tak ma najviac dojala scénka v aute a počúvanie Elliot Smith-Between The Bars ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Lehce romantická příručka pro život, která vás zbaví cynismu a přitom ve vás nezanechá pocit, že to bylo příliš cukrkandlové. Po shlédnutí si přeju, abych také pocházela z rodiny spisovatelů a aby mě táta nutil psát si deník. A prožívat život naplno. Lily Collins sedla role cyničky natolik, že bych klidně brala celý film o ní. Její motta, filosofické monology před sexem a cynismus je na Stuck in love bezpochyby tím nejlepším. Ale přestože se film zapíše do mojí TOP 10, jedna výtka by tu přece byla - u tohoto filmu čekáte poněkud silnější konec, než jen nevhodný happy end. Škoda. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Silnejších 60%. Fajn indie odľahčená dráma so skvelým castingom (Lily Collins vyzerá úplne, akoby bola skutočne dcéra Jennifer Connelly!) klasickým gitarovým indie soundtrackom a bohužiaľ priemerným scenárom, ktorý neobsahuje žiaden skutočne zapamätania hodný moment. Inak fajn oddychovka s pohodovou atmosférou americkej upper middle class. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa naozaj dosť tešil, a po tom ako som videl tie vysoké hodnotenia, moje očakávania vzrástli o to viac. No napokon som tak trochu sklamaný. Základ to malo vynikajúci, a k tomu ešte aj to spisovateľské prostredie, ktoré ma vždy dokáže očariť. Avšak v tomto prípade sa potenciál určite nenaplnil, a nejako to kolísalo počas celej doby. Páčila sa mi však na tom tá otvorená realita príbehu, kde bola Láska vykreslená nielen ako krásna a úprimná emócia, ale zároveň aj ako trpká a trýznivá. Len škoda, že to čo bolo tak skvelo rozbehnuté nejako začalo upadať, a ten koniec môjmu celkovému dojmu tiež akosi nepomohol. Cez príbehy s knihami sa dá vykresliť tak dokonalá metafora a symbolika - a práve to mi v tom celom dosť chýbalo - a veľmi. P.S. komédia to nie je ani náhodou (neviem na čom by sa tam vlastne dalo zasmiať, jedine tak na tej irónii osudu celej Lásky). ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Představ si: teploměr ukazující "příjemných" mínus patnáct, šero, kam oko dohlédne, fouká ostrý, mrazivý vítr, mráz štípe do tváří. Představ si: vylidněné ulice, kdo nikam nemusí a má rozum, je zalezlý doma a hřeje se před radiátorem, taky bys byl a taky by ses hřál, nemuset - dejme tomu - do banky. Vyřízeno. Šineš si to ulicí, spěcháš, leč k domovu to máš stále víc než daleko. Bez posilnění tu cestu nezvládneš, musíš si odpočinout. Blížíš se k turisty vyhledávané hospůdce, zbývá necelých sto padesát metrů. Neskutečná kosa! Zima jak v psírně! Počítáš kroky! Konečně na místě! Bereš za kliku, za druhou a vplouváš do lokálu. Zasedáš nejbližší volné místo, shazuješ svrchník, odmotáváš šálu a poroučíš si šálek čaje. Číšník se vrací. Prosím, zde, nechte si chutnat! Uchopuješ hrnek. Pálí to! Je to horké! Přesto si však lokneš, nutně se potřebuješ zahřát. První doušek, opařil sis jazyk. Rozhodneš se být trpělivý, protože trpělivost růže přináší. Po chvíli piješ naplno a ... je to vrchol dne! ___ Stuck in Love je mně právě takovým šálkem čaje v mrazivém dni - skrz to, že manželka opustila manžela, dcera se bojí zamilovat a syn se zamiluje do drogově závislé, není uchopení jednoduše a prostě radostné ("pálí to"), přesto si po končení jasně uvědomuji, že to bylo příjemné sledovat a že mně toho bylo potřeba. ___ Stejně pozitivní zážitek jsem ve výzvách očekával od Lásky čas Richarda Curtise. 80% ()

Galerie (155)

Zajímavosti (7)

  • Mezi známé spisovatele, kteří jsou ve filmu zmíněni a jejich dílo diskutováno či citováno, patří Stephen King, Richard Ford, Joan Didion a Raymond Carver. Hlas Stephena Kinga dokonce ve filmu i zazní, když volá Rustymu (Nat Wolff) ohledně jeho povídky. (PogoJoe)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Severná Karolína od 14. marca do 7. apríla 2012. (MikaelSVK)
  • Na začiatku filmu Erica (Jennifer Connelly) číta román "Modré noci" od Joan Didion, ktorý je o smrti Didionovej dcéry. Strata dcéry má byť v tejto súvislosti paralelou s postavou Ericy a jej vzťahu so Sam (Lily Collins) (Arsenal83)

Související novinky

Hvězdy přejí Stephenu Kingovi

Hvězdy přejí Stephenu Kingovi

07.06.2014

Post-apokalyptickou hororovou fantasy The Stand (česky Svědectví) se u Warner Bros. snaží zadaptovat pěkných pár let. V minulosti se kolem ní točili David Yates (Harry Potter a Fénixův řád), Ben… (více)

Reklama

Reklama