Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (8)

plakát

Zmizelá (2014) 

Jeden z nejlepších filmů, co jsem v poslední době viděl. Fincher je pro mě zárukou dobrého filmu. Absolutně vynikající herecký výkon od Rosamundy Pike.

plakát

Černá listina (2013) (seriál) 

Po shlédnutí prvních šesti dílů dávám 90% pro mě. Nejvíce mě opravdu baví James Spader a jeho opravdu vynikající herecké vystoupení. Vždycky přijde s něčím jiným něž ostatní. Uvidíme, co bude dál. Snad úroveň seriálu nepůjde dolů a bude se držet na této úrovni, ba naopak by se mohla ještě zvýšit.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Musím přiznat, že tento díl byl o něco málo horší než díl předcházející. Chvilkama jsem se až nudil. Nicméně i tak jsem shlédnul velmi kvalitní film. Co musím opět vyzvednout , tak je bezchybná hudba od Hanse Zimmera. To byla naprostá bomba. Celkově se jedná o velmi kvalitní film, pro mě 85%.

plakát

Need for Speed (2014) 

Od tohoto filmu jsem očekával opět daleko méně, než tomu bylo ve skutečnosti. V dobách, kdy filmům o rychlých autech a závodění s nimi vede zcela jasně série Rychle a zběsile, se tento snímek podle mého názoru velmi dobře uchytil. Oceňuji velmi dobrý herecký výkon Aarona Paula, který neodmyslitelně patří k seriálu Perníkový táta. Trochu jsem se obával děje filmu, ale byl jsem příjemně překvapen. Podrazák Dino nakonec dostál svého a skončil tak, jak jsem mu to přál od samého začátku příběhu. Hodnotím 80 %.

plakát

Trabantem až na konec světa (2014) 

Již třetí filmový, cestovatelský snímek připadající Danu Přibáňovi. Všechny tři cestopisné filmy mě až neskutečně vtáhli do „děje" a hltal jsem cestu společně s cestovateli, ani jsem nedutal. Na tomto filmu (i na těch předchozích) mě zaujalo, jak se s lehkostí dokáží vypořádat s kdejakou nástrahou na cestě (rozbité auto, špatná cesta apod.) V určitých pasážích filmu to na mě působilo až nečekaně akčně – například když cestovatele překvapil velmi rychlý přiliv u Atlantského oceánu. Filmy od Dana Přibáně mě zkrátka baví. Dávám plných 100 %.

plakát

NON-STOP (2014) 

Od tohoto filmu jsem očekával daleko méně. V průběhu děje jsem podezříval čím dál více lidí, kteří byli na podezřelých sms zpráv. V hlavní roli Liam Neeson mě jenom utvrdil v tom, že to je výborný herec, který tyto role zvládá úplně v pohodě. Jak už napsal Tom Hardy, lze v tom snímku vidět již předešlou spolupráci Liama Neesona s režisérem Jaumem Collet-Serrou ve filmu Neznámý (Unknown). Jak to u těchto filmů bývá: Konec dobrý, všechno dobré – tak dopadl i tento film. Moje hodnocení tohoto filmu 80 – 90 %.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Pro mě jeden z nejlepších filmů minulého století. Hlavní roli tohoto mysteriózního hororu ztvárnil výborný a osobitý Rudolf Hrušínský alias zaměstnanec krematoria pan Kopfrkingl. Snímek excelentně pracuje s mimikou obličeje, kdy kamera zachycuje všechny protagonisty do nejmenšího detailu. Film klidně popisuje lidské zrůdnosti a děs, který lidé prožívají. Film by měli shlédnout všichni, kteří se chystají maturovat, protože byl natočen podle předlohy známého a výborného spisovatele Ladislava Fukse. Za mě 95 %.

plakát

The Veteran (2011) 

Musím souhlasit s názory, že tento film se opravdu moc nepovedl. Děj se odehrává na sídlišti, kde se vyskytuje asi tak 15 lidí. Tento film chtěl ukázat život rádoby válečného veterána z války v Afghánistánu, ale moc se mu to nepovedlo. Příběh byl pro mě až skoro mdlý, bez žádného extra momentu překvapení a skoro celý film jsem se nudil. Celý děj je takřka předem očekávaný. Skoro jediné plus na tomto filmu má pro mě hudba. Na závěr filmu se hlavní hrdina, co by osamělý mstitel, vydává na boj s pouličním gangem. Až jsem si myslel, že by mohl nade všemi zvítězit. Naštěstí zvítězila reálnost. Za mě 30 – 40 %.