Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (182)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vidiac dalsi "cerveny" krimi serial, naviac so sympatickym opisom "Red-a", nemohol som neochutnat. Pilot bol vsak mimoriadne nemily. Posobil amatersky, naivne a totalne neautenticky. Myslel som, ze na dalsie casti nesiahnem. Ubehli nejake tyzdne a na sluzobke v case nudy som zacal sledovat dalsie casti. Nastiastie neboli az take chabe. Zial, kvalita az po 15ty diel stale kolise od 2-och ku 3-om hviezdam. Voci hercom nemam nejake vyhrady, az na to, ako su ich vystupy akceptovane samotnymi filmovymi postavami. Red sa v poslednych dieloch celkom ukazal, ale okrem svojej exoticnosti nema moc co ponuknut. Clenovia FBI su typickou vzorkou nizkoropoctovych hlupuckych masoviek z TV. Hlavna linia sa rozvija na pozadi pripadov velmi pomaly, az v poslednych par dieloch. Keby sa viac pritlacilo v hlavnej linii o "agentke" Eliske, bolo by to iste pozitivom. Obcas ma zaujme zaujimava hudba a tak si rozsirim svoju audiofilsku kniznicu. Tusim zo 2 diely stali skoro za 4-ovhviezdie...inak cajicek na zabitie nudy, ktoru Red svojimi hlaskami sem-tam rozozenie. ()

digishit 

všechny recenze uživatele

1. serie: Po prvním díle jsem byl docela nadšený, skvělý začátek, dobrý nápad. Bude to mít spád říkal jsem si. No pozadí seriálu je super, James Spader úplně luxusní, ale ... hlavní ženská postava mně doslova drtí svojí tupostí a neherectvím. Nechápu jak jí někdo mohl vybrat protože to je šílenost. V podstatě kdyby tam nebyla tak se nic neděje. Je to jen poslíčk Redových čísel z Blacklistu. Toť vše. Herecký výkony "Lizzy" jsou vlastně jen v ukňouraných dialozích a mokrých očí. Chtěl jsem vědět jak to dopadne a poslední díl mě navnadil na další serii. První sérii dávám 3*, protože "Lizzy" a opravdu strašný speciální efekty (After Effects level over 9000). 2. serie: (Edit: 1.5.2016) Pokračování je o hodně roztěkaný, ale zase se každým dílem dozvíte další střípky z historie hlavních postav, převážně tedy Lizzy a Reda - i když u něho stále nevíte, kdo to je a proč dělá co dělá. Stále mi vadí hlavní "hrdinka", která neví co pořádně chce, hraje si na to, že vše zvládne sama, ale vzápětí běží ihned pro pomoc. Musíte jí ovšem přetrpět, když chcete vědět co se sakra děje. Dávám opět 3*: a poslední díl mně opět donutil pokračovat na třetí a doufám, že i poslední serii. 3. serie: (Edit: 29.5.2016): Seriál nabíral obrátky, ale poslední díl ho vrátil tam, kde byl předtím. Předvídatelné finále, již od několika dílů. Série to nebyla poslední, chystá se další a dokonce nějaký spin-off. Takže "srandy" ještě bude na rozdávání. Určitě to, ale nebude jeden ze seriálů, na který bych čekal jako na smilování. Třetí řada opět 3*:. James Spader to opravdu táhne celý sám! ()

Reklama

Ivo 

všechny recenze uživatele

Nadějný úvod a koncept, ale pak se z toho stane v každém díle čím dál rutinnější stereotyp: na začátku představen jakýsi nepravděpodobný úchyl, vševědoucí Reddington ho hnedle vznešeně odhalí, pojmenuje a vytvoří zadání, tajný akční tým v garáži začne jakoby pátrat (včetně IT borce na vševědoucím počítači), v závěru vyšle zásahovou jednotku a hotovo. Eliška (v trošku přihlouplém podání navoskované titulní umělkyně) v mezihrách zase trošku pořeší své rodinné konstelace, povzlyká, poklábosí s exaltovaným Reddingtonem o rodičích a jeho případném spermatickém podílu (finální verdikt se dozvíme v 1476. dílu) a jedeme do dalšího kola ... Edit: od půlky třetí série se z toho začíná stávat už docela slušná vyčpělá fraška :) ()

fandadofilmu 

všechny recenze uživatele

I po těch letech má James Spader stále charisma na rozdávání. V podstatě táhne celý tento seriál. A je to zábavné, vtipné, napínavé, dobře zahrané i natočené - co chtít víc? A moje oblíbená věta? - "Existuje velmi tenká hranice mezi rybařením a postáváním na břehu jako idiot."  Jinak je to samozřejmě klasická americká pohádka o tom, že FBI jsou jedna velká báječná rodina úžasných lidí, a také o tom, že účel světí prostředky. A jak se zde rozhlížím, nejsem jediný, komu hlavní ženská hrdinka Elizabeth parádně leze krkem... ()

Allegro.g. 

všechny recenze uživatele

Ano, Spader možná je celkem charismatický, ale to je na celém seriálu jediná zajímavá věc. Když si ho odmyslíte, zbyde vám ploché až omalovánkové obsazení a velice, ale velice poprůměrná kriminálka. Hned první "případ" obsahuje tolik nelogičností, absurdit a nedomyšleností, že zbytek za sledování nestojí. Hlavní problém je v tom, že scénář se snaží být natolik šokantní, že se jaksi odporostil od pravidel kauzality a některé postavy se chovají, jakoby věděli něco, co vědět nemohou nebo něco, co se ještě nestalo. ()

Galerie (3 781)

Zajímavosti (6)

  • Když na začátku epizody uříznou ruku chlapovi v autě, potřebovali by daleko delší dobu na to, ruku odříznout nožem, ne jen jeden tah. (veronikajel)
  • Ve 20. epizodě 1. série se objevuje postava senátora České republiky, který ovšem v originálním znění nemluví česky, nýbrž lámanou česko-rusko-polštinou. (HectorHagman)

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama