Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (264)

Terva 

všechny recenze uživatele

Dan Přibáň opět dokazuje, že nic není nemožné a že Traban není vysloužilé auto, ale naopak. Tentokrát přidal ještě Polského malucha a naší Jawu a vyrazil. Na otázku, proč nevzal tři Trabanty odpověděl, že se nevešli do přepravního kontejneru, kdežto Maluch jo. Je to šílená, nebezpečná a hlavně dobrodružná jízda. Prostě nádhera. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jediné mínus, které by se dalo zmínit je ten, že další trabantí putování je dalším místy stereotypním pokračováním. Místy tomu tak doopravdy je, ale to bych s klidem přešel a rozhodně poznamenal, že nám parta kolem Dana Přibáně naservírovala opět velmi zajímavé cestování, o kterém se nám většinou může jenom zdát. Opět palec nahoru. ()

Reklama

Langy10 

všechny recenze uživatele

Zajimavy, ne moc napinavy na tak velky dobrodruzstvi. Sestrihany do ne moc zajimavych momentu, krom konec sveta, par velkych poruch trabantu a jeden napinavy moment, kde o trabant prisli skodo,. Kazdopadne plus za to, ze tak historickym kouskem jako je trabant, lze podniknout tak velky dobrodruzstvi. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Parádní, bezprostřední, zajímavé, napínavé. Tady jsou momenty, kdy jsem měl fakt pocit, že to muselo být neskutečné drama. I tak jsem si pořád říkal, že jim vlastně docela závidím, a že i když mají pořádné problémy, tak bych si něco podobného rád prožil. Svět je nádherné místo a stojí za to ho objevovat jakkoli. Moje první setkání s Trabanty rozhodně stálo za to. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Cesty teto trabantove particky s radosti sleduji. Cim me ale posledni film mile prekvapil je vyborna kamera. Kdyz k ni prictu podminky, ve kterych se natacelo, tak klobouk dolu. Dokument je vtipny a sestrihany tak, ze ma divak misty pocit, ze se diva na klasicky hrany film, coz paradoxne muze byt jedina slabina tohoto vyborneho dokumentu. Polska posadka byla vtipna za kazde situace, nejvice me ale pobavil Dan Priban, ktery v Andach daruje klukovi samolepku s doporucenim, ze si ji muze nalepit na lamu:-). Doufam, ze velky uspech tohoto filmu prispeje k dalsi vyprave, treba Praha-Vladivostok! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Trabantí expedice vyjela 2. 9. 2012 a cesta trvala přes 4 měsíce. (Lucas87)
  • Nikdo ze štábu - ani sám Dan Přibáň -  neumí dobře španělsky ani portugalsky, přesto se na cestu štáb vydal. (Terva)
  • V jedné ze scén se seznámíme i s kameramanem snímku, konkrétně v té ze začátku výpravy, Kameraman přijde zmlácený za ostatními a oznámí jim, že přespolní se mu pokusili ukrást kameru. (MatyM)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama