Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (42)

plakát

Snídaně šampionů (1999) 

NEJHORŠÍ ADAPTACE KNIHY VŠECH DOB!!!!!!! Naprosté nepochopení předlohy způsobilo, že z citlivého a křehkého příběhu o lidských bytostech vznikl takřka nekoukatelný nesmyslný galimatiáš obrazů. Nejvíce odsouzeníhodné mi příjde nerespektování charakteru postav. Z Bunnyho Hoovera, tichého homosexuálního syna Dwayna Hoovera, vyrůstajícího ve vojenských internátních školách, černé ovce a vyděděnce, který se živý jako jako pianista v denním baru Holiday Innu, hrající svá blues bíleho muže a putující při tom myslí v jiných dimenzích udělal nějáký neschopný namezní pisálek scénáře rozkřepčenou "buzničku" (promiňte mi ten výraz) v sáčku posetém flitrama,naivního hošana bez přesahu. Francina Pefková, Dwaynova milenka a vdova, se z milující a obětavé ženy stala afektovanou husičkou, Kilgore Trout samotář, zkrachovalec a trochu podívín,přesto však bystrý člověk dívající se na věci s obdivuhodným odstupem a nadhledem, je ve "filmu" naprosto praštěný dědek, kterému opravdu kape na karbid a šplouhá na maják a mele nesmysli o výpustech. Z Wayna Hooblera naivního tichého propuštěného vězně postávající ho většinu času vzadu na parkovišti je rázem, tak nepředstavitelný prudič, že by jste mu opravdu nejradši dali přes tu jeho "černou nevymáchanou hubu", a takhle by se dalo pokračovat ještě hodně dlouho. Vůbec je to celé tak zmatené a nanervyjdoucí (kterého idioty napadlo, že to bude mít hodinu a 43 minut?!) Důležité věci jsou zděleny neurčitě, útržkovitě a jsou vyrvané z konceptu, za to se 40% děje točí okolo transvestity Harryho Le Sabra, naprosto nedůležité a pro děj nenosné skutečnosti. Samotnou postavu Dwayna by jste nejraději sami vzali latí z metru a to je jediná věc, které "Můžete věřit" víc něz Dwaynovi!!! KONEČNÝ VERDIKT: Kdyby byl Kurt Vonnegut v roce 1999 posmrti, jistě by se otáčel v hrobě (nedokážu si představit, co dělal neboť byl ještě na živu) 1* za jedinou věc která se mi líbila, a to bylo celkem zajímavé zakomponování autorových neumělých kreseb do "děje". Důrazně varuji před shlédnutím všechny, co si chtějí udržet kapku zdravého rozumu a soudnosti a nechtějí ztratit víru v kvalitní filmařinu.

plakát

Robin Williams: Weapons Of Self Destruction (2009) (pořad) 

Zatraceně Krutopřísná Oneman Show!!!!! Robin Williams během 90 minut s prominutím roztříská na sr**ky vše, co je většině lidem svaté a ani se u toho nezapotí(teda to bych kecala, ale vy víte jak to myslím :) ). Šílená smršt gagů, postřehů, kritiky, recese, kterou prostě nestihnete, natož aby jste to pochopili. Williamsův humor je ostrý jak maďarský guláš a nechápu jak to můžu říct, ale proti němu je Dylan Moran slabý heřmánkový čajíček....

plakát

Zkáza Ecobanu (2003) 

Korejské anime ze kterého jsem mírně řečeno v rozpacích. Animace není špatná, ale v porovnání s jinými anime celkem silně zaostává. Já osobně nic proti rendrům v animovaných filmech nic nemám, ale všeho s mírou. Velké téma rozebrané společnosti a zničené planety, milostná zápletka, konečná konfrontace hlavních hrdinů s hlavním záporákem v samotném srdci Ecobanu, nic z toho nebylo tak strhující jak by si zasloužilo. Minimalismus a klišé bez opravdových emocí...*** hvězdy

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Sherlock Holmes a jeho věčně udivený kamarád Watson byli hrdinové mých prepubertálních let. Používám slovo byli protože když jsem se ke Conanovým knížkám vrátila v lehce postpubertálním věku, nestačila jsem zírat jak strašně nezáživné, nudné a šedivé mi milované příběhy nejgeniálnějšího detektiva všech dob přišli. A pak se stal zázrak! Sherlock omládl,nahodil nový oblek, je zábavný, střeštěný, trochu geek, geniální a z Watsona , z toho trochu přihlouplého přikyvovače a pozorovatele, je najednou celkem drsný týpek, který Sherlockovi skvěle sekunduje a výborně se doplňují jako partneři i přátelé. Londýnské mlhy se rozplynuli, nahradil je smog velkoměsta 21. století, ve kterém se zločinu očividně daří. Ani obávaný profesor Moriarty nezůstal "včerejší"!!! Ve všech ohledech rozhodně nejlepší zpracování Conanovi látky vůbec. (Mimochodem jsem přednedávnem četla velice podmětný rozhovor se Stevenem Moffatem a rozhodně se máme v dalších dílech Sherlocka a Doctora Who na co těšit!!!!!!)

plakát

Boj s časem (1996) (TV film) 

Time, Time, Time.........Příběh co nemá začátek ani konec. Respektivě má, ale jen těžko se mi hledá souvislost mezi tímto filmovým mezičlánkem a znovu uvedení seriálového Doctora na obrazovky BBC. Začátek je velmi velmi vlažný a děj se začne pořádně hýbat tak asi kolem třicáté minuty. Je tam vše co se dá od americké béčkové produkce očekávat: Blonďatá kardiochurgička, malej zlobivej Číňan ponejprv na straně zla, zlobivej Master (v tělen do nicnetušícího řidiče ambulance), Atomové hodiny a vneposlední řadě taky Doktor a Tardis.SPOILERS: A víte co? Doctor s Blonďatou doktorkou, ujedou Masterovi (který jede v ambulanci se zlobivým číňanem) na motorce, udělají něco hodně marťanského s atomovými hodinami, pak dojde ke konečné konfrontaci s Masterem uvnitř Tardis (tam udělá blonďatá doktorka něco hodně marťanského a částí atomový hodin a matricí Tardis) mezi tím co se Master vypaří do vzduchu se ze zlobivýho číňana stane hodný číňan, ale je mu to k ničemu protože umře (sexy doktorka samosebou taky), ale boreček Doktor je přivede k životu, neboť udělá něco hodně marťanského s Tardis :) End of SPOILERS. Ale na to jak je to vlastně ve skrze pitomé má i tento Doktorův příběh svůj půvab a vtip. Jediné co jsem zcela nepochopila je, za jakých okolností se osmý Doctor (Paul McGann) regeneruje v devétého Doktora (Christopher Eccleston). Předpokládám, že to bude mít něco společného s Wibbly Wobbly Timey Wimey. Ale i přes zjevné nejasnosti a nekvality by si řádný fanoušek Doctora neměl tento film nechat ujít.

plakát

Nepřítel státu (1998) 

Dobře zpracované téma, tempo, zápletka i vyvrcholení a jako třešnička sem tam nějáká hláška....co víc chtít od akčního thrilleru. **** hvězdy

plakát

Otec prasátek (2006) (TV film) 

Knihy Terryho Pratchetta jsou dějově velmi obsáhlé a složité. A problém dějově složitých a obsáhlých věcí je v tom, že jsou táááák příšerně obsáhlé a složité!!!!! A když se snažíte najít onu mýty opředenou červenou nit příběhu ,tak Vám to kolikrát nedá a říkate si :"To se mi líbí to by tam mělo být", nebo:"No když jsem tam dal tohle, tak nemůžu opomenout tohle, to by nedávalo smysl!" a když už to máte, tak si říkáte: "Sakra, to bude zatraceně dobrý!"a když to natočíte a máte jen špetku soudnosti tak si řeknete:"E au.....!". Pro člověka neznalého věci je Otec prasátek tři hodiny urputného přemýšlení o co teda jde (např.: krátká scénka s Pochmurným Kvíkalem nezapadající vůbec do děje), pro člověka znalého věci jsou to tři hodiny urputného přemýšlení (např.: Proč tam je ta krátká scénka s Pochmurným Kvíkalem, když jeho postavu z celého filmu stejně vystříhli...) a podobně. Jinak je film překvapivě výpravný, s poměrně zajímavým soudtrackem a celekem povedeným obsazením (Marc Warren v roli mr. Teatime je velice okouzlující). V konečném důsledku je ale pro mě celý film tak trochu (země)plochý.

plakát

Fimfárum – Do třetice všeho dobrého 3D (2011) 

....a zlého. V tomhle případě doslova. Nastavovaná kaše, která ani zdaleka nedosahuje kvalit prvních dvou filmů. Samotné pohádky jsou dobré a nosné, ale například "Jak na Šumavě obři vyhynuli " vyzní naprosto ploše a uplně postrádá finální poučení, jen protože se tvůrci snažili být "originální".Ostatní příběhy nedopadli tak katastrofálně, ale spousta nevýznamných scén je zbytečně natahováno, takže pohádkám schází tempo a šmrc na úkor animačních fórků (kterých se diváci tak jako tak bohatě nabažili) a z poměrně krátké stopáže se stává neuvěřitelně nepřekonatelných 72 minut pekelné nudy. Animace je tradičně dobrá, ale možná stojí za zamyšlení, jestli by od českých tvůrců nebylo prozíravější vymyslet něco, co jsme ještě neviděli než zakopat úspěch předchozích filmů slabou dovycpávkou, vykrádajíc tak sami sebe.

plakát

Shortbus (2006) 

ShortBus není film o ničem, je to film o lidech (více či méně nekonvenčních)jisté subkultuře do které v běžném životě jen těžko pronikneme. Snímek překvapí svou syrovostí která nemusí být každému po chuti či příjemná.Rozhodně zajímavý námět a zajímavý scénář, který ale nevyplnil moje očekávání.Příběh je dojemný,samo sebou dost nekonvenční(snažím se vyhnout slovu kontroverzní,protože mi příjde neadekvátní a vůči jiným snímkou trochu nefér) ale postavy jsou tak uzavřené do sebe, že se s nimi můžete jen těžko zžít. Smímek ne průměrný,ale jak trefně poznamenala slečna Kleopatra"na jedno použití".