Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (263)

plakát

Red Hill: Krvavý zapadákov (2010) 

Kultovka wannabe a taky cool jízda bez sympatického tahouna. Nezbývá, než si postesknout, proč to všechno nezůstalo v poklidném frajerství první podivuhodné půlhodinky.

plakát

Králova řeč (2010) 

Je bravurní natočit film s nudným námětem TAK zábavně. Medaili pro herce a skvostnou režii Toma Hoopera, který dokázal z dvou hodin konstantní konverzačky vykřesat téměř akční zábavu.

plakát

Kniha přežití (2010) 

Proč ne? Book of Eli může leckomu zvednout mandle prvoplánovým křesťanstvím, ale perfektní vizuál a padnoucí atmosféra dokázala za pomoci bratří Hughesů uplácat svižný a komplexní film.

plakát

Leaves of Grass (2009) 

Nelson má evidentně moc rád Coeny, akorát neví, kdy (nebo možná jak) má dostatečně zvážnět, aby se jeho komedií naředěné drama stalo pořádným thrillerem. Pochopil jsem jeho záměry a dobře rozjetý příběh přímo sliboval nějakou pěkně zašmodrchanou pointu, avšak jeho nezkušenost bohužel zabila to vtipné, co v sobě Leaves of Grass určitě měli. Nudu umí prostě napínavě natočit pouze Joel s Ethanem a to z nich dělá nejlepší režiséry dramat současnosti. PS: Edward Norton tento film neskutečně táhne a sám o sobě si zaslouží hvězdičku.

plakát

Lítám v tom (2009) 

Film jara, léta, podzimu i zimy. A k tomu možná nejlepší role George Clooneyho v jeho filmové kariéře. Reitman si pečlivě vybírá originální, vtipné látky a už potřetí jsem zkrátka nucen udělit jeho dílu plný počet hvězd. Příjemně civilní, příjemně zábavné!

plakát

Krvavý potok (2009) 

Hrozní herci, děravý scénář, triky na úrovni osmdesátých let a originální myšlenku to (snad kromě polygonového koně) nezahlédlo ani dalekohledem. Jenomže Schumacher není žádný bezejmenný režisér z Famfárie a drží tempo na vysoké úrovni téměř až do konce. Town Creek kupodivu šlape lépe za světla, nežli ve tmě a ač mi bylo jasné, že ta všechna povinná klišé žánru přijdou, Schumacher vždy uměl snímat chlápky s brokovnicí. Reálně tak za dvě hvězdičky, ale jako vymývačka mozků uspokojivé.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Popcorn bez kukuřice, stará klasika bez hlavního hrdiny. Ritchie je mistrem jednotlivých záběrů a několik scén si doopravdy říká o vstup do zlatého fondu současné kinematografie, ale po dvou hodinách detektivní práce a uspokojivé smršti dedukčních myšlenek jsem na obraze pořád hledal Sherlocka Holmese, detektiva z Doylových knih. Downey Jr., ačkoliv zapálený výraz vytrénoval do naprosté dokonalosti, není Holmes a počítačem vykonstruovaný Londýn nemůže nahradit zaprášené budovy. Scénář navíc až příliš mnoho tápe ve spletitosti příběhů a popírá tak onu kouzelnou přímočarost Holmesovek, ve kterých mohl čtenář hádat společně s detektivem, kdo je vrah či co se to vlastně stalo. Je hezké, že se tvůrci snaží dotknout snad všech specifik věhlasného detektiva (Irene Adlere, bratr Mycroft ad.), avšak jejich příběh o Holmesovi je příběhem bez duše, atmosféry a jediný, kdo zde skutečně válí, je vynikající Jude Law. Kéž jim profesor Moriarty příště trochu zavaří!

plakát

Špatnej polda (2009) 

Vynikající Cage ve filmu bez děje. Je velká škoda, že Bad Lieutenant tak strašně rychle vyšumí, protože Herzog velmi kvalitně kopíruje staré kriminálky a scény, ve kterých nechá Cage řádit po scéně s balíčkem trávy v ruce, mají doopravdy pořádné koule. Škoda mnou trochu s nelibostí přijatého konce, protože tento film měl velmi dobře našlápnuto na vyšší hodnocení. PS: Scéna v domově důchodců BYLA super!