Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bad Lieutenant je ukázkovou demostrací nejšpinavějších rysů lidské osobnosti. Cageův hrdina je sice (hluboko) ve svém nitru dobrák, jenže k čemu to je lidem v jeho okolí, když myslí jen na sebe? Efektivnost některých scén je tak dechberoucí, že i když jsem neviděl originál, připadá mi tento remake jako téměř geniální dílo. Nick ještě nepatří do starého železa, naopak je to on, kdo ze snímku dělá to, čím je, a čím na diváka v konečném důsledku film zapůsobí. Tenhle policejní poručík se s ničím nemazlí, má mrazivý smysl pro odplatu a rozhodně s ním není radno vydrbávat. Dále se mi líbila hudba podobná té z Running Scared, válející Xzibit, nebo Eva Mendes, která se mi konečně začla zamlouvat. A Brad Dourif: díky za každou jeho roličku... Těsné hodnocení uteklo o fous - asi za to můžou ti leguáni. Jsou všude, damned! ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Co to sakra mělo bejt?! Nejenom že byl na drogách Nick Cage, tady byl na drogách celej filmovej štáb (asi hlavně scénárista + režisér). U Nicka je mi to jedno, ten je na drogách posledních pár let, ale že třeba Herzog vyvede něco jako tohle by mě nenapadlo. Na začátku se dozvíme, že se řeší pětinásobná vražda a jak film plyne dál, tak se na to nějak kašle, všechno se to přesune do "dlužíš mi prachy" a "ty mě dlužíš prachy" nebo "dej mi už kurva ty prachy", načež se všechno vyřeší způsobem "co to kurva?! (Bum prásk)" a ještě stylem "ty podrazácká kurvo!" či třeba "nasaď mu už kurva ty želízka." (za ty výrazy se omlouvam, ale tak to ve filmu prostě je) Nehledě na to, že film je sám o sobě tragicky nudnej a vlastně se v něm nic nevyřeší. Průběh děje se po deseti minutách zastavil a přeladil do neznáma a občasná dobrá kamera, nebo hudba nic nezachraňuje. Prostě tupá blbost plná nudy. Špatný dvě hvězdy. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle film viděl, český název ještě neexistoval. Nutno dodat, že lepší vybrat ani nemohli. Nicolas Cage zde sice předvádí docela dost zvláštní herecký výkon, při kterém se většinu filmu, kdy není zhulenej, zfetovanej a zdrogovanej, tváří jako schrbená děfka, co není schopná dojít ani na hajzl, aniž by si nezastěžoval. Jenže jakmile mu vlezete pod kůži, tak už se nezastaví. Po půl hodině se začnou dít skutečně pekelný věci, kterým francouzští lehce uplatitelní policajti nemají šanci konkurovat. Nicolas Cage ukazuje skutečný herecký výkon! Po delší době se mi jeho role skutečně líbí. Je svým způsobem akční, drsná, nadsazená a v jistých chvílích neskutečně agresivní. Není to sice nic z toho, co by se k němu hodilo, ale je to přesně to, co bych od něj nikdy v životě nečekal. A proto mě tak dokonale překvapil. Evidentně ale nepřekvapil zbytek diváků, jelikož film skončil v modrém rozpoložení, blížícím se 70ti procentnímu ohodnocení. Podle mě si to film nezaslouží a je mi naprosto jedno, zdali je film remakem, nebo tu Nicolas Cage hraje trošičku jinak, než jsou na něj všelijací odborníci zvyklí. Já se u něj výborně bavil a s klidem bych některé scény přirovnal k jednomu jedinému policajtovi. Vášnivému fanouškovi Atletico Madrid Bouřlivákovi Torrentemu ze Španělska. Jen s tím rozdílem, že tenhle film se tváří vážnějc, i když asi ve skutečnosti vážný není. Ale ksicht Nicolase na plakátu jasně určuje, že tenhle film je prostě peklo jako prase a vidět se musí. Pro mě je to jeden z nejvýraznějších hereckých výkonů právě Nicolase, jaký jsem kdy viděl. A to se zrovna neřiká každý den, ještě když si uvědomím, že jemu vychází každou chvíli nový film. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Někdy se daří a někdy ne.... Herzog natočil hodně příjemnou oldschoolovku, ve které se hodně hláškuje, přiblble čumí a věci se řeší jen tím jedním správným způsobem. Nick Cage nabral formu a je SKVĚLÝ. Dokonale tupý výraz, prokládaným stálým pošmajdáváním a šíleným, suchým smíchem. Výborné. P.S: Detailní "zfetované" záběry na leguány patří k tomu nejšílenějšímu co jsem letos viděl. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už mnoho policejních filmů a tenhle bude patřit někam na spod žebříčku. Nepřišel s ničím novým a oproti ostatním filmům byl tento hodně pomalý. Vždycky jsem měl zážitky z policejních honiček, vloupaček, vydírání a stříleček. Neříkám, že tady v tom nic z toho nebylo. Bylo všechno, ale tak nějak... obyčejný. A pro mě tedy průměrný. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Nicolas Cage (Terence McDonagh) sa vyjadril, že nedroguje a nikdy nedrogoval s výnimkou pár víkendov pred 25 rokmi. Odvtedy je čistý a proti drogám. No keď bol v Austrálii, dostal sa k nemu scenár k tomuto filmu a v Austrálii je bežné, že keď doktor zavádza pacientovi sondu, dostane roztok s istým percentom kokaínu, aby sa mu rozšírili cievy a sonda s kamerou mohla prejsť. Cage dostal takúto dávku a následne si písal poznámky o tom, aké mal stavy (sucho v ústach, prehĺtania, pocity nepremožiteľnosti), pretože mu to pripomenulo stavy spred 25 rokov. Následne si po "vytriezvení" poznámky prechádzal a na ich základe hral. (HOMERjeALIEN)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama