Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Znázornění závislosti v mnoha podobách. Šokující konec a napínavý děj. Výborné herecké výkony. Není možné tento film přejít bez jakýchkoliv emocí. A hudba Clinta Mansella tomu ještě na dramatičnosti přidává. Je to můj první film, který jsem na CSFD ohodnotila a proto u mne bude mít své čestné místo.

Pozemšťan

Pozemšťan (2007)

Sedíte, díváte se, posloucháte každou větu, aby vám neunikla žádná souvislost. Není třeba speciálních efektů, epické hudby, stačí pouze pár lidí a jedna konverzace. Film, který Vám utkví v paměti a vloží do hlavy otázky a je jen na každém z nás, jak si odpovíme.

Lidská stonožka

Lidská stonožka (2009)

Pro mě to bude stále top horor, který svým nápadem nic nepřekoná. Dieter Laser naprosto úžasný výkon. Upřímně potkat někde tohoto herce utíkám. "Můj milý trojpes" Jestli se někdy dočkám toho, že se trojka bude hrát v kině, objednávám jedině trojsedačku!

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Co dělají hvězdy? Září. Herecký koncert kostýmů, příběhu, vtipu, napětí, lásky. Je tam prostě všechno. Nemůžu této fantasy romantické pohádce nic vytknout. Stále bude u mne v žebříčku TOP. A k tomu krásná písnička v titulcích.

Kontakt

Kontakt (1997)

Nemůžu dát jiné hodnocení, než 5 hvězdiček, protože toto téma mám nejraději. Dívala jsem se a říkala jsi, že toto je přesně to co si myslím, to co pro nás je záhadou a mnohdy nepochopení. Zvuky z Vesmíru, výlet červí dírou a následné nepochopení, kdy pravdu zná jen jedna. Člověka až mrazí, když si představí tu nepochopitelnou moc Vesmíru. Možná je tento film hudbou naši budoucnosti a nebudeme na něj vzpomínat jenom jako na Sci-Fi.

Matrix

Matrix (1999)

Film, který jsem viděla nesčetně krát, nahrávala si jeho hlášky na kazety a pouštěla pořád dokola. Je to nestárnoucí snímek, který si s radostí pustím i teď a nebudu se za to stydět. "Pane Andersone a jak chcete telefonovat, když nebudete moct mluvit?" I když jsem to viděla již dávno, pořád si budu ty scény pamatovat.