Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

mr.kliky 

všechny recenze uživatele

babička v masce genea simmonse z kiss mě bere dodneška.. oblíbená pakárna už od doby, kdy jsem byl ještě malej jantar a zkrátka - buranskej agresor sandler, slizák mcdonald a pečovatel stiller jsou fakt bezva postavičky..a "mimochodem, moje přítelkyně je mrtvá, spadla z útesu a zabila se", je nejlepší balící hláška všech dob. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že je golf pro snoby, je všeobecně známá věc. Adam Sandler z ní ale dokázal udělat ještě k tomu něco, co si od té doby snad ani nikdo nedovolil. Dokázal si z ní udělat legraci. Ku pomoci měl postavu Happyho Gilmora a dokonalého Bena Stillera, který by si zasloužil větší prostor a určitě bych ho rád s Adamem opět viděl v jednom filmu. Rivalové jsou tak jednou z nejlepších komedií, co jsem kdy viděl a už teď se řadí mezi elitu, na kterou budu chtít koukat pokaždé, když si budu potřebovat zlepšit náladu. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení, jak samotným filmem, tak hlavně předvedeným hereckým výkonem Adama Sandlera. Ačkoliv za tento film nominován na Razziers, tak mě se jeho výkon moc líbil. Možná je to i jeho nejlepší herecký výkon, ale také tam jde o tu jeho roli. Ten vyhořelý hokejista, z něhož se časem stane cholerický, impulzivní frajírek na golfu mu doslova sedl. Jemu obstojně sekunduje v roli jeho největšího rivala bručoun Christopher McDonald a cenné rady mu dodává jednoruký Apollo Creed. [6785. hodnocení, 199. komentář, 65%] ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem při komedii nebrečel smíchy. Holt když se Sandlerovi nechaj volné ruce, nesvážete ho kravinálními výmysly, dáte mu prostor se vyblbnout a jinak vsadíte na vybraný a zároveň bláznivý humor, trošku přislazený špetkou té lásky, nemůže z toho být nic než komediální BOMBA! Potom by dokonce nebylo od věci nabourat jím mou léta uzavřenou TOP 3 komiků. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Typická sandlerovka, která neurazí a místy skvěle pobavý.Sandler zas hraje hodný troubu což je koncept, který Sandler postupem času povýšil na umění a založil si na něm kariéru.Spousta věcí mi nepřišla tak vtipných jak by měla ale to neznamená, že bych se nebavil u Bena Sttilera,Carla Weathersa a jeho ruky a samozřejmě u scén s krokodýlem, které jsou podle bezkonkurenčně nejvtipnější. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. února 1996 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Hokejový hráč, kterého na začátku Happy (Adam Sandler) zmiňuje, je Terry O'Reilly. (KucC)
  • Film mal pôvodne obsahovať scénu, v ktorej sa Happy Gilmore (Adam Sandler) dozvie, že s jeho babičkou bolo v domove dôchodcov zle zaobchádzané a vyhodí sanitára (Ben Stiller) von z okna, nakoniec však bola vystrihnutá. (misterz)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama