Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Romantický
  • Fantasy

Recenze (7)

plakát

Dotek zla (2000) 

Nedávno jsem si na tenhle film vzpomněla. Docela náhodou. Pro mě krásná vzpomínka na mládí, kdy jsem s horory začínala. Bavilo tehdy a bavilo i teď. Mezi moje top ale pořád bude patřit Propad do temnot, Ti druzí a V zajetí démonů. Takže takový krásný průměr. Za mě tři hvězdičky.

plakát

Hedvábná cesta (2007) 

Hezká hudba a dobrá práce kamery, ale jinak ... Celý film se táhne v monotónním duchu. Když tak přemýšlím nad dějem, či nějakou zápletkou, tak jsem ji asi přehlédla. Pro mě v podstatě film o ničem. Pravda, film o lásce. Přesto mně tam chybí to, co by každý film o lásce měl obsahovat, a to emoce. A Michael Pitt? Pro mě ne moc sympatický herec a jeho roli, nebo spíš jeho lásku ke Keiře jsem mu moc nevěřila.

plakát

Odvlečen (2007) 

Docela mě překvapili některé komentáře, které bych shrnula do jedné věty: ,,Nudný politický film, který vás ukecá až k smrti." Já se tedy musím přiznat, že na mě to mělo úplně opačný účinek. Naprosto mě to vtáhlo do děje a ano, v některých chvílích i ta slza ukápla. Na tento film se nedá totiž dívat pouze jako na film, i když, co se týče děje, výkonu herců, hudby atd., nemám co vytknout, ale také jako na realitu, kterou, ať chceme či ne, jsme součástí. Přímo v ní nežijeme, ale pod slupkou společnosti se stále objevují jisté praktiky, jak dosáhnout určitých cílů. Ano, říká se: ,,Pro blaho většiny obětujme jedince,", ale o co jsme potom lepší. Nechci moralizovat, ani se nějak pouštět do hlubších diskuzí. Proto za mě můžu říct, že film byl napínavý s opravdu překvapivým rozuzlením ... Vřele doporučuji.

plakát

Sinister (2012) 

Mám takový pocit, že v dnešní době narazit na opravdu dobrý horor, je docela oříšek. Přesto si myslím, že Sinister patří do té první lepší půlky. Dějově toho, dle mého názoru, mohl poskytnout ještě o trochu víc a po rozuzlení přichází až moc rychlý konec. Asi by to na mě víc zapůsobilo, kdyby tu část s nalezením posledních nahrávek režisér úplně vynechal. Dávám mu tedy zasloužené tři hvězdičky.

plakát

Nenávist (2004) 

Dávám jednu hvězdičku, a to pouze za výkony některých herců, kterým opravdu věříte, že se bojí. Zbytek filmu mě nijak neuchvátil. Předvídatelné scény a rádoby strašidelné výrazy Toshia i Kayako, stejně jako zvuk, který Kayako vydává, připomínal spíše krkání. Když to shrnu, musím konstatovat, že celkově film působí až nudně a nezáživně ...

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Po zhlédnutí traileru jsem s napětím očekávala příchod tohoto filmu na plátna kin. Po zhlédnutí filmu jsem děkovala bohu, že jsem do toho kina nakonec nešla. Sice začal slibně, ale s ubývajícím časem jeho kvalita klesala a klesala, až nakonec dosáhla úplného dna. Film nabitý nejrůznějšími efekty se zdál chvílemi zdlouhavý a nudný, a některé scény postrádaly jakéhokoli významu a pro film byly naprosto zbytečné. Obsazení Kristen Stewart do role Sněhurky byla jednou z mnohých chyb, kterých se tvůrci filmu dopustili. Představa jemné a krásné Sněhurky pozbyla jakéhokoli významu v podání této herečky - neherečky. Na druhé straně volba Charlize Theron byla to nejlepší, co mohli udělat. Ztvárnění temné čarodějnice Ravenny bylo naprosto famózní. Jen škoda, že z ní tvůrci ke konci filmu udělali zlomenou, osamělou ženu. Skoro byste si přáli, aby nakonec byla probodnuta Sněhurka a ne právě ona. Také naznačený milostný trojúhelník nedýchal vroucností a láskou, jak byste asi očekávaly, ale byl stejně chladný jako právě probíhající zima. Proto mi nezbývá nic jiného, než dát tomuto filmu dvě hvězdičky. Jedna musí zákonitě patřit Charlize Theron a druhá je za efekty.