Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Ghost in the Shell

Ghost in the Shell (1995)

Jedinečné a neopakovatelné. GITS má celkem složitý děj vyžadující opakované zhlédnutí, možná i přečtení mangy. Propracované charaktery, úžasná rovnováha mezi dynamickou akcí a tichými a zadumanými scénami, vše podtržené pronikavou hudbou. Toto anime je v podstatě vyprávění o pochybách a hledání jedinečnosti své vlastní existence, spojené s uvědoměním si sebe sama, odehrávající se na pozadí politických pletek v hyper technickém skoro cyber světě. Což samo o sobě představuje množství kontrastů a vnímání. S každým dalším zhlédnutím GITSu sama objevuju další a další detaily složité mozaiky, užívám si každého záběru a vnímám každou scénu, kterou se inspirovali nejenom tvůrci pozdějších GITS: SAC seriálů, ale i tvůrci Matrixu.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Mistrovské dílo Hayao Miyazakiho, které jen těžko bude překonatelné. Velice jednoduchý příběh stavící na dilematu provází celý film jako červená niť. Žádné velké množství postav a vedlejších příběhů jako v jiných filmech tvůrce. Vše se soustředí pouze kolem boje přírody s člověkem a tím víc podtrhuje nutnost diváků se zamyslet nad činy člověka potažmo lidstva. Nádherná hudba doprovázející hluboký emocionální zážitek, který ve vás film zanechá na velmi dlouhou dobu či napořád.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Proč Vykoupení z věznice Shawshank je pro mě jeden z nejlepších snímku, co jsem kdy viděla? Protože má všechno, co se od filmu očekává – neuvěřitelně silný příběh, který samozřejmě nemůže být bez skvělého obsazení, práce režiséra, scénáristy a celého štábu. Špičková záležitost, kterou doporučuji všem těm, kteří na filmu hledají hloubku a ne všudypřítomnou akci, všem těm, kteří vydrží dívat se víc než hodinu a nevezmou si k tomu popcorn.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Charlie Kaufman prostě umí vymyslet zázraky, Michel Gondry tyto zázraky přenést na plátno a Jim Carrey s Kate Winslet umí zahrát tak, že i největší skeptik uvěří. Velmi zvláštní a zároveň neokoukaný námět, velmi zajímavé zpracování, velmi emocionální film.