Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Kung-fu mela

Kung-fu mela (2004)

Tak tohle je naprostá srdcovka. Tento styl humoru je pro mne to pravé ořechové. Taneční kreace jsou senzační a přijdou mi i dost originální. Už nevím, co víc od filmu očekávat a proto je to můj TOP. A Shaolin fotbal mi nepřišel lepší ani náhodou.

Shrek

Shrek (2001)

První Shrek. Naprostá bomba, která zaujala originalitou, perfektním zpracováním, prostě vším, na co si jen vzpomenete. Těžká úloha pro jeho následovníky i soupeře, laťka je proklatě vysoko.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Nojo, taková řada postaviček, jedna lepší než druhá, takovej typ drsného humoru, to je prostě TOPka jak vyšitá. Jmenovat některého z aktérů nejde, protože naprosto všichni, kdo se filmem i jen mihli byli skvělí.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Co psát k filmu, kterého mám mezi svými TOP10 a na CSFD je momentálně čtrnáctý nejlepší. Kult, senzační dialogy, skvěle propletené osudy hlavních aktérů, aspoň jeden vynikající herec v každém záběru, drsný humor, legendární taneček Travolty s Umou T. Je tu snad někdo, kdo tenhle film nezná?

Doručovací služba čarodějky Kiki

Doručovací služba čarodějky Kiki (1989)

Oproti mínění některých Miyazakistů, že tento film je slabší si myslím, že je minimálně stejně skvělý, jako jeho další kousky. Je to úžasně milý film, který pohladí po duši.

Smlouva s ďáblem

Smlouva s ďáblem (2000)

Naprostá komediální špička. Fraser šestkrát jinak a pokaždé senzační. Liz také mnohokrát jinak, pokaždé k nakousnutí. Proměny Fraserových tří kolegů jsou taky parádní, ale chce to vidět film vícekrát, poprvé málokdo stihne postřehnout všechno. Z čistých komedií (když pominu mírnou romantickou linku) je to můj TOP!

Příšerky s.r.o.

Příšerky s.r.o. (2001)

Pokus o odpověď Pixaru na Shreka se povedl. Je z jiného těsta, těžko ty dva filmy srovnávat. Snad jen, že na obou je těžké najít jakoukoliv chybu :-)

„Pane, vy jste vdova!“

„Pane, vy jste vdova!“ (1970)

"To jsou ty vaše vopičky. Ale já vím, co udělám. Hned zítra nechám zrušit armádu. Vždyť vy zraňujete lidi!" Ze všech mladších českých komedií mám nejraději asi tuto. Člověk se nestíhá nudit ani chviličku, to je fór za fórem. Plejáda skvělých komediálních herců. Škoda Jirky Hrzána, jeho "B,B,Bobo" si pamatuju pořád.

Final Fantasy VII: Advent Children

Final Fantasy VII: Advent Children (2005)

Tak na tomto filmu mě naprosto uchvátil hudební doprovod a zvuky - hned od prvních sekund čistá krásná sytá radost. Na rozdíl od FF:Esence života je tu i zajímavější děj, víc postav a lepší animace. Ačkoliv sérii Final Fantasy vůbec neznám, úplně zásadní problém to nebyl, abych si děj filmu vychutnal. Takže celkem parádní záležitost, nemám co vytknout. 90%

O myších a lidech

O myších a lidech (1992)

Bohužel jsem měl možnost shlédnout pouze jednou v kině a od té doby ho marně sháním. Ale dá se říci, že si pamatuju z děje hodně, protože to byla taková emocionální pecka, že mi jde mráz po zádech ještě dnes. Malkovich se od té doby zapsal do mého podvědomí jako PAN HEREC. Po letech jsem ho přece jen sehnal a dá se říct, že se mi vryl do hlavy opravdu hluboko - 23 roků od prvního shlédnutí jsem si pamatoval většinu filmu. Skvělej film i když dost smutnej. 90%

Ovládací panel
4 body