Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 503)

plakát

Společný výslech (2011) (pořad) 

Vždy mě fascinovalo, kolik máme v Čechách společenských sudí, majitelů konečné pravdy a jednoduchých a jasných ortelů. Takže se ve zdejších duchaplných komentářích dočteme a rozhovorech dvou "nul" (zdravím jedničku Vikkiho), cosi o zaprodaných židácích (v čem se tato diagnóza projevuje?) a destruktérů naší ryzí české morálky (předpokládám, že Karlos80 viní za svůj amorální, hrubý a velmi urážlivý komentář Duku s Klausem že? Myslet si, že za rozvrat morálky národa může konkrétní člověk, je totéž, jako říci, že mi na hlavu spadlo jablko, protože padalo špatným směrem - nikoli že já jsem si špatně stoupnul přímo pod něj). Asi nejsem dostatečně stár a moudrý, abych mohl hodnotit lidi, nota bene ty, které osobně ani neznám (a tím myslím nejen Duku a spol., ale i zdejší komentérskou spol.)! Nezbývá než doufat, že naši slovutní komentérští kritici přijdou v budoucnu s duchaplnějším pojetím kritiky a rozšíří naše obzory čecháčkovství navzdory :-).

plakát

Slavné sportovní okamžiky (2011) (pořad) 

Velmi, velmi dobrý pořad, který je zábavný i pro sportovního analfabeta, jakým jsem já! Což je pro pořad nejlepší vizitka!

plakát

Slavné dny (2010) (pořad) 

Velmi dobře a sympaticky zpracované minidokumentíky. Zunův hlas a přehledně předložené informace doplněné obrazovým materiálem, tomu se říká dobrá popularizační forma.

plakát

Hudební masakry (2013) (pořad) 

Jarda loví ve vodách našeho šouhnusbysnysu ty největší splašky, po jejichž zkonzumování dostanete uchabol. Bohužel přístup Jardy je poněkud rozpačitý, on nejprve nadhodí masakrózní námět a poté - místo aby opravdu erudovaně vysvětlil masakróznost - řekne: "A výsledek je pak následující..." a my si máme danou ukázku rozebrat sami. Že se jedná o hudební shity je jasné od první vteřiny poslechu, že dneska může do hudebních vod vplout kdejakej neumětel a blbec, je jasné jakbysmet. Ale právě proto bych ocenil podrobnější rozbor a komentář. Negativní pojetí tohoto pořadu (které je zcela oprávněné) pak zákonitě přináší negativní reakce a opravdu imbecilní hlášky typu "co dokázal ten Konáš", "jak si dovoluje kritizovat ty, co české kultuře něco dali..."... "Konáš se chce jen zviditelnit..." apod. Kritika se dnes moc nenosí a tak přichází na řadu urážky na autorovu adresu. Že je to ubohé, není třeba říkat. Třeba Kotvald se může jít mumuvycpat.... Tak příště, čau! Námět pořadu dobrý, jen hlubší zpracování.

plakát

O Maryšce a vlčím hrádku (1979) 

Aneb jak je prospěšné býti věrný a hrdinský, nedbat na ztráty, ale držet se slibu. Moc hezké.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Hromada tlustých, fousatých a smrdících vajkingů se bije hlava nehlava s létajícími fitness trenéry, kteří dbají na vajkingskou štíhlou linii. A než to ti mechem zarostlí zabedněnci pochopí, tak se musí odehrát příběh vcelku i v dílu triviální, že za jiných okolností bych byl zklamaný! Ale když ono to animované provedení je tak kouzelné! A když se dráček pokusí o odzbrojující úsměv, veškeré srdeční ledy přísného, kritického a sucharského salahadina roztají. Ne, neřekl bych, že senilním, spíš infantilním (nebo jsem dosud nestihl dospět). Celkové provedení, inteligentní scénář (dnes věc skoro nevídaná), sympatické postavičky (dnes věc skoro nemožná), okřídlený mazlík a opravdu vtipný humor (dnes věc takřka archaická), jsou tak dobře zvládnuté, že lámat si zuby (a pak je zpětně zatloukat plecháčkem) nad ne úplně originálním příběhem nemá nejmenší cenu (v tomto případě to prostě nevadí). Radši pošlu to své hnidopišství do háje dubovýho a dám animákům čas od času šanci. A když mi k tomu zahraje prvotřídní šmidlifouk a vrzálista Powell, pak je vše, jak má být!

plakát

Román pro muže (2010) 

Román pro muže aneb Levná čokoláda z Lidlu, provenience: Vyrobeno v EU. Zamlsá si na ní úplně každý díky cenové dostupnosti, pokud tedy mlsáte hnědej a nezdravej cukr. Pokud ne, jistě si uděláte radost třeba 80% kvalitní hořkou čokoládou, která vám nezpůsobí obezitu třetího stupně, ani na vás nesešle cukrovku (teda, řídíte-li se střídmostí ve stravování). Já vím, neměl jsem lézt do tohoto příslovečného filmového Lidlu a nakupovat tu laciné šmejdy, ale stalo se. Hvězdička za..... za co vlastně? Ach ano, za Táňu.

plakát

Predátor (1987) 

Predátor aneb Film, co smrdí testosteronem. Parta šuhajů, co právě vylezla z nějakýho Gymu, si udělala štreku přes prales. A v něm se potuluje nimrod s dreddy a pěkně hnusnou držkou. K tomu scénář, který se s ničím nemaže. "Když může krvácet, může i umřít..." Překvapivě svižné, zábavné i napínavé. Čím dál víc jsem si jistej, že film používá hezky skrytou nadsázku, aby z ní vykřesal strach. S klidným svědomím můžu říct, že je to jeden z nejlepších relax-akčňáků. A ta práce s atmosférou, to je mňamka. Sympatické je, že film se nebere vážně a předkládá nám ty nejblbější klišé s nadhledem. Jen si vemte úvodní pozdrav Arnieho a Weathersem, jak do sebe zaklesnou ty svoje žilnatý hnáty s napumpovanými bicáky. U toho jsem vyprsknul smíchy. Nadhled se cení. Jinak hodně lidí tady kritizuje kapitolu s partyzány a americkou předpojatost. Já nevím, mě z té sekvence vychází to, že Arnie se svými companeros byli ošáleni, protože si mysleli, že jdou zachraňovat zajatce. Jedinej, kdo byl politicky zorientován, byla postava Carla Weatherse, na kterýho byl Dutch nasranej - já nevím, kde je teda problém? Nebo kvůli jinak nedůležitému dějovému prvku budeme odsuzovat film jako celek? Ach bože, ta politika.....

plakát

Vetřelci (1986) 

Vetřelci aneb Tak už víme, jak vypadá, teď to jdeme zabít. SPOILERY! Tenhle styl mi nevadí. Ani mi nevadí undestroyable Ripleyová, která představuje vážnou konkurenci pro Arnieho a všechny ty omusculované anabolicsteroidové testosterohrdiny. Už mi ale trochu vadí, že ta naše milá zviřátka jsou úplně stupidní formy života a fungují tu jenom jako vděčné terče. A na druhou stranu tu máme Královnu, která pochopí, jak funguje výtah. Žádná úvaha nad tím, že i oni mají právo na život. Ale to nemohu od akčního filmu jen pro pobavení čekat. Ačkoli - možná by z toho vzešel předchůdce unylého Avataru plný frází. Tak možná dobře, že tohle naši mariňáci neřešili a prostě se do toho obuli. Souhlas s flankerem - Michael Biehn je esence "správňáctví" v tom nejlepším slova smyslu, byť škoda, že na konci skončil jako ležák zachráněný silnou stojačkou. Jinak parta mariňáků je super a už vím, kde se Edge of Tomorrow inspiroval, hmhmhmh... Velké negativum: Ripleyová nosí fakt hrozný účes...

plakát

Osmy (2014) (TV film) 

Nejvíc nás bolí strach, stejně jako nás v ČR nejvíc baví Strach... jako divák jsem si dokonale užíval absurditu vykreslených vztahů, zvláště heroický boj dostat do bytu instalatéra skrz kouzelně nemožného Oldu Navrátila. Jako divák jsem se také dostal do osidel hříček tvůrců, vždy, když jsem si řekl, že horší už to být nemůže, tak bylo. Být v kůži kouzelně nemožného Trojana, těžko se budu rozhodovat, kvůli jaké patálii hodit mašli. A tak jsem se nechal volným pádem unášet sérií těch nejdepkovatějších situací, jež mi nahánějí hrůzu a s kardiostimulátorem v levici chápu se po flašce whisky. Gurmánsky jsem usrkával kapičky z poháru hořkosti, který musel Trojan vypít. A trochu škodolibě se bavil a zároveň hodně trpěl s ním. Až se zase budu procházet po Zábrdovicích, kde to smrdí i dnes, vzpomenu si, že může být hůř. A Zuzka Kajnarová je kočka. Zábavné, s nadhledem, s poselstvím (jízda v multikáře je ale vážně utrpení, ačkoli se šikne i o víkendu, to joo).