Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (7)

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Sitcomy mě nikdy moc nebraly. Párkrát jsem se zasmál u kroku za krokem, přátelé mě minuli velkým obloukem a na comeback jsem se nedokázal dívat déle jak 10 minut. Ovšem po shlédnutí prvního dílu Jak jsem poznal vaši matku (HIMYM) jsem měl pocit,že tohle je prostě něco jiného. Že to není z prstu vycucaný děj, u kterého se ani nezasmějete,ale naopak. Příběh Teda,který vypráví svým dětem o tom jak poznal jejich matku, mě pohltil od začátku a všechny další série sleduji se stejnou radostí. Naprosto parádní,sympatické, a hlavně vtipné postavy jsou už jen další bod bez kterého by tento seriál neměl úspěch. Ačkoli je pár dílů slabších ( do 5. série si pamatuji asi maximálně 5 dílů) je to vynahrazeno obrovskou porcí humoru. Barney,Ted,Marshall,Robin,Lilly. To všechno jsou úžasné postavy,které si okamžitě zamilujete.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

O knize písně ledu a ohně jsem poprvé slyšel až v souvislosti se seriálem Hra o Trůny, který v té době čerstvě začínal na HBO. Na tip od kamaráda jsem se zkusil podívat na pilotní díl seriál a nestačil jsem se divit jak seriál skvěle vykresluje hlavní, ale i vedlejší postavy a jak výborně zvládá do diváka dávkovat emoce. To jsem zatím v seriálu nikdy neviděl a nikdy se mi nestalo, že bych po konci další epizody měl slzy v očích. Seriál vypráví příběh nejen rodu Starků, ale i Lannisterů při jejich cestách k železnému trůnu o kteří všichni soupeří a kvůli kterému vypukne mezi králi (královnami) válka. Herecké výkony jsou na velmi vysoké úrovni (zejména-Peter Dinglage v roli Tyriona), každá epizoda je více a více napínavá (týká se 1. I 2. Série) a intriky, lži a mnoho dalších neřestí vás rozzuří a zároveň ještě více navnadí na jejich vyvrcholení. Seriál si s ničím nebere servítky, a servíruje divákovi krev, násilí, sex a mnoho dalších ,,dospěláckých“ věcí, což je jedině dobře. 1. Série je skvělá a 2. Série ji ještě několikanásobně převyšuje zejména co se akčních scén a bitev (bitvy) týče. Rozhodně doporučuji a já začínám číst knižní Hru o Trůny, aby mi čekání na 3. Sérii rychleji uteklo…

Cena za lidskost

Cena za lidskost (2011)

Being Human (americká verze) je příjemný seriál pojednávající o upírovi, vlkodlakovi a duchovi, kteří žijí společně v jednom bytě v Bostonu, zažívají stále nová dobrodružství a společně o sobě zjišťují stále nová a nová tajemství. Ano, zní to jako nějaký kreslený dětský seriál, ale to by se člověk velmi mýlil. Ve skutečnosti se jedná o drsný, krvavý a také velmi často sprostý seriál, kde se brutalitou nešetří. Upír v podání skvělého Sama Withwora (můžete ho znát jako hlavní postavu hry Star Wars The Force Unleashed) se snaží přátelit s vlkodlakem, ale jak to už logicky chodí, jsou to nepřátelé a proto je jejich přátelství velmi složité. Seriál je velmi napínavý, zajímavý a často i vtipný a minimálně já se na každý nový díl neskutečně těším. Více takových seriálů !!