Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 385)

plakát

Wanted (2008) 

My máme u nás někde takovou bezednou propast ve skalnatých horách, přes kterou jezdí Pendolíno Českých drah? Ovšem kam se hrabe ono Pendolíno před starou, ruskou Ladou! Jenom si vzpomenu na scénu, kdy s ní Andželína dojela náš rychlovlak a ve složitém terénu byla dokonce rychlejší, tak musím přestat psát tento komentář a nejdřív se dosmát! (fotka Václava Klause uvnitř vagónu mě rovnou poskládala pod konferenční stolek). Akční, sci-fi fantaskní bublina, naplněná bezmyšlenkovitými nápady, jenž mě nijak zvlášť neohromila. Ale rozesmála, to ano!

plakát

V zemi Jane Austenové (2013) 

Rozesmál mě komentář VenDulin85. Ten její lingvistický termit romantyčkoidní je prostě kouzelný a já se s ním plně ztotožňuji! Jako tedy od přírody romantyčkoidní holka musím přiznat, že ač se tahle komedie může většině kritiků nelíbit, mě si získala. Mám výhodu, že nemám s čím srovnávat. Nečetla jsem ani jednu knihu spisovatelky Jane Austen, ale pochopila jsem, o co v jejích románech asi jde. Pro mě je to celkem švihlá, velmi vtipná, velmi milá, svižná komedie, kde si mě naprosto získal John Joseph jako Henry Noble. Některé momenty se mi ale zdály až příliš ztřeštěné. Hlavně ten závěr :-)

plakát

Cesta na tajuplný ostrov 2 (2012) 

Ne, nezbláznila jsem se. Já se u téhle fantasmagorie královsky bavila! Jakmile začal Dwejn poučovat svého syna o tom, co zabírá na ženské ze všeho nejvíc a pak TA-BLE-TAMA střílel bobule na všechny strany, náhle mi začal chybět vzduch v plicích. Tak jsem se rozchechtala, až mi tekly slzy a lapala jsem po dechu. A to nebylo všechno. Film nabitý naprosto neuvěřitelnou nadsázkou a houmrem. Člověk nesmí čekat umění. Děj nemá hloubku a ani nemá smysl. Nejde se zamýšlet nad logičností a už vůbec ho srovnávat s tvorbou Julea Verna, je třeba jen vypnout a bavit se.

plakát

Temný obraz (2006) 

Geniálně zahrané. Nějakou dobu jsem si pochvalovala, jaký v tomto krimi dramatu použili vtipný a odlehčený humor s porcí nadsázky, jelikož jsem zatím žádnou z knih PKD nečetla. Svým způsobem to tak je. Woodyho a jeho role ztroskotanců miluju čím dál víc. Spolu s Robertem a Rorym vytvořili neuvěřitelně kouzelnou trojku, protože pokaždé když spolu něco podnikli nebo vedli nějaký rozhovor, rozesmáli mě, jako bychom byli v nějaké grotesce. Jejich hlášky, různé detaily mě dostávaly do kolen! Nicméně jsem díky komplikovanějšímu Keanovi záhy pochopila, jak moc temný obraz skutečnosti to vlastně doopravdy je, pokud v něčem člověk jede. To, že okořenili vizuální stránku filmu komiksovou animací, je docela dobrý nápad. Mělo to svůj půvab. Závěr trochu složitější, ale dalo se ...

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015) 

Nemůžu si pomoct, ale anglický název filmu mě dokáže spolehlivě pobavit. Můj mozek si ho čte jinak, než ve skutečnosti zní. Takže ... Mocinky gej II. nebyl zase až tak úplně špatný, ale ten závěr mě mrzí. Knihu jsem sice nečetla, ale čekala jsem větší drama. Zuzaně patrně docházel dech i při psaní. Určitě bych dala větší herecký prostor Woodymu. Na něj jsem se de facto těšila nejvíc. Taky jsem čekala, že se v boji o svržení vlády Panemu bude víc hladově hrát. Ty dvě pasti se mi z celého filmu zdály málo. Příběh tak trochu obsahově chudý, nicméně snaha o akci a napětí se to snažila vyvážit. Ty rozdivočelé příšerky, hladové po krvi, byly v podzemních tunelech náhodou rozkošné!

plakát

Já, padouch 3 (2017) 

Mnohem lepší bylo, když byl padouch padouchem. Ovšem jinak to neurazí, jenomže ani nijak zvlášť neohromí. Našlo se zde docela dost míst, kde jsme se smáli, ale tak nějak cítím, že už to není ono. Občas se mi zdálo, že tam nějaké ty humory natlačili silou. A nebo to třeba vidím úplně blbě ... při pátku a unavená jsem místy usínala, ale to je asi jenom můj problém :-).

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Tou třináctkou mě docela zmátli a nebo jsem nedávala dostatečný pozor ve Vražedné pomstě. Sotva to začalo, přistihla jsem se, jak nervózně mrkám, tápu a mezi obočím se mi znatelně prohlubuje moje "noTVL" vráska! Odkdy mají rebe♥ novou prezidentku?? Kdekdo tady píše o vykradačství, kamenujte mě, znalci, mně to neva! Už žádné vraždění neviňátek a důchodkyň, jenom vysoká hra o to, čí kašpárek zahraje lepší divadlo. Jsem zvědavá, který vzdor bude nakonec prolomen. Začíná to být napínavé! Doufám, že vyhraje Snow. Neznám nikoho, kdo je schopen vybombardovat vás růžemi ...

plakát

Údolí velryb (2013) 

Na sever mě to táhlo odjakživa, ale chápu, jak musí být pro mladého člověka frustrující žít v takové pustině. Drsné shrnutí toho, jak se cítí.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Tak nějak jsem si myslela, že jednou stačilo a již nikdy víc. Nicméně se ve mně probudila zvědavost a ta občas zahlodala, až jsem se teda na tu dvojku mrkla. Z odpadové jedničky se ejhle vyklubala pěkná troječka. Z masakrování dětí se pokročilo k masakrování důchodců! Musím uznat, že se na to tentokrát dívat dalo. Nejde jen o to, kdo koho tentokrát zapichoval, ale tak nějak celkově. Každopádně když si to tak v hlavě přebírám, říkám si, že je to sice natočeno dobře, ale ničím zvlášť mě to nezaujalo. Je to taková akční červená knihovna. Jako by Suzannu někdo pořádně naštval a ta si pak dala před každým psaním dva, tři panáky a jala se ve svých příbězích pomstít jak dětem, tak manželovi a v druhé části hlavně své tchýni.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Je to kýčovitá blbost, která se zubynehty snaží tvářit originálně. I akční pasáže mě nechávaly chladnou. Bez šťávy, bez impulsu, prostě film, na který brzy zapomenu. Mila Kunis jako Jupiter mi nepřipadala jako něžná hrdinka vesmírného boje o korunu ale spíše jako by si právě odskočila z natáčení nějakého filmu pro pány. Ovšem Eddie byl ve své roli hlavního záporáka naprosto skvělý! Námět se mi líbil, ale pokud se scénář nevypiluje k dokonalosti, je to škoda. 2,5*