Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 019)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) odpad!

BLBOST To i moje hovno v záchodový míse je větší umění, než tohle. Holt Lynch může natočit třeba šedivou zeď a jeho příznivci u toho budou chrochtat blahem. Lynchovy filmy jsou asi jako obraz černý čtverec od Kazimíra Maleviče. Někdo v tom chce za každou cenu vidět umění, podle mě je to kravina. Horor??? / Thriller??? - k smíchu

plakát

Aberdeen (2000) 

Kombinace Skotska a alkoholismu, případně drog obvykle ve filmech funguje. Nevim, jestli je to tim, že v tomhle filmu maj prsty Norové a Švédové, ale zrovna tohle moc nefunguje. Stellan Skarněco zahrál toho opilce docela uvěřitelně, ale to je tak všechno. Většinu času jsem se u filmu nudil. Je to jenom další nicneříkající road movie o ničem.

plakát

Absolutní moc (1997) 

Clint Eastwood je zase tak nějak proti všem, ale jelikož je nejlepší, tak to nakonec všem natře. Prostě další standardní Eastwoodovka. Bonusem je celkem slušný herecký obsazení (Gene Hackman, Ed Harris, Richard Jenkins).

plakát

Absolvent (1967) 

Tenhle film je podle mě hodně nadohodnocenej. Dustin Hoffman, kterýmu bylo tehdy 30 let, se do role 21-letýho študentníka vůbec nehodil. On by měl bejt asi tim hlavnim tahounem celýho filmu, ale 30 let a 21 let je prostě moc velkej rozdíl. Já mu zkrátka jeho roli nevěřil a to je problém. Jinak je to podle mě celkem obyčejnej a průměrnej film, jakejch se natočily mraky. Že se zrovna z Absolventa stala taková klasika, je pro mě záhadou. Podle mě je to dobrý hlavně pro příznivce Simona & Garfunkela. Já jejich hudbu neposlouchám, takže pro mě průměr - 3 hvězdy.

plakát

Absurdistán (2006) 

Hodně povedenej a vtipnej začátek mě dost navnadil a já čekal, že se po delší době u nějakýho filmu zase pořádně pobavim. No problém je v tom, že všechny ty nejvtipnější momenty se ve filmu odehrajou během první poloviny a ten zbytek vypadá, že tvůrcům nějak došly nápady. Druhou polovinu jsem se něčemu zasmál spíš jen sporadicky. Naštěstí má film cca 80 minut, takže ten zbytek celkem rychle uběhnul. Jinak triky jsou strašný, chvílema u toho máte pocit, že sledujete kreslenej film. Holt je znát nízkej rozpočet... No viděl bych to asi tak, že první polovina by byla za 4, druhá za 2. Celkově teda 3 hvězdičky.

plakát

Acid House (1998) 

Je to taková solidně ujetá šílenost. Občas je to teda celkem nechutný, ale jinak zábava. Poprvé mi to přišlo naprosto super, podruhý už mě to zase tak nebralo. Hlavně druhá povídka mi přišla celkem nudná. Nejvíc se mi líbila ta poslední povídka. Colin "Coco" Bryce vypadal tak vystíhovaně, že ten týpek, co ho hrál, se snad před natáčenim musel fakt něčim sjíždět. Kdybych měl hvězdičkama ohodnotit jednotlivý povídky, tak bych dal asi masařka - 4, měkkejš - 2, acid house - 4. Celkově teda dávám možná trochu nadhodnocený 4 hvězičky.

plakát

A co dál... (1979) 

Když jsem tady viděl, že na plakátu k filmu je vyobrazená nějaká cyklobuzna, tak jsem původně na to vůbec nechtěl koukat. Nakonec se z toho vyklubal překvapivě docela koukatelnej film o čtyřech kamarádech, který nečeká žádná slavná budoucnost někde na univerzitě ve spolku "alfa omega delta", ale spíš asi dřina někde v kolbence. A tak si chtěj ještě trochu užívat. "On se snad zbláznil. - Proč? Co udělal? - Našel si práci." Ježdění na kole tam je v nějakym většim množství až ke konci filmu. Kdyby to tam nebylo, možná bych uvažoval o 4 hvězdách, ale finální závod na ukrajinách mě teda vůbec nebavil. Kromě toho mi dost lezlo na nervy to neustálý kvílení opery...

plakát

A co třeba Adolf? (2018) 

Originální francouzskou verzi jsem viděl před několika lety a moc si z toho už nepamatuju, ale skoro bych řek, že tahle německá předělávka mě možná bavila víc. Přišla mi taková kousavější a údernější. Jinak já ty německý herce neznám, ale opravdu mě pobavil Christoph Maria Herbst v roli levičáckýho profesora. Ten byl dokonalej. Jinak je vhodná znalost němčiny, protože občas je to do češtiny v podstatě nepřeložitelný. U slov jako je třeba geil nebo anders/Anders je problém to výstižně přeložit do češtiny, takže český titulky nedávaj smysl.

plakát

Agent v sukni (2000) odpad!

Zajímalo by mě, jestli Martin Lawrence ze sebe dělá dementa dobrovolně nebo má k tomu nějakej zvláštní důvod...

plakát

Ahoj, mami! (1970) 

Brian De Palma natočil podivnej slepenec komedie a jakýsi anti-rasistický agitky. Ta komediální část je docela dobrá a už jenom kvůli tomu, že tam hraje Robert De Niro v jedný z jeho prvních rolí, to stojí za vidění. Jsou tam docela vtipný scény, když si třeba pronajímá úplně strašnej byt, nebo jeho snaha natočit porno. Jenže pak přijde dementní část o nějakym anti-rasistickym hnutí. Navíc je to natočený rozklepanou ruční kamerou a ještě k tomu na černobílej film. Na konci se film ještě na chvilku vrátí k postavě De Nira, ale to už je úplnej závěr. První půlka s De Nirem za 3 hvězdy, zbytek odpad. Obdivuhodný je, že se De Niro z takovejch polo-amatérskejch blbostí propracoval až do tý nejvyšší herecký ligy.