Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 245)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem už ve věku, kdy mě každé sci-fi dokáže ohromit jen samotným faktem že se odehrává v budoucnosti nebo ve vesmíru a potom musím sledovat laciné interiéry a mdlé herecké výkony nelogicky se chovajících postav. Nic podobného jsem v Pasažérech nenašel. Tvůrci se vybavili jednou z nejzajímavějších hereček současnosti a k ní přiřadili překvapivě více než solidně hrajícího Pratta. Vše klaplo nad očekávání dobře. Loď pluje rozlehlým osamělým vesmírem za svým cílem a něco začíná být špatně .... Kdyby někde v okolí existoval bar, ve kterém by naléval kořalku Michael Sheen, stal by se ze mě asi alkoholik :) 75% ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Komplexní film, jenž obsahuje několik různorodých částí, které na sebe velmi dobře navazují. Ať jde o proces hledání, smíření se, zamilování se a mnoho dalších, tak se vždy jedná o kousek filmové skládačky, která se do celkové jednotky pasažérů nenásilně přidává a ničí tak lehce očekávaný stereotyp. Perličkou celých dvou hodin jsou pasáže s naprosto úžasným androidem Arthurem, který si každou scénu během pár sekund absolutně získává a svým charismatem naprosto převyšuje jak Chrise Pratta, tak i Jennifer Lawrence. A to je samozřejmě škoda, protože na hlavní protagonisty se sice dobře dívá, ale chemie mezi nimi funguje opravdu jen občas. Nelze opomenout vizuální stránku filmu včetně zpracování interiéru vesmírné lodi Avalon, skrze kterou se utváří dobrá atmosféra společně s efektně budovaným napětím. Škoda posledních několika minut, kdy se režisér nechal chytit do pasti s nápisem „klišé“. Konec tak ztrácí na gradaci a předvídatelnost letí na maximum, což ovšem filmu, jako celku, až tak neubírá a spokojenost s vesmírnou sci-fi romantikou je i přesto zachována. [70%] | Kino ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VZBUDIL JSEM SE PŘÍLIŠ BRZO!“… /// Vysokorozpočtový komorní sci-fi, který je přehlídkou technologických vymožeností kosmickýho programu (budoucnosti) a vnad Jennifer Lawrence (současnosti). Tahle trosečnická story vo topícím, co s sebou může někoho stáhnout si náramně užijou vesmírní a nesmírní romantici, co chtěj poznat život toho druhýho a zároveň se nebojej vejletu do galaktickýho prostoru. Jsem na vážkách… 3* nebo 4*? Jdu vejš, páč bych tam asi taky někomu vyhlásil budíček. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem věčně na cestě. A nikdy nedorazím... 2.) Už mám letenku. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

castor 

všechny recenze uživatele

S blížícím se koncem jsem nevěřil tomu, že Jennifer Lawrence odehraje finále v té mikině. Samozřejmě ji sundala. Ale k důležitějším věcem: zatímco hudební skladatel, architekti nebo výtvarníci předvedli poměrně suverénní práci, hošan ze severu Morten Tyldum se moc nepředvedl. Klouže po povrchu, je uhlazený, nemá žádné velké ambice, až příliš se přizpůsobuje rodinnému publiku. Vesmírná loď veze vzorek obyvatelstva na vzdálený svět, který má osídlit. Jsou ve stavu hibernace, aby 120 let dlouhý let přežili. Technika však není neomylná a jeden smolař se probere. Konce letu se rozhodně nedožije. Co teď? Samotář uprostřed chladných počítačových systémů? Řešením je pohledná spisovatelka, která má zatraceně zajímavé plavky. Chris Pratt není žádný charakterní herec, víc si z dané nezáviděníhodné situace logicky krade Lawrence. Povinné akční finále je místy docela křečí, vizuálně je nicméně vše téměř v pořádku. Když se hlavní hrdinka nemůže vymanit ze spárů vznášející se vodní koule, je to radost. A u Michaela Sheena si každý vzpomene na barmana z Osvícení. Každopádně to není žádné těžké sci-fi, škoda, že Tyldum nepředvedl nějakou syrovou nebo cynickou scénu á la Lovci hlav. Tehdy měl koule. Šanci mu nicméně dám a ty čtyři dietní hvězdy udělím. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

V řeči filmu CRITICAL FAIL... no, začněme od začátku - navzdory tématu se Pasažéři dlouho tváří jako taková "feel-good" pohodovka, přičemž jí to funguje a všechno je fajn. K tomu adekvátní obsazení ústřední dvojky (tady někdo soutěžil v kategorii "obsaď dva nejpopulárnější herce současnosti") a sem tam pěkná sci-fi momentka. Tím to ovšem končí, jelikož závěrečná část vrazí do zásobníku sladkobolnou munici, infikovanou tim nejsmradlavějším klišé z vod katastrofické rutiny. Chápu, že si SF romance za sto mega nemůže dovolit prodělat, ale sakrakurník, tolik, TOLIK zavražděnýho potenciálu! Chci indie verzi od tvůrců, co se toho nebojej - triky ať dělaj třeba v garáži. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (25)

  • Fúzní pohon, který ve filmu pohání loď, je ve skutečnosti jednou ze zvažovaných možností pro budoucí použití při meziplanetárních a mezihvězdných letech. Princip spočívá v jaderné fúzi, spojování atomů vodíku za vzniku atomu hélia. V podstatě se jedná o proces, který probíhá v samotných hvězdách. Výhodou je neomezený přísun paliva. Vodíku je všude ve vesmíru plno. (Toshio)
  • Jimovi (Chris Pratt) během probuzení automat sděluje, že směřuje na Homestead 2 a zároveň je promítáno několik záběrů přírody z planety. Jedním z nich je i islandský vodopád Seljalandsfoss. (HonzaR.)
  • Poté, co Aurora (Jennifer Lawrence) Jima (Chris Pratt) zmlátí v posteli poté, co se provalí pravda o jejím probuzení, tak k ní Jim promlouvá přes „palubní rozhlas“, zatímco Aurora běhá po chodbách. Doběhne na konec chodby, pár vteřin postojí a poté běží zpět. Je zde přitom záběr na Jima, za ním jsou 3 monitory se záběrem Aurory. Prostřední obraz se rozběhne o vteřinu později než obrazy po stranách. (HonzaR.)

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama