Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (16)

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Velmi těžké hodnotit. Patřím k generaci třicátníků, který tedy viděla staré epizody nejpozději v polovině devadesátých let. A na nové epizody pak v kinech pěkně od devadesátých let. Líbí se mi hezké propojení se starými epizodami a navázání na Návrat Jediho, pokaždé jsem se úplně emocionálně zachvěl kdykoliv se objevila některá ze starých postav. Bohužel mi prostě chybí nějaké kouzlo, jako kdyby mi něco rušil pohodlně se ponořit do děje. Za mne *** + * za to, že prostě jsou to "Star Wars"

plakát

První republika (2014) (seriál) odpad!

Tento seriál má úplně všechno, už mi jen chybí UFO přistávající na polích v Břežanech.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

První díl byl svým příběhem dost hrozný, z naprostého zoufalství mě vytrhlo pár světlých chvil, jako byly hádanky Bilba a Gluma. To samé jei v druhém díle. Jedinou vyloženě kladnou částí hodnotím scénu se Šmakem. Režisér Jackson si bohužel vzal z předlohy od J.R.R. Tolkiena příliš málo. Velmi slabý příběh, doslova spatlaný vším možným, jako je mlátička Legolas atd...Neuvěřitelně dlouhý příběh, tak skutečně zanechává pouze pozdvihnuté obočí, jelikož i další díl končí v podstatě žádným koncem. Doufejme tedy, že alespoň třetí díl a bitva pěti armád bude mít jisté zakončení a i lepší příběh s režijním konceptem.

plakát

Gravitace (2013) 

Gravitace je velmi zvláštní film. Někdo tu napsal, že v podstatě nemá příběh a má pravdu. Přesto se jedná o snímek, který dokáže diváka zaujmout svojí vlastní podstatou. Strach a panika je cítit ve filmu na každém kroku. A divák se stává jakoby součástí celého filmu. Velmi pěkné efekty a skvělý nápad. Pouze kritika za trochu "hollywoodismu" a někdy jen těžko uvěřitelných pasáží. Pro mne přesto 90+%.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Jak vlastně okomentovat a ohodnotit World War Z. Jednoznačně se nejedná o tuctový hollywoodský film. Způsob natočení snímku, scénář i režie jsou velmi unikátní. Snímek je naplněn velmi těžko uvěřitelným příběhem, řekněme až téměř "komiksovým". Vše je však zabaleno v dobře připraveném tempu a sledu událostí, které podporují příběh. Jedná se o velmi rozporuplný snímek. Pro mne v tuto chvíli ****.

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Celkem pěkná a nadprůměrná americká komedie. Několik opravdu vtipných a silných scén, především pak v první polovině filmu. Velmi se mi líbila narážka na Přátele. Dávám 75%.

plakát

The Poughkeepsie Tapes (2007) 

Průměrný found-footage film. Nemám rád horory u kterých se v podstatě vůbec nebojím. Jinak se jedná o zajímavé téma, ze kterého by se dalo určitě udělat víc. Nutno říct, že však John Erick Dowdle není příliš úspěšný hororový režisér.

plakát

Zpráva o Europě (2013) 

Paráda! U filmu jsem se fakt bavil. Uvěřitelné sci-fi. Po úvodních zmatcích a prodlev snímků, aneb šup sem, šup tam, došlo k ustálení celého příběhu. Nutno říci, že film působí klaustrofobicky, napjatě. Pro mne nejlepší found-footage film 2013.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Skvěle zfilmované téma, které tady v této podobě ještě nebylo. Seriál je scenáristicky perfektně poskládaný, nenašel jsem žádnou slabou chvilku. Kevin Spacey ve špičkové formě!