Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

1. série - první historickej seriál, aspoň, co si teď vzpomínám. A rovnou tahle pecka, samozřejmě sem věděl do čeho jdu a tak trochu sem se bál, abych nebyl výjimka, který to sedět nebude. Znělka se vám okamžitě zaryje do paměti a když to zezačátku bylo docela seznámení s tolika postavama, oblastma, tak to hned rozjeli, a co díl, to překvápko, ke konci sérky to bylo možná až moc věcí najednou. Každopádně by člověk neřek, že i hodinovej díl seriálu ho dokáže udržet u obrazovky a uteče to jak půl hoďka. S první sérkou spokojenost ve všech ohledech...5* 2. série - tak jestli se mi ta první ultra líbila, co mam pak říct o týhle? Jednoznačně o dost lepší. Má to prostě spád, jak se proplítaj všechny ty děje a že jich není málo...to je neskutečný. Bez obětí to nejde, ale i tak se tam favoriti držej a na třetí sérku je parádně zaděláno. Ten konec je prostě EPIC.

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

1.řada: Topovka, nemůžu uvěřit, že sem se na to nekoukal už v televizi, a i kdyby to ne, tak prostě kdykoli pozdějš, ale hlavní je, že sem se do toho pustil a vůbec toho nelituju. Zkouknul sem tu první sérku během pár dnů a jedu dál, dozajista se nechali inspirovat Vykoupením ze Shawshanku a prostě mi nemohlo nepřijít, že to vypadá jak nějaká adventura, kdy zezačátku musíš chodit, mluvit, sbírat věci abys moch pokročit dál. Nejde tu partičku kolem Mika, Sukreho, Linka, Abruzziho a tak dále nemít rád. Docela mě zajímá jestli druhá a další řady maj co nabídnout...2,3.řada:Tak druhá sérka byla ještě jakžtakž zajímací, docela pech, že jako první odpad Abruzzi, ale jinak to bylo fajn, každej se rozutek jinam a přitom se sešli na stejným místě, agent za agentem, kdy i ti šli proti sobě, pěkný, ale co předvedli v tý trojce...naprosto zlehčili útěk z další věznici, kdo by to byl řek, ale Michel opět dokázal utýct s bandou týpků. Na jednu stranu se setkali na jednom místě přeživší, přišli další oběti, kdy Sara byla opravdu přepísknuta, ale je vidět, že opravdu nevěděli, proto těch 13 dílů, no od 4.řady lze čekat pomstu za Saru...4.řada:No tak konečně sem se odhodlal to dokoukat, a opak je pravdou, za Saru se nemstili, jelikož to byl podvrh, celý to bylo jeden velkej podvrh, klasický naháněčky a lov Scylly. Dobrodružství za všechny prachy, dva ohromný záporáci odpadli a kdyby to ukončili tím 22 dílem, možná by to bohatě stačilo, ale přidali další dva na objasněni, kdy ještě Saru poslali do maléru a prostě...nemělo to takle skončit, i když prostě na jednu stranu muselo....Skvělej seriál :) 5.řada: Po 9 letech se prostě někdo rozhodne přitočit něco navíc. Kdyby to následovalo hned, asi bych to bral všema deseti, ale takhle...Svým způsobem jsem rád, že jsem je zase viděl všechny spolu, ale už to není ten promyšlenej a důmyslnej seriál, co bejval v začátcích. Někde jsem četl, že by naši 2 hl. protagonisti měli zájem o 6.řadu, už bych to radši nepokoušel.

Černobyl

Černobyl (2019)

Naprosto výbornej seriál z produkce HBO, kterej mě hned prvním dílem natolik zaujal, že jsem co týden čekal na novej díl. Samozřejmě jsem věděl, co to byl Chernobyl, ale nikdy jsem neřešil Jak se to stalo? Kdo to způsobil? Ale tohle díky svý vychytaný dusný atmosféře, super dialogům a efektům radiace na lidech mě vtáhlo extrémně. Opravdu bomba! HBO se opět vyznamenalo.

Banshee

Banshee (2013)

1.řada No pilot mě zaujal, ačkoli sem vůbec nečekal jakým směrem se to může vydat, ale postupně si to drželo pro mě průměrnou laťku. Hlavní hrdina s tím jeho přístupem samozřejmě potěšil asi každýho, herečky až moc útlý, na to, že v každým díle byly nahý, ale fajn a zbytek jeho kámošů se taky dal oblíbit. Celkově každodenní řešení problémů v Banshee ušlo, do tý doby než se do toho zapojil i Rabbit. Flashbacky, jedno velký plus, to je něco, co v každým seriálu udělá svoje, i přesto, že jich nebylo tolik. Lepší díly střídaly horší. Pár otázek se zodpovědělo, par věcí vyřešilo. A poslední díl dokázal navodit na další řadu, ale bojím se, že už toho asi nemá tolik co nabídnout... 2.řada Tak druhá sérka mírně ulítlá. Člověk by čekal, že se závět bude týkat Proctorova, ale s ním to není v žádným případě není hotový. O Rabbitovi tam byly maximálně dva díly a přece se honili jenom za ním. A nakonec konečně po dvou řadách na to došlo, ale co překvapilo o to víc, že to s těma smrtma nebylo všechno. Emmet a Longshadow jako bonus? To jako fakt? Neuvěřitelnej závěr, Rebecca se nám pěkně vybarvila, Deva už zná otce...zajímá mě co se může kromě Proctora a novýho agenta FBI dál dít...? Edit. Dal jsem si to znova s odstupem času a nelituju. Bavilo mě to o hodně víc a užíval jsem si každej jeden díl. Do 3. série to bylo našlapaný, 4. série se odehrávala po nějaký době a přišlo mi, že už ani ta choreografie boje nebyla tak vymazlená. Každopádně když ty postavy miluješ, tak je povinnost to dokoukat. Hezky se to celý uzavřelo.

Prvních 100

Prvních 100 (2014)

Ja tomu můžu dát s čistým svědomím 4 hvězdy už po sedmi dílech, protože tenhle postapo scifi/fantasy LOST má něco do sebe, tenhle žánr si myslím, že ještě není tak úplně ohranej a aby se mi to zalíbilo už po téměř 2 dílech se málokdy stává. Dole teenageři, nahoře starší vedení, na svý si můžou přijít všichni + spousta otázek a záhad, který to klidně na 3 řady natáhnout můžou. Přijemně překvapenej. 2.sérieZvedám na 5 absolutně. Druhá řada toho nabídla tolik a takovej progress. Jednotlivý skupiny, všechny ty neshody o nadvládu, akce a pořád tam maj scénáristi prostor pro další vymejšlení. Hlavně aby jim to ještě vydrželo chvíli. Viz Jaha a jeho město světel.

Přátelé

Přátelé (1994)

Po takový době sem dokoukal v kuse všechny sérky. Přátelé jsou prostě legendární. Zrod Sitcomů. Nikdo je nemůže překonat. Kdoví, jakej to bude mít ohlas za pár let, každopádně i na přelomu 12/13 to slaví úspěch, už možná kvůli tomu, že patřím do generace, kdy sem na to koukal v telce jako malej. Nemá smysl tu popisovat, koho mám radši, každej má prostě to svoje :) A prostě ten finální díl, ten vás tak dorazí, každýho potkalo tak nějak štěstí. Přemejšlim co dál, protože když každej den trávíte s nima, tak byste chtěli vědět co bude dál a dál...zlej pocit. Mám sto chutí na to začít koukat znova, a vím, že to ještě kolikrát příde. No nic, jedinej Joey zůstal sám a musím hned skočit na jeho seriál...jeee budou mi tam ostatní chybět.

Agenti S.H.I.E.L.D.

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013)

No zhruba po polovině sérky můžu zhodnotit jako průměr, ani ne tak propadák jak se možná čekalo. Každopádně seznamování s jednotlivejma agentama a prvních pár dílů na úvod ušlo, ale postupně to zas klesalo a ty díly už toho tolik nenabídly. Jediný dvě otázky nastaly, kvůli kterejm se na to musím koukat dál. Jak to doopravdy je s Coulsonem a jeho smrtí? A kdo je matka Skye? Doufám, že nám aspoň jedno z toho do konce první řady řeknou...Musím říct, že série skončila jako úspěšná, je to vidět i na 5 hvězdách, který sem musel nahodit. Postupně přibyly nový komixáci, nový vychytávky ze světa Marvel, děj se vyvívej, postavy měnily strany, a i když slabší díl střídal ten lepší, finále bylo to nejlepší z nejlepších. Otázky ze začátku zodpovězeny a jsou na stole další, a prostě čekat na další sérku bude radost. Jestli nám zajímalo, kdo byla matka Skye, tak teď nás stoprocentně zajímá, kdo je její otec? A co bude s postavama, který sou tak nějak na hranici...to všechno už na podzim :) 2.sérkaLaťka nahozená o další levl vejš, ohromným zpestřením tomu byli Inhumans, který nás budou čekat i ve svým vlastním filmu a je se na co těšit. Tenhle Marvel seriál prostě baví každým dílem.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Hodně zdařilej zombie seriál. A jsem i rád za to, že sem si počkal až vyjdou aspoň 3 sérky a vlítnu na ně jak divej, než abych čekal po úvodních 6ti dílech a znova a znova. Dá se to zhlnout za pár dnů, sem toho příkladem a uchytí si vás to tak, že nejde přestat. Asi se budu opakovat jako u víc seriálů, ale když se dokážete sžít s rolema většiny lidí, tak nejde je nemít rád. Samozřejmě jsou i plívy seriály, ale tak to už musím poznat během pár dílů, že mi to nesedne. Každopádně první sérka, seznamovačka, celkem akce. V druhý a třetí se dost řeší společenský problémy, bydlení, zbraně, jídlo, někdo se ztratí, hledá se, někdo zemře, akce tam taky nechyběj i přes ty diskuze, ale baví to, a věřím, že se vytáhnou do další řady s pořádnou zápletkou...