Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

ocypuc 

všechny recenze uživatele

Před pár měsíci jsem náhodně narazil na článek o tomto seriálu, který jsem za mlada velice rád sledoval. Začal jsem tedy všechny díly postupně sledovat, protože jsem si už nepamatoval jak to dopadlo a jestli se tedy dostali z plošiny. První série byla vynikající a bavilo mě to i teď, ta druhá byla taky napínavá ale už o něco slabší jako ta první. No a ta třetí? Tu jsem určitě dřív neviděl, protože jinak bych se nevydržel dívat na všechny ty díly předtím a čekat, jak to dopadne. Hlavní postavy mizí úplně náhodně, pak se objeví a zas zmizí. No abych to shrnul, dnes jsem viděl poslední díl a nestačil se divit.... prej pokračování přístě, které už nikdy nebude. První série 80%, druhá taky 80%, třetí 20%, takže výsledek je jasný. Jen je škoda toho nedotaženého konce, jinak by to aspoň podle mě, mělo navíc. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kravina na entou. Je mi líto, že Jurský park pana Spielberga má podobně tragické následovníky. Škoda, že velké většina filmů o dinosaurech jsou stejné jako všechny dinosauří seriály hrozné hlouposti a patrný potenciál je na využit natolik, že uspokojí děti předškolního věku... Herci ani efekty nejsou vůbec dobré a celé to zachraňuje "vložení" na víkendové ráno, kdy opravdu nikdo intelektuálně na výši tohle nebude sledovat. I když ta Jennifer O´Dell... ()

Reklama

ThomYorke 

všechny recenze uživatele

Neskutečná kravina, ze které jsem sice viděl jen pár dílů, ale myslím, že s přibývajícím počtem zhlédnutých epizod by se na mém hodnocení nic nezměnilo, možná by se spíš převážilo na stranu odpadu. Takhle dávám jednu hvězdičku za Jennifer O'Dell, která představovala jediný důvod, proč jsem po prvním, náhodně zhlédnutém dílu na tenhle seriál ještě kdy přepnul. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů z dětství. Úžasně levnej seriál se strašnými efekty a mnoha mizernými epizodami (hlavně v první sérii), ale naopak s velmi sympatickými postavami a úžasně dobrodružnou atmosférou. Původně jednoduché až Herculesovské zápletky ohledně pravěkých tvorů, domorodých obyvatel a přerostlých včel velmi brzy nahradí možná šílené, přeplácané, avšak neskutečně nápadité sci-fi kreace, které z prehistorické "plošiny" udělají křižovatku všemožných paranormálních jevů. A víte co? Mě to bavilo tehdy a co víc, seriál jsem si užil i po letech v dospělosti. Je to 90's béčko se vším všudy a typ seriálu, který na obrazovkách dneska prostě není. Každý díl tvůrci přichází z něčím úplně novým, neváhají se utrhnout ze řetězu a vymýšlí si cokoli, jen aby předešli stereotypu. Třetí série navíc skončila prakticky na vrcholu a využila mystiku světa do mrtě a je velká škoda, že to končí tak nechutně luxusním cliffhangerem. Ten konec mě nedával spát dlouhá léta a vždycky jsem chtěl vědět, co sakra chtěli tvůrci vymyslet za pokračování. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to nebolo až také hrozné, ale postupom času asi tvorcovia začali raňajkovať toluén ochutený LSD, alebo čo, pretože fantasmagórie takého rangu, aké prišli v tretej sérii sa len tak nevidia (teda, nemám nič proti fantasmagóriám, ale tu som to teda naozaj nečakal, nehovoriac o tom, že sa to sem absolútne nehodí). Nebudem hodnotiť efekty, predsa len: je to seriál.. Ale čo ten scenár, preboha??! Čarodejnice, zombíci, démoni, výlety časom, návštevy z budúcnosti, westernové prvky (!), paralelné reality, duchovia, jašteričí ľudia (či čo to kurva bolo) a ďalšie a ďalšie "národy náhornej plošiny" či iné zverstvá (nielen dinosaurie) etc. Na druhej strane to bolo tak neskutočne uletené, až to bolo miestami vtipné (zrejme nechcene, ale čo tam po tom). Hviezdičku dávam za tie ženské sympaťandy (Blakelyová je fakt kus!) a za spomínanú zvrhlú zábavu nad tými scenáristickými bejkovinami. Inak je to bullshit najväčší... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)
  • Jennifer O'Dell (Veronica) si sama navrhla seriálový "outfit". (rador)
  • Absenci postavy Davida Ortha (Ned Malone) v závěrečných 12 epizodách původně scenáristé neplánovali. Kvůli některým neshodám byla jeho postava jednoduše od epizody Brothers in Arms (2002), kdy Ned oznámí ostatním, že jde na cestu sebepoznání, poslána pryč. (Zetwenka)

Reklama

Reklama