Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Diktátor (2012) 

Co oceňuji na tomto Cohenově filmu, je osvěžující nekorektnost, sice jsem občas nad dávkou vulgarity zůstal zírat s otevřenou pusou a v duchu si říkal: "to už je asi trochu moc ne?" jenže pak si člověk uvědomí - vždyť to je dobře! Jen ať je to moc a k čertu s celou korektností pro pět ran do čepice!

plakát

Tucker & Dale vs. Zlo (2010) 

Naprosto skvělá parodie na všechny ty "studentské horory." Bavil jsem se opravdu od začátku (u scény, kdy se Dale na benzínce odhodlá oslovit jednu ze studentek a jen tak mimoděk si na pomoc vezme kosu, jsem málem umřel a musel jsem pauznout film dokud mě záchvat smíchu nepřešel :) až téměř do konce. Je sice pravdou, že tuctový happyend si mohl tenhle snímek opravdu odpustit, ale vlastně ani za ten se na něj vůbec nezlobím.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Seriál mě bavil a velice oceňuji, že vznikl nějaký výpravný fantasy seriál, na který se dá koukat, a u kterého (jak už tu někdo zmínil) jsem se většinou díval na ukazatel času s přáním, aby ještě hodně zbývalo. Velmi často se na něj dívám z opačného důvodu.. Musím říci, že na to jaký se z toho dělá fenomén je to celkem obstojný kus (dost často nemůžu podobně mainstreamové věci vystát) a chtěl jsem mu dát i vysoké hodnocení, ale když jsem na zdejší stránce v pravo nahoře v červeném poli zahlédl dva nápisy: 5. nejlepší seriál a 15. nejoblíbenější seriál, tak mě poněkud zamrazilo. Dobrá 15. nejoblíbenější ještě budiž, zvlášť když 2. nejoblíbenější může být Big bang theory, ale 5. nejlepší rozhodně není! S ohledem na ostatní seriály, které tento většinou myšlenkou vysoko převyšují dávám prozatím 3 hvězdy a uvidíme, jestli mu třetí série přidá či ubere...

plakát

Pomáhat a chránit (2011) 

Naprosto skvělý film! Brendan Gleeson předvedl dle mého názoru naprosto úžasný výkon a jeho roli jsem mu doslova žral od začátku do konce. Stylem humoru a celkovým pojetím mi tento film úžasně padl do noty - člověk se zasměje dosyta, ale není to žádná pitomá ztřeštěná komedie. Sečteno podtrženo viděl jsem tento počin zatím jen jednou, ale už teď je mi jasné, že u mě zaujme čestné místo vedle klasik, které mě neomrzí ani po několikeré repríze.

plakát

Insider: Muž, který věděl příliš mnoho (1999) 

Čtu zde mnoho komentářů o tom, jak byl tento film nudný, zdlouhavý a nic neříkající... Pro mě ani jedno z toho není pravda, film mě velice bavil, ačkoli děj nebyl nijak zvlášť akční nebo možná právě proto? Kdo ví. Každopádně ve mě zanechal dost silný dojem a dikutujícím, kteří zde píší komentáře typu "Michael Mann si všiml toho, co všichni vědí (že kouření je škodlivé) a řekl si - proč o tom nenatočit film, aby se to dozvěděli i američani?" oponuji, protože podle mě na tomto filmu není vůbec hlavní poselství o škodlivosti kouření, ačkoli v něm jistě své místo má, ale já v něm shledávám dost zásadnějších, zajímavějších a mnohem více zneklidňujících poznatků, myšlenek a poselství.

plakát

One Man Show (2008) (pořad) odpad!

Celá "One man show" je jenom o tom, aby se Kazma ukázal, udělal si reklamu, (opravdu skvostná reklama s Rytmusem) potažmo sem tam udělal reklamu někomu jinýmu. Co se dozvíme zajímavého o hostovi? Nic - to je trochu málo na Talk-show nemyslíte?

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Mnoho zdejších uživatelů vychvaluje scénář a ani já nebudu výjimkou. Líbil se mi příběh i herecké výkony, ze kterých bych nerad někoho vyzdvihoval nad ostatní. Ve filmu bylo mnoho výborných scén, kvalitní herci a ačkoli jsem tu zahlédl názor, že je film povrchní, mě povrchní nepřipadá, řekl bych, že obsahuje několik trochu hlubších myšlenek a splňuje všechno co potřebuje film k tomu, abych ho hodnotil pěti hvězdičkami.

plakát

Neúplatní (1987) 

Nádherná gangsterka, ze které atmosféra americké prohibice ve 30. letech přímo čiší. Děj má báječný spád, takže i kdybyste to měli v plánu, tak se při tomhle snímku nestihnete nudit. Výkony herců se mi taky velmi zamlouvají - Robert De Niro je jako Al Capone výborný, Kevin Costner za ním v roli ambiciózního lovce mafiánů Eliota Nesse vůbec nezaostává a starého, ostříleného strážníka v podání Seana Coneryho si musí zamilovat snad každý.

plakát

Eragon (2006) odpad!

Knižní předloha je celkem ucházející fantasy, sice ji osobně nepovažuji za nijak skvělou a myslím si, že bestselerem se stala z větší míry díky marketingovému umu, než kvůli své kvalitě,ale to nechme stranou. Nad tím co však dokázal vytvořit štáb s touto předlohou mi zůstává rozum stát. Děj je tak zmatený, že naprosto nechápu, jak se v něm může divák bez znalosti knižní předlohy orientovat, stopáž je nesmyslně krátká a jen přispívá k ukvapenému a chaotickému průběhu filmu. Tuto katastrofu nezachrání ani hlavní herecké lákadlo filmu - John Malkovich, kterého déle uvidíme ve čtyřminutovém traileru, než v samotném filmu. Ani celkem obstojný výkon Jeremy Ironse nic moc nemůže zachránit. Film Eragon je naprosto zpackaná habaďůra a uspokojí maximálně diváka, který od něj nečeká nic víc, než pohled na modrého létajícího draka.