Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Pořady (8)

Magion

Magion (1984)

Filmová a seriálová pokladnice tehdejšího dětského a pomalu dospívajícího mladého diváka. Nikdy nezapomeneme na tento pořad i na všechny ty filmové slasti s ním spojené. Co jsem měl nejraději, když opomenu pohádky a filmy? Tak asi vždy na konci pořadu, hlasování o příští seriál samozřejmě za pomocí ukázek (kolikrát to byl vážně tuhý boj, kolikrát jsem byl naštvaný že nevyhrál ten můj oblíbený a já musel znovu čekat), na tajemné magické oko, nebo na úchvatnou znělku také nelze zapomenout. To co pro dnešní dítě znamenají dnešní moderní-populární pořady, to pro nás generaci sedmdesátých a osmdesátých let byl Magion s Vegou! Z nostalgie jednoznačně za 5* .*11.4.1984 † 20.12.1996.

Komik a jeho svět

Komik a jeho svět (1979)

Fundovaný a příjemný průvodce, dobře a vtipně sestavené jednotlivé scénky z oblíbených filmů a grotesek, co víc si tehdy mohl filmový fanoušek klasické americké grotesky, české předválečné a poválečné filmové komedie přát. První dva díly co jsem viděl se věnovali našemu němému filmu (ale šli tam i třeba grotesky s Chaplinem), který člověk až zas tak běžně nemá možnost v televizi vidět každý den. Osobně pak celkem jsem viděl asi pět epizod ale nejvíce mi utkvěli v paměti "Šváb z malé strany", "Každý začátek je" a "Na strážnici" a díl se Svěrákem. Ale to je jen malý zlomek z dlouholetého cyklu, který tu za socíku šel.. Škoda že už dnes takovéto pořady až na vyjímky v České televizi nevznikají, kde jinde by se totiž filmový fanda o těchto filmech měl dozvědět více než právě tam. Jinak na tomto pořadu se dále podíleli režisér P. Vantuch a známý český filmový publicista, spisovatel a historik K. Čáslavský oba před časem v v televizi společně spolu-vytvářeli soutěžní filmový pořad o věcné ceny Videostop. Kopeckého a jiné osobnosti si z tohoto pořadu nepamatuju, byl to až Milan Neděla v 80 letech který mi utkvěl v paměti, zřejmě byl oním posl. moderátorem..

Videostop

Videostop (1985)

Unikátní filmová soutěž (svého času a druhu snad jediná-Komika nepočítám) mého mládí právě zde jsem snad poprvé spatři-objevil úžasného Karla Čáslavského a starý český film jako takový...K moderátorovi jsem tehdy žádné výtky neměl, stejně tak k hereckým hostům-poradcům (vzpomínám si na mistry jako Kemr, Sovák, Broský aj) Legendární a velmi oblíbená soutěž která si vždycky držela velmi vysoký divácký ohlas.

Hovory H

Hovory H (1968)

Jedním slovem skvělé ! Tak takhle se tenkrát prosím dělala zábava.. A takhle by zábava měla alespoň vypadat vážení.. A dělala by se i dál, nebýt a nepřijít normalizace. Horníčkovo křeslo pro hosta, vystřídalo několik slavných osobností, převážně ze světa filmu, ale nejvíce mi utkvěl v mé paměti, skvělý Jan Pivec, plný elánu a energie v té době už snad už národní umělec.? To byl skutečně vzpomínkový koncert, ale i Jiří Sovák, vypravující své zážitky z vojny kde byl společně právě s Horníčkem , také neměl chybu. Opravdu velmi vydařený a hlavně inteligentně humorný pořad, s křeslem pro hosta s pohotovým a velice vtipným Horníčkem. Svého času, to byl obrovsky populární televizní projekt. Akorát by mě zajímalo kolik částí tenkrát bylo celkem odvysíláno, a s kým vším..?

Toast of the Town

Toast of the Town (1948)

Ed Sullivan byl nepřekonatelný a hlavně neuvěřitelně charismatický uvaděč...Tento pořad jsem nikdy neviděl celý ( to ale asi zřejmě nikdo), ale ty jednotlivé skeče mezi písněmi a rozhovory mě mnohy stačili..Pořad se určitě i za ta dlouhá léta mnohokrát změnil, od své struktury až po barvu. Jen Ed byl stále věrný a zanedlouho poté co pořad skončil definitivně zemřel..Sám jsem ani netušil že tento vynikající pořad vznikl už tři roky po konci 2. Světové války, ale je pravda že do širšího podvědomí se dostal až někdy v šedesátých letech, v té záplavě všemožných umělců (přes herce, komedianty až po samé zpěváky), zde vynikali především pozdější big beatové a pop rockové hvězdy...Jen tak namátkou: Elvis Presley, Beatles, Beach Boys, Animals, Rolling Stones, CCR, Lovin' Spoonful, Turtles, Joe Williams, Mamas and Papas, Roy Orbison, James Brown, Cher, Petula Clark, Melanie, Nancy Sinatra se svým otce Frankem atd. Viz: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Ed_Sullivan_Show .

Prostřeno!

Prostřeno! (2010)

Tohle to není obyčejný (š)kulinářský kuchařský pořad ale něco víc. Skvělá oddychovka, takhle po náročném dni, člověk pozná formou jakési reality, zcela obyčejné lidi, vidí jak žijí, co mají rádi atp. Jak ale píše Djkoma, obyčejní lidé mě také až tak moc neberou, ne že bych jimi jako Paroubek pohrdal, ale občas to jejich hodnocení nechápu, jak to ale bylo o VIP celebritách o vzrušení bylo postaráno, skvěle jsem se bavil a očekával každý další díl v jedné docela slušné sérii s paní Devátou, Zbyňkem Meruňkou, zpěvákem a tanečníkem Yemim, jednou miskou (teď nevím bohužel jméno) a panem Baudyšem. Tam jsem si dokonce i takhle přes obrazovku pochutnal, nevídáno, celebrity mě normálně jinak moc neberou, ale zde jsem je ještě zkousnul, zřejmě to bylo tím, že šlo o docela nekonfliktní a zcela normální složení ze slušných lidí.. Daleko lepší než jakýkoliv současný kuchařský pořad s Babicou i bez Babici...ps; Hodnocení odpad neberu, lidi hodnotí už čistě z principu, buď jak stádo, podobně jako u telenovel, kde mnohokrát neviděli ani ten jeden díl, anebo se řídí tradice, co je komerční je náležitě blbé..