Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (424)

plakát

Směšný pán (1969) 

Co pamatuji, byl to velmi pěkný, pro mne nostalgický film, tak jak to pan Kachyňa uměl. Určitě jsem ho již hodnotila, ale bohužel jsem teď zjistila, že (ne poprvé) mé hodnocení zmizelo ve zdejší černé díře :/ Vím, že se s tím tady potýká více uživatelů...

plakát

Oktopus - Srdcová sedma (2023) (epizoda) 

Bohužel velmi nezáživné, opět bez napětí, náboje, a Hanzlík příšerně přehrával.

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

První čtyři série byly opravdu perfektní. Čtyři až pět hvězd. Pár příběhů se neslo v duchu novodobých Akta X, ovšem s různými hrdiny. V páté a šesté už jsem ocenila pouze pár dílů, originalita a napětí už se ztrácely. Některé díly jsem ani nedokoukala. Celkově milé překvapení.

plakát

Hranice života (2005) 

Zajímavá depkoidní duchařina s hereckým koncertem Goslinga a McGregora. A Naomi byla velmi příjemná. Pěkné mystery, které mi občas zamotalo kebuli. Měla jsem nějaké teorie, které jsem si z části potvrdila i vyvrátila ve zdejší diskuzi k filmu :) Podruhé bych film asi nemusela vidět, protože právě to tajemno už by se vytratilo.

plakát

Rudolf Nurejev: Don Quijote (1973) 

Jsem vděčná kinu Mat aj. malým pražským kinům (např. Atlas - nově, Ponrepo, Evald aj.), že se nebojí občas dávat umělecké filmy. V Matu jsem viděla tento baletní skvost z doby, kdy byl pan Nurejev na vrcholu své kariéry. Opravdová perlička pro milovníky baletu. Promítají tam občas i přímé přenosy ze světových baletů a oper nebo dokumenty o malířích či muzeích, které je nejlepší vidět na velkém plátně. Taneční film, klasický balet, s tak bohatou výpravou, by už dnes nikdo nezafinancoval. Občas je dobré si tato díla připomenout, než úplně zapadnou.

plakát

Oktopus - Falza (2023) (epizoda) 

Bohužel je to krimi seriál, který nemá napětí. Za herecké výkony a skvělou hudbu Pavlíčka dávám zatím o hvězdu více. Objevil pro mne zpěvačku Milly Honsovou, je výborná!

plakát

Oktopus - Ztracený případ (2023) (epizoda) 

Zatím dost slabé oddělení Q po česku. Bez napětí a najednou moc rychle vyřešený případ. Kvůli Krobotovi a jeho psovi se jménem Krvesaj tomu dávám ještě šanci :)

plakát

Malá smrt (2014) 

Musím říci, že jsem se královsky bavila. Neprožívám zrovna nejlepší období, tím více ocením, že mě něco dokáže opravdu ze srdce rozesmát. Bizarní sexuální odchylky a hrátky, zábavné i smutné chvíle. Vše vkusně dáno dohromady. A nejvíce mi bylo líto zbytečně plačícího manžela ;)

plakát

Pracovní síla (2023) 

Druhou pětku jsem dala na 57. KVIFF právě tomuto filmu. Silné sociální drama na téma vykořisťování guatemalských pracovníků v potravinářském průmyslu v kanadském Québecu mě emocionálně dostal. Výborný scénář, vygradovaný příběh (bohužel inspirovaný skutečností), skvělý herecký výkon Ariane i autentičnost mnoha nehereckých výkonů. Navíc tak dojemný a silný konec už jsem dlouho v kině neviděla. Opravdu hodně jsme v Puppu tleskali a následná beseda byla třešničkou na dortu. Filmu a jeho tvůrcům moc přeji, aby nebyl v Kanadě zadupán....