Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto dílu se během vyšetřování vraždy lichváře Karla Beránka otevírá i případ vyloupené pošty. Kapitánu Dítěti se podaří obě kauzy spojit, ale hlavně usvědčit vraha těsně před promlčením. (Česká televize)

Recenze (73)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat do přelomu tisíciletí v retrospektivách nevyřešených případů vypadá od začátku slibně. Kriminalisté jsou tedy oba dost mrzouti, ale Krobotovi to lze snadno uvěřit. Uvidíme jak bude spolupráce s mladou nesympatickou policistkou fungovat nadále. Případ byl zajímavý, byť stačilo poodhalit jeden detail. Ale takový je život. Na další díl se rozhodně těším. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER ! Táákže další nesympatická policistka, které je ale alespoň rozumět. Krobot chroptí, Hanzlík chroptí. Pár rádoby hlášek. Případ je o tom, že někdo někoho klepl trubkou. Po dvaceti letech se zjistí, že je to trubka instalatéra co se všude kolem motá od začátku. Noo tak to teda Hanzlík tenkrát celé podělal. Ale nakonec jdou všichni na panáka.  Jako nečekal jsem zázraky ale rozumím, že pan režisér má Hádka v oblibě a tak mu přihodil další šolich do kterého se vůbec nehodí. Krobot má navíc a dost dobře nevím, jestli tohle vzal jako další z rolí k zapomenutí a nebo ho to něčím zaujalo. Za mě jedna hvězda a teď ani nevím za co. Ale jo. ()

Reklama

a-ja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

´Děti jsem si jaksi nepořídil, sám jsem Dítě´. Nebo ´Proč ho nejdeme zatknout?´ ´Protože až ve tři.´  Je to takový pomalý a klidný, vcelku pohodový, takže za mě proč ne. Jen teda nemuseli tak okatě vykrást ty Případy 1. oddělení (Dítě nenosí zbraň a neřídí stejně jako mjr. Plíšek). ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Zase další asociální vyšetřovatelé a všichni zúčastnění žijící jako největší hipíci uprostřed tun retro vybavení po maminkách a tetičkách z paneláků – docela by mě zajímalo, jak se vůbec na všechny tyto detektivky daří shánět neustále takové obří množství umakartu, špinavých tapet, tlačítkových telefonů, šanonů, starých rozvodů a retro konvic se spirálou – vše řádně ohmatané a „shabby“ ;) – filmové archivy budou asi pěkně nechutné místo :) V seriálech je to ale už trapné. Tím spíš, když tento repetitivní styl charakterů i zařízení není doprovázen dostatečně zajímavým dějem a zápletkami. Únavné, zdlouhavé, zbytečné… Bez šťávy, tahu na branku a postav, kterým by divák rád fandil. Herci klasicky dobří, ale nezachrání to. Tak aspoň jim jedna hvězdička… ()

fantom13 

všechny recenze uživatele

Cold Case byly (většinou) postaveny na tom, že se u starého případu objevil nový důkaz, a ten inicioval jiný směr vyšetřování a vyslýchání postav, které měly se zavražděným něco společného. Na ploše 44 minut toho moc spletitého nevymyslíte, a tak v podstatě každý rozhovor otevřel vyšetřovatelům novou cestu, kterou nakonec došli k řešení. Kromě zajímavých historických flashbacků tak šlo jenom o to udržet divákovu pozornost u dvou základních otázek - kdo a proč. Nevím, jestli u Oktopu byl hlavní problém v tom, že se autoři snažili za každou cenu udělat něco jinak, aby nesklouzli do schématu, které se dá v Cold Case po zhlédnutí několika dílů jasně vysledovat (ale to je případ i mnoha jiných detektivních seriálů, viz Castle), nebo se v prvním díle soustředili na to, aby představili postavy, a tak nezbyl na detektivní linku čas, nicméně tohle tu prostě nefunguje. Způsob objevení nového důkazu, jenom jedno konkrétní jméno v něm... navíc postava, která se poměrně násilně mihne hned na začátku... no, snad si to časem sedne. Protože jinak to funguje. Vizuál, chemie mezi postavami, Hanzlík, Šoposká i Krobot skvělí - i zajímaví (no a co, že jsou to mimoni, něčím jiní být musí, a tady mi ta jinakost připadá dobře vymyšlená a zvlášť u Krobota propracovaná). Zatím něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, kvůli potenciálu zaokrouhluju výš. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Bankovka hodnoty 500 Kč, sloužící jako hlavní důkaz, má v policejní dokumentaci široký bezpečnostní proužek (zaveden v roce 1999), ale v databázi na notebooku má úzký (jako před rokem 1999). (FilFee)
  • Bývalý vyšetřovatel Plachta (Jaromír Hanzlík) přebývá v sanatoriu ve Svatém Janu pod Skalou. Ve skutečnosti se jedná o bývalý klášter, později zde sídlila škola. (rakovnik)
  • Hotel s diskotékou, kde se udála vražda, je hotel Kladno na Kladně. (rakovnik)

Reklama

Reklama