Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Gilmorova děvčata

Gilmorova děvčata (2000)

Můj neoblíbenější seriál. Skvělý humor, idealizace se s každým dílem eliminuje, pěkné "rodinné" prostředí, skvělé charaktery vedlejších postav. Vtipná a obvykle uvolněná matka Lorelai, její nadmíru zodpovědná dcera Rory, upjatá Emily a vše zachraňující Richard. To je zkrátka skvělá kombinace, které chybí už jenom mrzout Luke. Přestože ke konci měl seriál slabší chvilky, celkový dojem je naprosto skvělý. Navíc body získaly Gilmorky i za jistou paralelu s mým vlastním životem...

Přátelé

Přátelé (1994)

Přátelé jsou kultovní seriál, o kterém se nebojím říct, že se bude líbit ještě několika budoucím generacím. Šest velmi odlišných charakterů, které by si vystačily klidně samy, a diváci by byli stejně okouzleni. Každý díl má svoje kouzlo, svůj nezaměnitelný humor, každá postava je naprostý originál. Prostě nejlepší sitcom všech dob. Alespoň prozatím…

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Když jsem viděla první díl, nemohla jsem se ubránit tak trochu okopírovanému mustru z Přátel. Především Barney je dle mého jenom sofistikovanější Joye. Ovšem zápletka seriálu je originálnější a line se celým tímhle seriálovým eposem. Všechno, co se děje, v divácích (alespoň v několika prvních sériích) vyvolává dojem nekonečného toku souvislostí s objevením Tedovy pravé. Ovšem každý příběh má mít svůj epilog, který by se neměl oddalovat jenom kvůli vysoké sledovanosti. Protože právě tím tvůrci paradoxně ubírají HIMYM na dokonalosti. Ovšem rozhodně je to seriál z kategorie legen-wait-for-it-dary. Legendary.

Bylo, nebylo

Bylo, nebylo (2011)

Arabela po česku, pro dospělé. Ale v době záplavy seriálů je to originální počin. Ačkoliv pojetí pohádkového světa se mi občas zdá až příliš originální. Otázkou zůstává, co vymyslí scénaristi v další řadě?

Kennedyové

Kennedyové (2011)

Tento seriál není 100% odraz reality a je třeba se na něj s tímto vědomím dívat. Je to pozoruhodně zpracovaný příběh, který má dle mého dobrý spád, děj a hlavně mnoho zajímavých point. Dokonalý není nikdo, nikdo nemá vše, co by mít chtěl, přesto vzbuzují Kennedyovci jakýsi hluboký obdiv. Pokud vystihnout jedinou věc, pak to břímě, které si s sebou táhli všichni synové. A samozřejmě nelze zapomenout i na jejich stíny – ženy. Že nedostaly dostatečný prostor Kennedyho avantýry? Podle všeho pro něj neměly nijak velký význam a přesně tak byly zachyceny. Trochu rušivé jsou ty skoky z minulosti do přítomnosti, ale po čase si člověk zvykne a uvědomí si, že seriálu dodávají jisté „kouzlo“. I herecké výkony jsou skvělé. Možná K. Holmes je trochu slabší, ale vynahrazuje to svým ztvárněním mlčící Jackie.

Panství Downton

Panství Downton (2010)

Opravdu povedený seriál, který dokáže nenásilně přiblížit jakýkoli lidský příběh. A to všechno s anglickou grácií a jistou odměřeností, kterou občas obdivujete a jindy tak trochu nenávidíte. Klidná, rozumná matka Cora, její trochu zpátečnický manžel, naprosto dokonalá babička Violet s ostrým jazýčkem a k tomu kupka mladé generace, která má různé životní priority. Pro odpůrce aristokracie se nabízí pohled mezi služebnictvo, mezi nímž naleznete lidi všeho druhu od věrného konzervativce až po ambiciózního gaye.

Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek

Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (1993)

Moje srdcová záležitost. Tyhle „nové“ díly jsem viděla před původní sérií, takže proto se mi asi jako jedinému člověku líbí víc. Zamilovala jsem si tuhle Arabelu, moderního Jenička s Mařenkou, dvojčata Karla a Hyacinta, Natálku Pappovou,… Neumím být objektivní, protože tenhle seriál znám zpaměti; videokazety, na kterých je nahraný, celé přeskakují z neustálého přehrávání, především ve dnech, kdy jsem jako dítě byla nemocná. Miluju propojení kouzelného světa se světem lidí. A přes všechny ty modernosti, triky a novodobé zápletky je to tohle jediná moderní pohádka, na kterou prostě nedám dopustit!