Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 442)

plakát

Abrakadabra (2017) 

Menší magořina, která dělá něco podle svého uvážení, kdy adaptuje dost podobný příběh, který tu byl už mnohokrát, akorát nyní ještě zmagořená španělskými vlivy, nějakou krvavostí a podobně. Občas docela nový styl pojetí, občas docela sranda, občas naprostý úlet, který jde absolutně mimo vás. I tak bych ale lhal, kdybych řekl, že jsem se nebavil. To je docela ultimátní zabiják všeho. Škoda. Kdyby to nechtělo být tolik "svý" mohlo to být lepší i úspěšnější.

plakát

Absolvent (1967) 

Krásný příběh o statečnosti a lásce na kterej se nezapomíná... ze začátku jsem si říkal o je to za kravinu.... Hoffman byl asi hrozně nervózní, ale i tak... krásný film.

plakát

Absťák (2021) (seriál) 

Občas by stálo za to si přečíst anotaci. To, co jsem pokládal za doktora House je nakonec něco mnohem komplexnějšího a více navázaného na náš život. Není to tak dávno, co se toto řešilo. A přitom to v něčem jelo dost pod radarem. Silný příběh o závislosti a o lidské chamtivosti, který snad někdy bude potrestán. Příjemný seriál, jestli se toho u něčem takovém dá říkat.

plakát

Ada (2021) 

[KVIFF 2021] Jehňohlavci, spojte se. Původně film začíná na temnou notu, která se poté přehoupne do typického ticha, kdy není potřeba moc, co říci. Jen rodit ovce a zabíjet ovce. A my dostaneme všeho. Dokonce i matkovražedné činy. Mohlo se mnohem víc dát na zřetel s určitou původní rodinnou ztrátou, která poté eskaluje k onomu twistu. Film je to nakonec i docela vtipný, což ale otázka, zda byl vůbec záměr, ale celé to působí dosti schizofrenním způsobem. Obecně vzato, to byla docela zábava, ale už jenom za ten opravdu na sílu přemyšlený konec bych střílel. Doslova.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Trochu jsem koupil zajíce v pytli. Ale opět kvůli vlastní blbosti. Film totiž vypadá jako klasická Jensenovi, akorát může být díky samotné tématice ve vyhrocenější náladě. A taky občas tomu tak je. Ale velice je to odcizeno od zbytku. Vlastně opět dostane postavy, které jsou tak trochu retardované nebo jinačí. Film totiž jde dosti zvláštní vlastní nenaplňující cestou, kdy se spíše domníváme a celé je to zasezeno jako výsměch Bibli a nebo spíše i jako nějaká jeho moderní předělávka. Ale asi kdo není fanda Bible a není zároveň otevřený k satiře vůči ní, tak asi moc nepochodí. Když to shrnu, tak asi jde o nejslabší film, který z toho komediálnějšího spektra Jensen natočil opět se silně sedící a atmosférickou hudbou Kaase. I tak ale jsem se v některých scénách zasmál víc než u mnohých jiných videí a filmů poslední doby, které se hlavně i profilovali primárně jako komedie.

plakát

Ad Astra (2019) 

To co mělo být další film z vesmírného prostředí s nějakou vnitřní epikou se stalo menším nic. Dalo nám to něco? Cítíme se obohaceni? Trochu něco mezi Interstellar a Gravitací. Ono se totiž nedá říct, že by film byl vyloženě multidimenzionální sci-fi, ani jen lehce napínavé drama z prostředí kosmo. Problémem právě asi je, že vlastně nevíme, co to bylo. Nějaké menší hračičky v rámci prohnilé politiky velké korporace, k tomu osobní chatrný příběh a mnoho dalšího z čeho nic skoro nevzejde. Asi bych rád sdělil něco více. Ale ono není moc co, jelikož film toho sám ve výsledku taky moc nenabídl. Co se týče efektů se asi nedá nic vytknout. Ten zbytek, který ale byl skoro nejdůležitější jakožto příběh pokulhává tak, že nezbývá než ho střelit mezi oči.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

V něčem strašně necharakterní a uspěchaný film, který to hází sem tam až máte problém vyčíst v čem je ta premisa. Klasika z devadesátek byla nakonec místo takového poklidného klasicky natočeného filmu strašný chaos, který se drbe sem tam. Nevím, strašně mi to nesedlo.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Typická Oldřichovka, která celkem potěší. Celkem mě připomínala Rozpuštěný a vypuštěný. Adéla je ale trochu slabší kalibr tohoto úžasného režiséra. I tak se u příběhů celkem zabavíte a bude vás i bavit.

plakát

A dýchejte klidně (2018) 

[KVIFF] Nemluvil bych vyloženě o špatném filmu. Ale lehce spíše o nudě. Film má jasné poselství, které je zajímavé, dobré a zajímavé. Problémem je, že zorientovat se přímo v příběhu je někdy nelehké a postavy si mnohdy dělají nějaké své záležitosti, až podivuhodné, které na příběh nemají žádný vliv. Pro mě jde vlastně o úplně první historicky autorský islandský film. Moc jich vlastně ani není. V tomto ohledu to beru pozitivně. Ale hodnotím zde hlavně to, jestli mne příběh a film samotný nějak zaujal. A bohužel musím odpovědět negativně. Ve výsledku mi nepřijde, že bych viděl něco extrémně výjimečného, což se u jiných filmu říci dá.

plakát

Afrika (2013) (seriál) 

Afrika udělala své. Jsou zde záležitosti, které člověka fascinují a takové, které nejsou nijak extra dokonalé, ale jde stále o zajímavé záležitosti ze světa nejchudšího, ale vlastně zároveň nejbohatšího kontinentu planety. Naučná hodnota zde je. Bohužel se nějakým způsobem ztratilo ono kouzlo samotné Zázračné planety. Vše je otázka času.