Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (91)

plakát

Trpaslík - Pondělí (2017) (epizoda) odpad!

Důvod, proč nikdy nebudeme mít dobré české seriály. Protože všude ve světě je to pilot, pilot, pilot, jen u nás "třeba to bude s přibývajícími díly lepší, třeba to bude s přibývajícími díly lepší, třeba to bude s přibývajícími díly lepší". Kognitivní disonance u člověka, který tohle odklepl i přesto, že ví, co to je onboarding v televizi, musí být nesnesitelná.

plakát

Trpaslík (2017) (seriál) 

Kolečkovi je 32 let. Důležitý poznatek na úvod. Každopádně k věci. Znáte takový ty virální i nevirální reklamy a marketingový strategie cílený na mladší cílovku, kde nejrůznější postavy a persony rapujou, protože 40 - 50-letejm manažerům to už přijde zhruba od Chronicu strašně "kůl" pro dnešní děcka. Tak teď si představte, že tihle lidé sedí i v ČT. A kdo jiný samozřejmě může natočit seriál o dnešní obyčejné rodině se všedními problémy než osvědčené duo Kolečko/Prušinovský, kteří od doby co oficiálně píši a ghostwriterují každou druhou tuzemskou slátaninu, mají ve svojí českotelevizní dotační bublině největší přehled o těch "slušných Češích" tam dole. Je to takový "fenomén Epsteinovštění", což znamená, že ještě nejsme u úplného dna, ale už to začíná smrdět při pohledu na poměr kvalita výsledného produktu vs. nadšení Mathého a Ulrichové. Pardon, tady to vlastně byla asi Barbara Johnson. Nebo já nevím... Vždyť Kolečkovi je probůh 32 let...

plakát

Lída Baarová (2016) 

Czechsplotation 1.0. Herr Rensch je nový Sandler, tzn. 80 míčů za televizní look, kde už fakt chybělo jen aby nacisty postihl akutní průjem po zkyslým sauerkrautu emocemi a dobou zmítanou Frau Pauhoff. Naprosto to v sobě krystalizuje všechnu předchozí empirii Bezdružic a toho našeho "evropského Hollywoodu", kde jakmile jde kamera k zemi, abyste obhlédli parádní vzorek pneu lidových aut, úplně cítíte, jak smrděly Zemanovi v kině nohy. Lepší lahůdky tenhle rok nebude. #hitlerjegentleman

plakát

Prach a broky (2015) (amatérský film) 

7 hrozných... herců. Místo příběhu LARP, místo filmařiny spíš CTRL+C mizanscénu, co jsem někde viděl, CTRL+V švejk, co jsem viděl jinde. Jinak ale slušnej náběh na kultovní status. Doufám, že to tvůrcům nevleze do hlavy a nebudou si k dalším filmům dávat "Šimon Pešta presents..."

plakát

Český žurnál - Pět zrození (2015) (epizoda) 

Eriko, já tě chápu. Dostala si Český žurnál. Jaký vybrat téma? Někdo ti řekl: "Hele, tam na Vinohradech je to otřesný." Tak jsi tam jela. Buď jsi blbá a nerozumíš medicíně, tak se ti tam ty domněnky potvrdily, když tam začaly lítat příbalový letáčky a latinský slova. Podle toho jsi natočila dokument. Jako takovej Švejk ve zdravotnictví. Ten filmovej, hloupej, ne ten knižní, sarkastickej. Anebo si tam přijela a ono to bylo vlastně normální porodnictví. Jenže co teď? Nemůžeš přece natočit pro ČT dokument jen o pěti normálních porodech, to nestačí. No tak sis to šikovně sestříhala, aby to mělo nějakou agendu a "vyvolalo to diskuzi". Dávám ti teda z respektu k žánru českýho dokumentu dvě hvězdy, protože si myslím, že to byl ten druhej případ.

plakát

Cukr-blog (2014) 

Jasně, jako výkřik do tmy pytlíku Jojo určitě super, ale jinak zastávám spíše centrální cesty přesvědčování, které vybudí k diskuzi možná na první pohled slabými, ale trvanlivějšími argumenty. Andrea ale na to nemá čas, však víte, děti, rodina, nákupy a tak. Dokumentík jen tak odpo, když se najde chvilka mezi Popelkou na Barandově a Prostřenem na Primě. Tohle mi může Hershey's Kiss My Ass.

plakát

Místo zločinu Plzeň (2015) (seriál) 

Nikoho to nebaví, všichni jsou nasraný, že to musí dělat, a já jako divák si mám hledat nějakou motivaci, abych to sledoval. V Plzni jsou jinak všichni naklonovaný, že ani ve S01E03 nepoznáte, kdo je vrah a čí je která prdel ve sprše. Jediný pozitivum vidím v tom, že Honza Hřebejk bude za nějakých pět let říkat: "A Místem zločinu Plzeň to vlastně dosáhlo toho bodu, kdy jsem si říkal, že takhle to dál nejde a že mám na víc než na takovouhle povinnou rutinu."

plakát

Laputa (2015) 

Znáte takové ty Facebookové statusy nevyrovnaných přátel, které si říkají o reakci "Co se stalo?" a potom se dozvíte, že "nic, tady to řešit nebudu". Takhle stejně otravnej ten film je. Generační výpověď bez výpovědi o generaci. Vlastně to jenom obecně naplňuje definici generační výpověďi jako stránka na wikipedii, pokud teda nějaká taková existuje. Fňuky, fňuk, feels bez jakýhokoli twistu, gimmicku nebo, a to je zřejmě nejhorší, mladistvýho progresivního filmařskýho nápadu a elánu, celý poháněný úsměvnou představou, že moje emoční rozpoložení je natolik důležitý, že ho potřebujete vy všichni vidět a ještě za to zaplatit.

plakát

Wilsonov (2015) 

A já myslel, že až umře pan Menzel, tak budeme mít klid...

plakát

Show Leoše Mareše (2015) (pořad) 

Leošku, prosím tě, já ti teď prozradím takové jedno tajemství, ano? Všichni ti Fallonové, Colbertové, Oliverové a Degeneresové se možná zdají jako velké hvězdy svých pořadů, ale ve skutečnosti, když právě nejsou těch 40 minut v televizi, tak sedí každý den v kanclu a modlí se za svoje SCENÁRISTY. A ne jenom dva nebo tři, ale týmy komiků, novinářů, herců, spisovatelů, kteří otročí nad novinama a internetem, aby ze sebe vytřískali víc než dva vtipy s jednou a tou samou pointou. On se ten late show bydnys zdá jako jednoduchá práce. Jako náboženství. Jeden charismatický vůdce a tuna keců, která ve výsledku přemlouvá lidi, aby další den přišli do "kostela" znova a dali "vyššímu dobru" svoje těžce vydělané peníze. (Tenhle vtip klidně použij. Vždyť ty vykrádáš i bez optání.) Tady ale tvoje krásná jako z žuly vytesaná tvářička nestačí. Nene. Tady nestačí střihnout na tleskající diváky, když jde do tuhého. Nene. Tady nestačí pustit k mikrofonu Patrika, aby se fatshamingoval. Nene. Budweiser Budvar. Teď si Leoši možná myslíš, že jen nadávám, ale to není pravda. Založil jsem totiž blog. VTIPYPROLEOSE.BLOG.CZ a tam ti budu psát vtipy nez nároku na honorář a ty si je odsud můžeš brát. A kdo ví, možná ti tady s některými kolegy vytvoříme ten tým scenáristů.