Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (18)

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Vynikající Charlize Theron, slušná Kristen Stewart (až na ten rádoby povzbuzující projev, který mi přišel naprosto směšný, ale za to můžou scénáristé), krásné "pánprstenovské" záběry krajiny, fantastická hudba. A ještě dva naprosto kouzelní a roztomiloučcí mužíčkové, kterým bych klidně dala ještě větší prostor. :D Prostě parádní podívaná, která nenudí, snad ani neurazí a na konci filmu v nás zanechá pár otázek. Mě by teda ze všeho nejvíc zajímalo, kdo byl pro Sněhurku ten pravý - princ nebo lovec?! A taky mě trochu zamrzelo, že ve finální verzi není několik scén naznačených v traileru... Ale jinak - doporučuju. ;-))

plakát

Děti noci (2008) 

Neříkám, že se mi to vůbec nelíbilo, ale na druhou stranu mě to ani nijak neoslovilo. Celý film jsem dokoukala především kvůli Mádlovi, jehož postava byla super a on ji uměl skvěle a přesvědčivě zahrát, ale jinak... Žádný hlubší dojem, nebo zamyšlení to ve mně nezanechalo...

plakát

Goyovy přízraky (2006) 

Asi jsem od toho čekala trochu víc. Trochu víc tajemna, trochu víc napětí a především trochu víc Goye. Ale na druhou stranu, koukat se na to dalo, film nenudil a obzvlášť se mi líbil výkon Natalie Portman, která zvládla zahrát postavu zblázněné Ines vážně skvěle. Největší dojem na mě však udělalo vlastní zjištění, že ještě v 18. století (!!!) se používalo ono útrpné právo k doznání "pravdy".

plakát

Železná lady (2011) 

Náhodou, mně se Železná lady líbila! Je pravda, že ze začátku je děj docela zmatečný a člověk si musí uvědomit, co je realita, co jsou vzpomínky a co jsou Margaretiny halucinace, ale když tohle všechno překousnete a věnujete pozornost jejímu zajímavému politickému životu, určitě přijdete tomuto filmu na chuť. Co bych chtěla ale vyzdvihnout především, je opravdu neskutečně úžasný výkon Meryl Streep. Oscara získala zaslouženě, protože věrohodnost, s jakou Margaret hraje je neskutečná. A nejde ani tak o vizáž, která je už sama o sobě dost dobrá, ale především její nádherně napodobený anglický přízvuk a gesta i mimika, to všechno prostě dává dohromady téměř dokonalou kopii skutečné Margaret Thatcherové. Vážně klobouk dolů! ;-)

plakát

Žena v černém (2012) 

Myslím, že po zhlédnutí tohoto hororového snímku už asi nikdy neusnu. Nebo alespoň ne bez toho, aniž bych si nevzpomněla na Ženu v černém. Bála jsem se téměř celou dobu, občas jsem dokonce strachy radši tlumila zvuk a každou chvíli jsem si musela zakrývat oči. A to hodnotím rozhodně pozitivně, protože právě tohle se od hororů přeci čeká. Jedna lekačka střídá druhou, děj má spád a navíc nás neustále nutí přemýšlet nad tím, o co teda té ženské vlastně jde. Navíc, Daniel Radcliffe se rozhodně dokázal odprostit od Harryho, a jeho herecký výkon je více než dobrý. Celkově mě Žena v černém vážně nadchla, protože takto dobře zpracovaný horor jsem už dloouho neviděla. A i když jsou lekačky už v podstatě ohrané a vy je ve většině případů čekáte, stále dokáží vyděsit a nadzvednout ze židle. ;-)

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Neskutečně nádherný film. A přitom, kdo by to byl řekl, že? Moc jsem nevěřila tomu, že právě tento film by mě mohl něčím zaujmout, ale světe div se, stalo se, a mně dokonce v průběhu sledování ukáplo i pár slz. Caesar a všechny jeho pohledy a gesta na mě působily velice roztomile a dojemně, a když nečekaně i promluvil, vážně mi běhal mráz po zádech. Od teď chci místo pejska domů opičku. :-))

plakát

Parfém: Příběh vraha (2006) 

Začátek vypadal nadějně, ale jak se film blížil ke konci, přišel mi děj jako patlanina a zplácanina několika absurdních "hovadin". A zachránil to jen Alan Rickman, jehož herecký výkon byl jako vždy skvělý. Jinak jsem byla vážně docela zklamaná...

plakát

Hledání Země Nezemě (2004) 

Dvojice Johnny Depp a Kate Winslet prostě nemohla zklamat, to je tutovka. :-))

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Tenhle snímek mě neuvěřitelně zasáhl. Na začátku to vypadá hrozně nevinně, nenápadně, ale postupně se všechno rozjíždí ve strhující filmový zážitek, který ve vás zanechá zvláštní pocit. Já jsem si taky slušně poplakala, srdce mi trhal už jen výraz kuchaře Pavla... David Thewlis vypadá v roli německého nacistického důstojníka vážně důvěryhodně, a já měla nejednou obrovskou chuť vycinkat mu všechny zuby. Zato hlavní hrdina Bruno mi přišel nesympatický a tak trochu mě iritoval, ale ani to mi koneckonců nijak nezkazilo výsledný dojem z filmu. Všem vřele doporučuji.