Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Přátelé

Přátelé (1994)

Pro mě jednoznačně nejlepší komediální série, jakou jsem kdy viděl. Seríál si po celou dobu 10 let držel stejně vysokou úroveň a díky skvělým hercům byla každá epizoda něčím jiná. Ani jednou se nestalo,že by epizody byly podle kopíráku. Sice v poslední řadě je znát, že seriál bude končit, proto se ubírá na vtipu a nastupuje více vážnosti, ale i přesto je to prostě skvělá záležitost.

24 hodin

24 hodin (2001)

Jack Bauer je prostě borec. Už minimálně šest let loví teroristy po L.A. i Washingtonu, bojuje za svobodnou a nepokořenou Ameriku a ve své podstatě žije poněkud zvrácený americký sen všech mladých hochů nastupujících na dráhu federálních agentů. Všichni víme, že to takhle ve skutečnosti nechodí, všichni víme, že hackovat internet je v reálu poněkud...ehm... nereálné, jenže Kieferu Sutherlandovi odkapává s každou vteřinou z tváře tolik charismatického potu, že prostě musíte tyhle drobné nesrovnalosti a nelogičnosti překousnout. Navíc, který seriál před vás položí legendární otázku, jestli Jack někdy chodí na záchod? Dovolím si tvrdit, že nejen v tomhle bodu je Dvacetčtyřka pěkně originální. Go, Jack, Go!

Vincentův svět

Vincentův svět (2004)

Mohl bych nadávat na to, že je to vlastně jen do filmového prostředí přesunuté Beverly Hills 90210, kde nespí každý s každým, ale nemám k tomu důvod. Snad proto že Jeremy Piven ruluje na celé čáře a jeho vývoj od první série je naprosto fantastický, snad proto že Adrien Grenier je od pohledu sympaťák, stejně jako celá grupa jeho kámošů a snad i proto že se během těch 25 minut pokaždé bezvadně bavím. Mimochodem, víc Kevina Dillona, ten chlap je boží. :)

Studio 60

Studio 60 (2006)

Další z řady seriálů, které i přes své nepohybné kvality doplatily na mizerný vkus amerických diváků. Studio 60 je svěží, originální, vtipné a především příjemně civilní drama, v němž se nic neděje nadarmo a vše má vždy svůj smysl. Matthew Perry opět ruluje, Amanda Peet nebyla nikdy sympatičtější, Bradley Whitford dokazuje, že má už dlouhá léta na víc a... a takhle bych mohl pokračovat až do vyčerpání sil. Jak už podotkli mnozí přede mnou - Studio 60 je v rámci svého žánrového korýtka příkladem dokonale zvládnuté práce. Sorkin na hrad!

Buffy, přemožitelka upírů

Buffy, přemožitelka upírů (1997)

V českých končinách děsně nedoceněná záležitost, na kterou většina diváků zanevřela po průměrné první "rozjížděcí" sezóně. Kdo však vydržel, dočkal se odměny. Od druhé série se psychologie i dějové linie silně prohlubují, vše získává mnohem větší rozmach a z Buffy se stává neskutečný nářez složený ze slušných akčních scén, dojemných romantických linií a především propracované zápletky, jež se netáhne jen jednou sérií, ale rovnou celým seriálem. Postupem času navíc Whedon upustil od nevázaného teenage-looku, Buffy potemněla a ze seriálu se stala dokonalá ukázka depresivní podívané, u níž kolikrát nemáte tušení, jestli nakonec dopadne dobře. P.S.: Marstersův Spike je snad nejlepší seriálová postava vůbec.

Firefly

Firefly (2002)

Firefly má pouze jedinou chybu a to, že má pouhopouhých 14 dílů, během nichž Whedon nestihne nic odvyprávět. Přesto mu nelze upřít originalitu a nápaditost, s jakou míchá westernové a sci-fi prvky, ultimátního protihráče Hana Sola v podání extrémně sympatického zmetka Nathana Filliona a snad polovinu epizod, které by si zasloužily tesat svojí genialitou do kamene. Whedon mě holt zase dostal. Sice mě už jako scenárista nedokáže překvapit (vrstvení děje je vesměs totožné jako v Buffy, jen s tím rozdílem, že ve Firefly jsou od sebe jednotlivé části mnohem více odtržené časovými rozestupy), ale přesto by se od něj měla spousta hollywoodských hráčů stále učit. Točit jeden skvělý seriál za druhým, to je umění, škoda, že to zámořské publikum v případě Firefly znovu nepochopilo.