Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (9)

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

moje láska. Zhmotnění mojí představy o dokonalé kinematografii. Velkofim. Viděl jsem ho poprvé náhodou v TV, protože díky zcela chybné propagaci ohavnou písní(která nakonec ve filmu ani není) jsem se mu záměrně vyhnul. O to větší šok jsem prožil při tom náhodném setkání v TV, kdy jsem zjistil o jak dokonalé dílo se jedná a druhý den běžel koupit DVD. Klasická love story, úchvatná velkolepá výprava, božská kamera létající z vesmíru až do makrodetailu, skvěle vybraná a interpetovaná hudba(jeden z mála případů, kdy akceptuji používání skladeb od jiných autorů původně napsaných úplně pro jiný účel). Vynikající herecké a pěvecké výkony ve všech případech životní a zcela evidentně režisérovo mistrovské dílo ke kterému postupně dorůstal(už jeho Romeo/jezdící autem/ a okřídlená Julie je krok tímto směrem) a jím dosáhl vrcholu. Každý máme své životní jistoty, svoje postupy ke kterým se uchylujeme když potřebujeme řešit nějaký problém. Někdo používá pohyb, někdo alkohol, já hodně takových situací řeším hudbou a filmem. Když jsem smutný pustím si Lásku nebeskou, když potřebuju potěšit skvělým výkonem a ujistit se že né všechno kolem je šmíra, pustím si Moulin Rouge

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

naprosto 100% rozveselovač a pozvedávač nálady a antidepresivum. Ten film miluju a patří do mého zlatého fondu:o)

„Marečku, podejte mi pero!“

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976)

Smoljak se Svěrákem jsou geniální tvorové a jejich sláva by neznala hranic nežít zde. Tento film je jedním z mnoha superskvělých děl, které milujeme všichni a každý je viděl 100X. Hlášky situace jsou tak zlidovělé, že to nemá obdoby a hlavně se to nezastavilo a pokračuje to i v dalších generacích. Můj jedenáctiltý syn si Marečka pouští sám od sebe tak jedou za měsíc, takže běda Vám, běda Vám, jestli mi to nepude, pošlu na Vás hrdobce přes Humpolec:o)

Údolí včel

Údolí včel (1967)

Souhlasím s tím, že Markéta Lazarová je nejlepší nás film, ale tento přílepek, tento dokonalý kousek natočený jako něco navíc aby se zhodnotila invesice, to je prostě dokonalost sama. Vpomínám si jak jsem to prvně viděl v ČB telce u rodičů a atmosféra mně naprosto vtáhla a uchvátila. Čepek je dokonalej čert, Kačer býval skutečně hercem a dokonce i jinak hrůzostrašná soudružka Galatíková drží basu. Klasika která nikdy neomrzí a stále drží atmosféru!!!

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

celá série je DOKONALÁ, přičemž samozřejmě novější díly jsou technicky kvalitnější, ale je to super všechno. Už se se synem moc těšíme na nové díly a dohadujeme se kdo tam asi bude hrát, jestli ta parta důchodců a kdo bude nový

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

zhmotnění představy o historickém velkofilmu naprosto přesně tak jak má být. Nic nechybí, nic navíc. Dokonalý představitel žánru.

Ratatouille

Ratatouille (2007)

představitel PIXAR pojetí života:o) Krásné, veselé, poučné, dokonale udělané, zábavné. Pixar byl a stále je firmou, která umí to co umí takové firmy, tedy pořád držet vysokou kvalitu a vždy překvapit a přicházet s něčím novým. Mám moc rád filmy o PIXAR filmech, kde se vždy ukazuje jak neskutečně propracovaná a pečlivá je jejich výroba a jakou mají schopnost seberefexe.