Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené seriály (8)

Přátelé

Přátelé (1994)

Prostě je zbožňuju :) Závidím těm, kteří s nimi rostli a dospívali. Zkoukla jsem všechny řady poctivě a popořadě až teď, o to intenzivněji se mi vryli pod kůži. A taky tím 'nahuštěním' jsem hezky viděla, jak se každou řadou všichni měnili, takže když jsem se po konci 10. řady podívala zase na něco z 1. řady, skoro jsem nevěřila. Je fakt, že ti herci strávili s Přáteli kus života. V každé epizodě je aspoň jedna nějaká kultovní hláška, u každého dílu prskám smíchy. Nejdřív jsem neměla moc v lásce Chandlera, ale postupem času jsem si našla cestu i k němu. Každý z nich je něčím k sežrání. Takže když chci třeba jen něco krátkého, tak vždycky sáhnu po Přátelích, jsou takovou jistotou, která nikdy nezklame...podobně jako Mr. Bean. Věřím, že spoustě lidem zlepšovali náladu a nadále budou. ####### Viděno celé už asi čtyřikrát nebo pětkrát, nevím, ale stejně pokaždé u poslední epizody nezřízeně bulím (4.2.2016).

Sherlock

Sherlock (2010)

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů a nejoblíbenější Sherlock Holmes s Johnem Watsonem. Tato moderní předělávka staré dobré postavy Sherlocka Holmese a jeho příběhů je velice svěží. Všechno hezky odsýpá, děj je proložen vymoženostmi moderní techniky, kam počítám i smsky a jejich prezentování divákovi, počítače, kamery, bomby a další všelijaká udělátka. Celkově střihačská, kamerová a triková část je suprově vymyšlená. Působí to lehce a přitom to je velice přínosné pro diváka. Benedict Cumberbatch je svéráz nejspíš i ve skutečném životě, proto v roli Sherlocka působí prvotřídně. Vysoce účinný sociopat, který má problémy s pomalým myšlením ostatních lidí a snese vedle sebe jen svého nejlepšího přítele Watsona, který je alespoň "normálně chytrý", je zvyklý na násilí a mrtvoly, protože byl vojenským lékařem a postupem času se i naučí, co na Sherlocka platí. I když to, co se dělo v poslední sérii se dost vymykalo. Závěrečná série byla trochu slabší, s Doylovou předlohou už to asi nemá pranic společného, což mi vůbec nevadí, ale bohužel byla S04E01 a S04E02 horší než ostatní díly. Jednak musel divák číst tolik informací, že jsem musela pauzovat, abych to vůbec stíhala a bylo to příliš ukecané, přitom zbytečně. Ani atmosféra tam nebyla hezká, ale to se asi není čemu divit vzhledem k tomu, k čemu pak došlo na konci S04E01. Ale nakonec jsem se ještě dočkala úplně posledního dílu, který opět napravil reputaci čtvrté řady a celého Sherlocka. Vyvrcholení jaké má být. A musím uznat, že na konci jsem byla skutečně dojatá, protože Sherlock skončil a ten konec byl jemný, citlivý, lidský a pro mě jako fanouška byl jakýmsi příjemným rozloučením.

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Tohle už je opravdu taková neskutečná klasika, že si bez jejího vánočního dílu nedokážu představit Vánoce. Rowan Atkinson je génius. V pozdější filmové branži už to není optimální, ale tady je prostě tak pitoreskní postavičkou, že ho člověk musí milovat, ať provede jakoukoli vylomeninu.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

"Válka je plná POPRVÉ a NAPOSLEDY."